Historische vleugel in Steenderen Historische vleugel in Steenderen

Historische vleugel in gebruik genomen
Op zondagmiddag 21 mei werd tijdens het concert van Full House & Friends een authentieke vleugel in onze kerk in gebruik genomen. Lucian Venderink speelde een Prelude van Johann Sebastian Bach en begeleidde daarna Full House op dit bijzondere instrument.
Het gaat namelijk om een instrument dat de Zwitserse vleugelbouwer Jacques Trost vervaardigde omstreeks 1890 te Zürich. De vleugel werd aan het kerkgebouw geschonken door mevrouw Franke uit Diepenveen. Zij kreeg dan ook tijdens het concert op 21 mei als waardering hiervoor een bos bloemen overhandigd.
Naast het Mitterreither orgel is deze Trost-vleugel het tweede historische instrument in onze kerk, dat tijdens concerten, maar natuurlijk ook tijdens de kerkdiensten gebruikt kan worden.

Kerkdienst kerk, derde zondag veertigdagentijd
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10:00 uur

koffie met een oortje