PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
terugblik schoenendoosdienst 2020 terugblik schoenendoosdienst 2020
De schoenendozen waren in de dagen voor die dienst naar de kerk gebracht. En deze werden op die zondag nog aangevuld met schoenendozen van andere dorpsgenoten. Tijdens de dienst, die werd geleid door ds. Deodaat van der Boom en diaken Günther Oude Groen, werden de schoenendozen geteld. Het waren er maar liefst 195. Ds. Deodaat van der Boom legde uit, door middel van tekeningen op een flipover, hoe we onze energie en creativiteit kunnen inzetten, naar aanleiding van de gelijkenis van de talenten. De liederen van de jongeren van de B2B-band onderstreepten dit: “Want te leven met een opdracht, je moet zorgen voor elkaar; door een schoenendoos te vullen maak je daar een sprookje waar.” De dozen worden verzonden naar kinderen in Sierra Leone en in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.
 
Sirkelslag Kids, doe mee op 20 november! Sirkelslag Kids, doe mee op 20 november!

Ben je tussen de 8 en 13 jaar? Dan heb je geluk!

Want op vrijdag 20 november spelen we Sirkelslag Kids, een tof online-spel speciaal voor jou, je vrienden en vriendinnen. We doen dat vanuit het Anker in Steenderen. En helemaal 'corona-proof'. Met een groep jongens en meisjes spelen we een boel leuke spelletjes en gooien we onze creatvitieit en lef in de strijd. Ondertussen staan we live in verbindingen met honderden andere kids-groepen in Nederland.
We spelen voor de lol en gezelligheid en... natuurlijk een beetje voor de punten! Want winnen doen we graag! 
smiley
Geef je snel op voor Sirkelslag Kids! En vraag ook je vrienden of vriendinnen. Alle kinderen zijn welkom! We beginnen om 19.15 uur. Opgeven kan bij Joke Regelink  Meer weten over Sirkelslag Kids? Kijk dan even hier
 
Aanpassingen kerkdiensten i.v.m. corona d.d. 7 oktober Aanpassingen kerkdiensten i.v.m. corona d.d. 7 oktober
 • 30 personen
  Er mogen in onze kerk maximaal 30 personen aanwezig zijn excl. medewerkers. Reserveren is belangrijk. Kijk in het Nieuwsbulletin hoe u dit doet. 
 • Wanneer komt u niet?
  Als u verkouden bent, koorts hebt of ziek voelt blijft u dan s.v.p. thuis!
 • Coördinatoren
  U wordt in de kerk ontvangen door coördinatoren. Zij wijzen u de looproute en de zitplaatsen aan. Hier wordt de 1,5 meter regel toegepast. U zit dus op een aangewezen plek. U verlaat de kerk ook weer op aanwijzingen van de coördinatoren.
 • Kerkdienst
  Bij binnenkomst krijgt u een gedrukte ‘orde van dienst’. Deze levert u na de dienst weer in. Leden van de cantorij verzorgen de zang. Er mag helaas nog niet gezongen worden door de gemeenteleden!
 • Wat mag niet?
  Geen garderobe
  Geen handen geven
  Geen gemeentezang, wel neuriën
  Geen koffiedrinken
  Geen gebruik van het toilet
 • Collectes
  Aan de uitgangen staan plastic bakjes waar u na de dienst het collectegeld in kunt doen.
 • โ€‹โ€‹โ€‹Thuis kijken of luisteren
  Bent u ziek of durft u het nog niet aan om naar de kerk te gaan? U kunt de dienst later beluisteren onder Diensten online
  Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel:  0575 – 451471.
Ingrijpend
Dit zijn hele ingrijpende regels. Maar het is de verantwoordelijkheid van de kerkenraad en ons allemaal om de dienst zo veilig mogelijk te houden. Voor uw en onze gezondeheid en voor onze omgeving. 
Vragen
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.


Graag tot ziens!
De kerkenraad 

 
 
#daspasen2020 #daspasen2020
Op het bord werd door bezoekers van de open kerk op Goede Vrijdag en door dorpsgenoten en andere voorbijgangers gedurende het paasweekend het volgende opgeschreven:
Pasen, vertrouwen en verwachting; Wees niet bang; Hoop voor iedereen; In gedachte samen zijn; Een kaarsje aansteken voor iedereen; Hoop voor iedereen, jong en oud, gezond en ziek; Samen sterk; Geloof, hoop en liefde; Verbonden zijn op afstand; Er blijft hoop en perspectief! Het blijft niet donker! Op-gewekt én op-standig; Christus overwint! Hoop en perspectief; Samen zijn op afstand; De eenzaamheid doorbreken voor iedereen; Hoop en oneindig veel liefde; Peace be with you; Laten we samen al vooruit kijken naar de Steenderense Passion en het Paasontbijt in 2021!
Geweldig dat er zoveel wensen en gedachten voor hoop en moed werden opgeschreven.
 
 
Lied in coronacrisistijd Lied in coronacrisistijd
Lied 1003 uit ons Liedboek trok afgelopen maand opeens de aandacht in het zwaar getroffen Noord-Brabant, bij de stilte op straat tijdens de corona-crisis. In muziek (van Jan Raas) en tekst (van Jan Jetse Bol) sluit het aan op de situatie waarin mensen zich bevinden, onzeker over hoelang het stilleggen van het sociale leven nog zou duren. De tekst van de strofen 2, 3 en 4 verwezen naar een oorlogssituatie, meer dan naar een epidemie. Gert Landman voegde daarom (met toestemming van de auteur), op verzoek van de protestantse kerk in Tilburg, enkele alternatieve verzen toe.
Klik door voor de volledige tekst.
lees meer ยป
 
Mooie verhalen tijdens de startdienst Mooie verhalen tijdens de startdienst

In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld: Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Het goede verhaal van God en mensen is een spiegel voor ons dagelijkse leven. 
Ds. Joop Mol nam ons mee op reis langs mooie Bijbelverhalen. Iedereen werd uitgedaagd om zelf een mooi verhaal op een kaartje te schrijven. Het Bijbelverhaal uit Lucas 15 over het verloren schaap en het verloren muntje werd gelezen en daarna in eigentijdse filmpjes vertoond. Er volgde een quiz met spreekwoorden en gezegden over schapen waar iedereen aan mee kon doen. De Cantorij zong mooie liederen onder leiding van Teus de Mik, die ook het orgel bespeelde tijdens de startdienst. 
Na afloop kon men de ingevulde kaartjes op de vleugel leggen en erover doorpraten. Iedereen heeft zo een goed verhaal te delen. De kinderen konden de verloren muntjes en het vermiste schaapje gaan zoeken in de kerk. Gelukkig kwam alles weer terecht en kon er feest gevierd worden. Tijdens de dienst hadden de kinderen een prachtige slinger versierd en deze werd met vreugde gepresenteerd, daarna werd er op iets lekkers getrakteerd. De zelfgebakken koek viel in de smaak bij de koffie- en theedrinkers. Kortom een geslaagde start van het nieuwe seizoen waarin we veel goede verhalen met elkaar blijven delen op alle mogelijke momenten.
 
stiltehoek stiltehoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt. 

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar. 
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog. 
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.
 
Oppasdienst bij speciale diensten Oppasdienst bij speciale diensten
De kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op speciale zondagen (hoogtijdagen en doopdiensten) van harte welkom in de crèche. De data vindt u in het rooster onder Kerkdiensten.
 
 
 

Kerkdienst online, Het Anker
datum en tijdstip 28-02-2021 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst online, Anker
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.