IN DE GEMEENTE IN DE GEMEENTE
Koninklijke onderscheiding voor Hans Klompenhouwer
Woensdag 8 mei was er een bijzondere bijeenkomst in de kapel in Bronkhorst; ter gelegenheid van het 45 jarige bestaan van de SOGK (Stichting Oude Gelderse Kerken), maar eigenlijk een mooie aanleiding om Hans Klompenhouwer naar de kapel te lokken. Daar was burgemeester Besselink aanwezig om hem de koninklijke onderscheiding op te spelden, in een volle kapel. Hans heeft zich op veel terreinen verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger: voor Nieuw Leven, het zwembad, de buurt en zeker voor de kapel. Vanaf 1994 heeft Hans dienst gedaan in de kapel in Bronkhorst als koster: bruiloften, kerkdiensten, exposities. In die tijd werden er nog diensten gehouden op zondagmorgen. Van 1994 – 2011 deed Hans dit voor de protestantse gemeente Steenderen en Bronkhorst, na 2011 voor de SOGK (Stichting Oude Gelderse Kerken).
Hans was één van ‘onze’ technische mannen. Hij zorgde voor de verlichting in de kapel. En maakt(e)  zich ook verdienstelijk voor de Remigiuskerk en het Anker. Met Bernard Schieven en Bart Boenink heeft hij in 2014 de Remigiuskerk gesausd tot in de gewelven toe. Ook hielp hij bij het realiseren van een keuken en een verrijdbare bar in de kerk.
Nooit is hem een moeite teveel: in de kerk, maar ook voor iedereen die een beroep op hem doet. We feliciteren hem en zijn vrouw Ali van harte met de onderscheiding, een prachtig blijk van waardering.
Namens de prot. gemeente Steenderen en Bronkhorst, Fini van Zoelen

Eindexamens
Terwijl ik deze kopij zit te schrijven, wordt er in diverse (gym)zalen gezwoegd bij de eindexamens. We wensen jullie een helder hoofd en inzicht toe; en vooral dat je het examen haalt en met succes je schooltijd kunt afronden.
Ds. Fini van Zoelen

datum en tijdstip 26-05-2019 om 10:00 uur