PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
paasactiviteiten jeugd paasactiviteiten jeugd

11 april: Paas-doemiddag   (hieronder een verslag)
Leerlingen van basisscholen De Rank en De Pannevogel en kinderen van de BSO in Toldijk kwamen  donderdagmiddag enthousiast  naar De Rank in Toldijk. De middag begon met samen iets drinken met iets lekkers daarbij, waarna aan de kinderen het verhaal van Pasen werd verteld. Daarna waren er voor hen drie activiteiten. Er werden cupcakes versierd, er was een kip die een kuikentje had uitgebroed en er werd een kuiken geknutseld. Voor wie daarna nog tijd over had, lagen er kleurplaten. Dankzij de vele helpende handen was het ook dit jaar weer een gezellige, creatieve middag. 

14 april: Palmpasen- optocht in Steenderen
Op zondag 14 april is er in de Remigiuskerk in Steenderen een Palmpasenviering.
In deze viering maken we bij de kinderkerk een Palmpasenstok waarmee we na de dienst met “Nieuw Leven” een wandeling door het dorp maken. Ieder met zijn/haar eigen stok.
Graag nodigen we  u allen uit om hierbij aanwezig te zijn. Na de viering is er voor iedereen koffie/ thee of limonade.

14 april: The Passion Steenderen
Om 20.00 uur in de Remigiuskerk met zang en muziek wordt het bekende passieverhaal  verteld. Voorafgaand is er een stille tocht voor vrede en veiligheid om 19.15 uur vanaf de RK Willibrorduskerk.

In de nacht van 20 op 21 april: PaasChallenge
In de Paasnacht van 20 op 21 april (vanaf 22.00 uur tot zonsopkomst) wordt er een PaasChallenge georganiseerd voor jeugd vanaf groep 8. We gaan in deze nacht d.m.v. van puzzels en opdrachten beleven hoe Jezus zich gevoeld moet hebben in zijn laatste nacht.
Informatie/opgave; Herma Hulleman tel: 06-50522760

21 april: Pasen
Op Eerste Paasdag is het Paasontbijt in het Anker: iedereen - van groot tot klein - is welkom om gezellig mee te eten. Neem op Eerste Paasdag dus ook je ouders, broertjes of zusjes mee!
Het begint om 8.45 uur. Omdat er veel mensen verwacht worden, is het aan te raden om je aan te melden. Dit kan door een mailtje naar de organisatie van het paasontbijt te sturen, of door te bellen met 452643

Iedereen is ook welkom om 10.00 uur in de viering in de Remigiuskerk.
Kinderen gaan tijdens de dienst naar het Anker waar zij het Paasfeest vieren.

 

 
paaschallenge paaschallenge

Net als de PaasChallenge van 2018 kun je ook dit jaar in de Paasnacht met je jeugdgroep (12-18 jaar) weer een spannend spel spelen met puzzels, achtervolgingen en gesprekken in de nacht. 

Je bent drie jaar lang onderweg geweest met Jezus en nu is hij gearresteerd. In de nacht voor Pasen heb je maar een ding gezien: dat hij werd afgevoerd naar een onbekende bestemming. Samen met de andere volgers ga je op zoek naar Jezus. Tijdens de zoektocht moet je keuzes maken die er toe leiden dat Jezus nog meer of juist minder volgers zal krijgen.

Het thema van de PaasChallenge dit jaar is: ‘Winnen of verliezen?’ Jongeren leven zich in het verhaal van Jezus in zijn laatste dagen op aarde. Wat zou jij gedaan hebben als je er bij was geweest?

De PaasChallenge LARGE duurt ongeveer 10 uur en begint met een “Laatste Avondmaal” op Stille Zaterdag 20 april april om 22.00 uur en eindigt met een ontknoping bij zonsopgang op Paasmorgen. De deelnemers hebben een smartphone nodig om met geo-locatie op zoek te gaan naar Jezus’ verblijfplaats. Ook dit jaar ontvang je als leiding veel kant-en-klaar materiaal maar een goede voorbereiding is noodzakelijk.

Wil je meedoen mail dan naar Herma Hulleman 

 
Tiende Paasontbijt Tiende Paasontbijt

Het paasontbijt begint ook dit om 8.45 uur in ‘Het Anker’; de deuren zijn vanaf 8.30 uur open. De maaltijd begint traditiegetrouw met zang en muziek, dit jaar van Herman Haan op gitaar en Lisanne Knol zang. Vervolgens kunnen we van een uitgebreid ontbijt genieten. De kosten bedragen ook dit jaar slechts 2,50 euro per persoon en 1,00 euro per kind. Maar een ruimere bijdrage mag natuurlijk, want de opbrengst gaat ook dit jaar naar een goed doel. Dit jaar is dat voor de projecten van Maria Goris,  Voor meer info zie bij lees verder. een Achterhoekse zending -en ontwikkelingswerker in Armenië. Voor meer info hierover klik hier. Omdat er, vanwege het jubileumfeest, veel mensen verwacht worden, is het voor iedereen heel zinvol om zich vooraf aan te melden. Opgave is onder andere mogelijk via de inschrijflijsten na afloop van de kerkdienst, via de mail: of tel. 0575-452643.

