Nieuwsbulletin 16 februari 2020 Nieuwsbulletin 16 februari 2020
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie.

KERKDIENSTEN
Vanaf 12 januari tot Palmpasen worden de kerkdiensten gehouden in het Anker.
23 februari - dr. Jan Bruin, Zutphen
1 maart - 1e zondag Veertigdagentijd in de Kapel, mevr. Jansje Ruiterkamp, Vorden. Geen kinderkerk
8 maart - ds. Jacqueline Krajenbrink, Vorden. XL dienst (oppas, kinderkerk, jongerenkerk)
Eindcollectes
23 februari -  binnenlands diaconaat
1 maart - voorjaarszending
8 maart - 40dagentijd

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
XL dienst
De geplande XL dienst van 1 maart wordt wegens de voorjaarsvakantie verplaatst naar 8 maart. Ook omdat de kerkdienst voor de volwassenen op 1 maart in de kapel wordt gehouden, heeft de leiding van de kinderkerk en jeugdkerk besloten om het een week uit te stellen.
Op zondag 1 maart is er dus geen kinderkerk. Op 8 maart  is er XL dienst: een dienst voor iedereen voor alle leeftijden. Er is oppas, kinderkerk en jongerenkerk in de bovenzaal van het Anker.

uit de gemeente uit de gemeente
Sirkelslag weer een succes
Na een heerlijke pannenkoeken-maaltijd kwamen de jongeren en hun leiding in beweging om hun vaardigheden en creativiteit te meten met een record-aantal van maar liefst 750 andere groepen in ons land. Dan probeer je immers het liefst bij de eerste 100 eindigen; en dat is ook bijna gelukt.
Via Faceboek en Twitter stonden alle groepen weer live in verbinding met elkaar en konden ze de tussenstanden van de wedstrijden met elkaar vergelijken.  Het thema ging over het verhaal van profeet Jona. De jongeren maakten tijdens de avond hetzelfde mee als hij. Het verhaal begon in het donker, ‘in de vis’. Via puzzels en opdrachten kwamen ze weer terug in het daglicht, om het verhaal een nieuwe wending te geven. Dit jaar hoefden ze geen meelwormen te eten en hoefden ze zich ook geen zelfgemaakte kleding te ontwerpen. Maar geblindoekt een rij vormen en vervolgens op zoek te gaan naar verborgen spel-onderdelen bleek ook een grote uitdaging; en tegelijkertijd heel grappig.
Ook maakten de deelnemers in het spel kennis met het project ‘Jong in Actie’, waarbij jongeren gaan helpen om mensen in Nederland een nieuwe kans te geven. Het landelijke programma werd online live gepresenteerd door Klaas van Kruistum (bekend van de tv-programma’s Checkpoint, Zapplive en Klaas kan alles) en Elbert Smelt (zanger van de band Trinity en presentator van het tv-programma Topdoks). Het team in Steenderen stond onder leiding van Willem van der Spoel. Het werd een heel  geslaagde avond.

Eat & Meetgroep naar de escape room in Drempt
Op 9 februari organiseerde de kerk van Drempt voor iedereen van 12 jaar en ouder een escaoe room. Als Eat & Meetgroep mochten we aansluiten en hebben we de storm getrotseerd. Rond half vier reden we naar Drempt. Er hadden zich zo'n 20 jongeren en volwassenen verzameld in het voorportaal van de kerk. Eerst werd het verhaal van Jozef voorgelezen: de mantel, de put, de dromen, de broers: alle onderdelen kregen een plek.
In de kerk verspreid lagen allerlei attributen zoals een koffer, fotolijstjes, puzzels en opdrachten die moesten worden gebruikt, opgelost en uitgevoerd. UIteindelijk moest een goede code worden gevonden om een cijferslot te openen waar de sleutel van de kerk aan vast zat.
Het waren soms best lastige puzzels, en niet alle puzzels werden opgelost. Maar ook een beetje geluk kan soms helpen en wat hints van de organisatie hielpen mee om het slot te openen. Een leuke ontspannen activiteit voor jong en oud.

Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster

Wat betreft het bijbelleesrooster van het NBG: op debijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt.
Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse email om de tekst van de dag te ontvangen. Vanaf januari is de app ' mijn Bijbel ' beschikbaar die men kan downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via debijbel.nl

Voor de veerigdagentijd zijn er verschillende kalenders te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij de PKN
Of kies voor Tear https://kalender.tear.nl/  of NBG/EO https://visie.eo.nl/artikel/2017/02/nbg-komt-met-40-dagenkalender

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Kerkgebed
Op dinsdag 25 februari is er weer gelegenheid om in een kleine groep een half uur samen te komen voor het maandelijkse kerkgebed. Met een lied, tijd voor stilte en om met elkaar te bidden voor de kerk, de wereld en  de mensen om ons heen of voor elke andere situatie waar gebed voor nodig is. Om 20 uur in het Anker.

Paasgroeten aan gevangenen
Ook dit jaar houden we weer een Paasgroetenactie voor gevangenen in Nederland en in het buitenland. Op zondag 8 maart liggen er bij de ingang van Het Anker kaarten klaar, die u kunt ondertekenen en eventueel voorzien van een Paasgroet. Voor gevangenen kan zo'n kaart veel betekenen. Ze beseffen dat ze niet vergeten zijn en dat een nieuw begin mogelijk is dankzij Gods liefde.

AGENDA AGENDA
23 februari - 17.30 uur Eat & Meet, Kastanjelaan 37 Steenderen
25 februari - 20 uur Kerkgebed, Anker
26 februari - 10:00 uur, Anker, Koffie met een Oortje