zo 23 juni 2019

Kapel Bronkhorst
Tijdstip:
 20:00 uur

De Kapel in Bronkhorst is wederom het decor voor de succesvolle concertserie Bach in Bronkhorst. Na de vioolsonates worden nu de gambasonates in de spotlights gezet.
Bach schreef 3 prachtige sonates voor viola di gamba en orgel. De gamba zou je als voorloper van de cello kunnen beschouwen, maar onderscheidt zich daarvan door een andere speeltechniek en een zo mogelijk nog grotere sonoriteit. Niet voor niets greep Bach naar dit instrument voor dramatische  hoogtepunten in zijn Mattheus- en Johannespassie.
Solist dit keer is de Zutphense musicus Marike Tuin. Haar prachtige gamba wordt muzikaal vergezeld door het fraaie kabinetorgel van Hinsz uit 1739, dat wederom bespeeld wordt door Joop van Goozen.
Behalve als gambiste zal Marike ook als celliste te horen zijn in de monumentale suites voor cello-solo van Bach. Deze suites vormen het absolute hoogtepunt in het cellorepertoire en de alfa en omega van iedere cellist.
De aftrap van Bach in Bronkhorst 2019/2020 vindt plaats op zondagavond 23 juni om 20.00 in de Kapel van Bronkhorst. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop is zeer welkom.

Oecumenische dienst, RK Willibrorduskerk Steenderen
datum en tijdstip 20-10-2019 om 9:30 uur
Vanwege de herfstvakantie is er deze zondag geen Kinderkerk. meer details

kerkgebed