PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Buddy to Buddy Bronckhorst Buddy to Buddy Bronckhorst
Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en statushouders aan de inwoners van gemeente Bronckhorst op basis van gelijkwaardigheid. Hiermee gaan ze enerzijds het sociale isolement onder vluchtelingen tegen en vergroten ze anderzijds de betrokkenheid van Nederlanders bij de integratie van hun nieuwe dorpsgenoten.

Het idee is simpel, je leert je buddy kennen tijdens een feestelijk matchingsdiner en spreekt daarna wekelijks met elkaar af op een zelfgekozen moment. Dit doe je niet alleen, samen met jou zijn er zo’n 25 andere buddykoppels die hetzelfde avontuur aangaan. Zo ontstaat er naast het één-op-één contact ook een community van mensen die met elkaar optrekken. Gedurende het project vinden er namelijk geregeld leuke activiteiten plaats. Na vier maanden wordt het matchingstraject afgesloten met een slotfeest.

Projectcoördinator Marjolein Jansen vertelt enthousiast over een van de activiteiten: ‘’Elke derde dinsdag van de maand organiseren we het Buddycafé bij Zandewierde in Hummelo. Gewoon gezellig een spel spelen, even koffie drinken of kletsen. Het is mooi te zien hoe mensen daar hun sociale netwerk vergroten en elkaar nog beter leren kennen. Van daaruit ontstaan weer allerlei nieuwe ideeën voor activiteiten, zoals een avondje bowlen."

De behoefte bij nieuwkomers voor gelijkwaardig contact met Nederlanders is groot, dat blijkt bijvoorbeeld uit de wachtlijst met nieuwkomers die staan te popelen om aan het project mee te doen. Anderzijds zijn er veel Nederlanders die iets willen doen voor nieuwkomers, maar niet goed weten hoe dit aan te pakken. Bij Buddy to Buddy kun je van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door jouw wereld open te stellen voor een ander ontstaat er ruimte voor contact van mens tot mens. Buddy to Buddy gelooft in een samenleving waarin we maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn.

Is je interesse gewekt? Op 31 januari is er een informatieavond over de nieuwe matchingsronde. Je bent welkom, het is fijn als je je vooraf aanmeldt via bronckhorst@budddytobuddy.nl of via de website: www.buddytobuddy.nl/bronckhorst
terug
 
 

Schoenendoosdienst in de RK kerk
datum en tijdstip 29-01-2023 om 9:30 uur
meer details

Kerkdienst in het Anker
datum en tijdstip 05-02-2023 om 10.00 uur
Er is kinderkerk voor de basisschoolleeftijd. meer details

Gespreksgroep rondom Openbaringen o.l.v. ds. Hubertien Oostdijk
datum en tijdstip 09-02-2023 om 19:00 uur
meer details

Kerkdienst in het Anker
datum en tijdstip 12-02-2023 om 10.00 uur
Er is kinderkerk voor alle kindren van de basisschool meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.