 

lees meer ยป
 
Proeverij van The Passion Proeverij van The Passion

Vanaf 20.00 uur worden de liederen binnen The Passion door zangers en musici uit Steenderen en omgeving uitgevoerd. Voorafgaand hieraan kan echter ook worden meegedaan aan een stille tocht, die om 19.15 uur begint bij de R.K. Willibrorduskerk. 
The Passion is landelijk ontstaan voor uitzending voor tv, enkele dagen voorafgaand aan Pasen. Op tal van plaatsen in ons land heeft dit op een wat eenvoudiger manier navolging gekregen. Ook binnen de beide kerken van Steenderen blijkt daar behoefte aan. 
Dat leidde tot de organisatie van een Steenderense ‘Proeverij van The Passion’ op initiatief van Herman Haan, die als tv-programmamaker persoonlijk betrokken was bij de eerste landelijke uitvoeringen van ‘The Passion’ . Het geheel op zondagavond 14 april begint om 19.15 uur bij de R.K. Willibrorduskerk, van waaruit in ‘een stille tocht voor vrede en veiligheid’ door het centrum van het dorp naar de protestantse Remigiuskerk kan worden gelopen. Voor diegenen die niet deelnemen aan deze stille tocht, is het vanzelfsprekend ook mogelijk om rechtstreeks naar de Remigiuskerk te gaan.
In de Remigiuskerk worden vervolgens vanaf omstreeks 20.00 uur de liederen binnen The Passion door zangers en musici uit Steenderen en omgeving uitgevoerd. Medewerking is toegezegd door Marise den Bakker uit Baak -bekend van onder meer het tv-programma ‘ The voice kids’ en inmiddels ook van haar eigen composities-, haar moeder Anja den Bakker -zij zingt al vele jaren  bij heel diverse gelegenheden, van Samenloop voor Hoop tot theaters in de wijde omgeving-, vocal group Full House onder leiding van Lucian Venderink, Lisanne Knol -zangeres bij diverse bands uit de regio- en ook de bekende pianist Derk-Jan Terpstra uit Toldijk. Herman Haan zal de gesproken teksten van het lijdensverhaal van The Passion voor zijn rekening nemen.

 
Historische vleugel in Steenderen Historische vleugel in Steenderen

Historische vleugel in gebruik genomen
Op zondagmiddag 21 mei werd tijdens het concert van Full House & Friends een authentieke vleugel in onze kerk in gebruik genomen. Lucian Venderink speelde een Prelude van Johann Sebastian Bach en begeleidde daarna Full House op dit bijzondere instrument.
Het gaat namelijk om een instrument dat de Zwitserse vleugelbouwer Jacques Trost vervaardigde omstreeks 1890 te Zürich. De vleugel werd aan het kerkgebouw geschonken door mevrouw Franke uit Diepenveen. Zij kreeg dan ook tijdens het concert op 21 mei als waardering hiervoor een bos bloemen overhandigd.
Naast het Mitterreither orgel is deze Trost-vleugel het tweede historische instrument in onze kerk, dat tijdens concerten, maar natuurlijk ook tijdens de kerkdiensten gebruikt kan worden.

 

 
stiltehoek stiltehoek

Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt. 

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar. 
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog. 
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.

 
Oppasdienst bij speciale diensten Oppasdienst bij speciale diensten

De kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op speciale zondagen (hoogtijdagen en doopdiensten) van harte welkom in de crèche. De data vindt u in het rooster onder Kerkdiensten.
 

 
 

Kerkdienst kerk
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10:00 uur
meer details

Avondgebed
datum en tijdstip 01-05-2019 om 19:30 uur
meer details

Kerkdienst XXL kinderkerk en jeugdkerk
datum en tijdstip 05-05-2019 om 10:00 uur
In deze dienst nemen twee oudste kinderen afscheid van de kinderkerk:  Ize en Frederique maken de overstap naar de jeugdkerk en straks naar Eat & Meet. meer details

gespreksgroep
datum en tijdstip 06-05-2019 om 20:00 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 12-05-2019 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst gezamenlijjk met Wichmond, Kerk
datum en tijdstip 19-05-2019 om 10:00 uur
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.