PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 8 november 2019 Nieuwsbulletin 8 november 2019
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie. 

KERKDIENSTEN
10 november -  dhr. Erik Jansen, Deventer: jong- en oudviering
17 november -  ds. Anneke de Hoop, Warnsveld
24 november -  ds. Fini van Zoelen, Zutphen: Eeuwigheidszondag m.m.v. de cantorij
Eindcollectes
10 november - Project Hoop
17 november - kerkelijk centrum het Anker
24 november - plaatselijk gemeentewerk
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Zondag 10 november: Jong- en oudviering! 
Wat is jouw naam? Het is het thema van de Jong- en oudviering op 10 november. De viering is voorbereid door kinderen en jonge tieners samen met voorganger Erik Jansen uit Deventer. Waarom hebben we een naam? Wat doet het met ons en wat betekent je naam? Waarom komen sommige namen vaker voor in de bijbel. En... weet u of weet jij wat de eigen naam betekent? Vragen uit de voorbereiding die ook zondag langs komen! B2B (Back to basic) zorgt weer voor de muzikale begeleiding. De uitgangscollecte is voor Project Hoop. U én jij zijn van harte uitgenodigd!
 
 
uit de gemeente uit de gemeente
 Koffie met een Oortje
In oktober was Jansje Ruiterkamp aanwezig en besprak met de aanwezigen de betekenis van 31 oktober, 1 en 2 november: hervormingsdag, allerzielen en allerheiligen. Het was een gezellige en interessante ochtend..Woensdag 27 november is de volgende  Koffie met een Oortje-ochtend. Om 10.00  uur wordt iedereen in de Beste Kamer van Het Anker met koffie ontvangen en daarna wordt een thema met elkaar besproken. Soms een artikel uit de Open Deur, soms worden ervaringen gedeeld over vroeger. Hoe ging de catechesatie vroeger, of: hoe werd  Kerst beleefd en gevierd. Wat is het belangrijkste feest voor u en wordt er eigenlijk nog veel dialect gesproken? Allemaal onderwerpen die in de afgelopen seizoenen aan bod zijn gekomen. Op dit moment is nog niet bekend wat dit is, blijft dus een verrassing. Er is in ieder geval alle ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten. 
Iedereen is van harte welkom. Mocht u vervoer nodig hebben kunt u bellen met Renee Kranenborg.

Gespreksavonden-serie 'Verhalen van hoop'
Er zijn twee avonden  geweest van een serie gespreksavonden  geïnspireerd op het thema van de startdienst ‘Een goed verhaal’.  Een psalm en het verhaal van de verloren zoonstonden centraal en gaf veel stof tot gesprek met elkaar.  Het thema van de Startzondag blijkt een prima onderwerp voor gespreksavonden in onze eigen kerkelijke gemeente, onder leiding van het Rondom de Kern-team. Daarbij wordt het materiaal gebruikt over 'Verhalen van hoop', dat speciaal hiervoor werd ontwikkeld. De  volgende gespreksavond is gepland op de dinsdag 19 november. Na de kerst worden er nog drie avonden gehouden. Met deze serie wordt een vervolg gegeven op de gespreksavonden die ds. Fini van Zoelen de afgelopen jaren gehouden heeft.  De deelnemers aan de eerste avonden waren enthousiast en het voorbereidingsteam nodigt ook anderen nog van harte uit erbij te zijn, te luisteren, mee te denken en/of mee te praten. 
De avonden kunnen los van elkaar bezocht worden. Tot 17 november, 20.00 uur in het Anker.

Start Catkids in aantocht
De kerkenraad heeft  ds. Jacqueline Kraijenbrink bereid gevonden binnenkort weer te starten met de catkids, catechese voor groep 7 en 8 van de basisschool.
Fijn dat dit doorgang kan vinden. Alle kinderen die dit betreft krijgen een persoonlijke uitnodiging.
 
Bijbelleesrooster BijbelleesroosterOok in het nieuwsbulletin: Het bijbelleesrooster van het NBG.
Via deze link kunt u mee lezen met het bijbelleesrooster van het NBG :
Op debijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt.
Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse email om de tekst van de dag te ontvangen. Vanaf januari is de app ' mijn Bijbel ' beschikbaar die men kan downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via debijbel.nl 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Deze keer zijn er geen nieuwe berichten. Mocht u kopij hebben voor het nieuwsbulletin dan kunt u dat sturen aan Marion Knol
 
AGENDA AGENDA
17 november -  Kastanjelaan 37, 17.30-19.00 uur,  Eat & Meet
19 november -  Anker, 20-21.45 uur, gespreksgroep Verhalen van Hoop
27 november -  Anker, 10-11.15 uur, Koffie met een oortje
 
 

gespreksavond Verhalen van hoop
datum en tijdstip 19-11-2019 om 20:00 uur
meer details

Eeuwigheidszondag, m.m.v. de cantorij
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10:00 uur
meer details

eerste Advent, tienerkerk en XL kinderkerk
datum en tijdstip 01-12-2019 om 10:00 uur
meer details

Adventsconcert Full House en Friends
datum en tijdstip 01-12-2019 om 15:30 uur
meer details

Tweede advent, kerkdienst
datum en tijdstip 08-12-2019 om 10:00 uur
meer details

Eat & Meet
datum en tijdstip 08-12-2019 om 17:30 uur
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.