PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 13 juni 2020 Nieuwsbulletin 13 juni 2020
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST
NIEUWSBRIEF 10
25 juni 2020 

Kerkdiensten 
Op 28 juni online-viering, op 5 juli komen we weer samen

Tot en met 28 juni worden diensten vooraf opgenomen en uitgezonden via de site (geluidsfragment) en Youtube (video). U kunt luisteren of kijken via Diensten online. Daar vindt u wekelijks alles op een rij; ook de liturgie kunt u daar aanklikken. 
Op zondag 5 juli komen we weer echt samen voor de kerkdienst! 
 • Zondag 28 juni - onine-viering - ds. Deodaat van der Boon, Hummelo
  Deze dienst is vanaf zondagmorgen 7.00 uur online te bekijken en te beluisteren.
 • Zondag 5 juli - 10.00 uur - kerkdienst in de Remigiuskerk - ds. Gerard van der Brug, Zutphen
  Wilt u bij deze dienst aanwezig zijn? Dan kunt u een plekje reserveren (zie de tekst hieronder).  
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Op zondag 5 juli gaan weer naar de kerk! U/ jullie toch ook?
U bent vanaf zondag 5 juli a.s. weer van harte welkom in de Remigiuskerk in Steenderen. De dienst begint om 10.00 uur, met een inloop vanaf 9.30 uur.  

We zijn blij elkaar weer te zien! We passen goed op elkaar en onze omgeving en houden ons daarom aan belangrrijke richtlijnen. De kerkenraad heeft daarvoor een duidelijke flyer gemaakt. Hieronder vindt u de tekst en regels op een rij: 
 • 60 personen
  Er mogen in onze kerk maximaal 60 personen aanwezig zijn excl. medewerkers. Wij werken met een reserveringssysteem om teleurstellingen te voorkomen. Komen we boven de 60 aanmeldingen, dan moeten we u helaas weigeren.
 • Reserveren
  Als u een dienst wilt bijwonen, belt u op vrijdagavond voorafgaand aan de dienst op zondag tussen 18.00 – 22.00 uur met Renée Kranenborg, tel: 0575 – 451224.
 • Wanneer komt u niet?
  Als u verkouden bent, koorts hebt of ziek voelt, dan blijft u thuis!
 • Coördinatoren
  U wordt in de kerk ontvangen door coördinatoren. Zij wijzen u de looproute en de zitplaatsen aan. Hier wordt de 1,5 meter regel toegepast. U zit dus op een aangewezen plek. U verlaat de kerk ook weer op aanwijzingen van de coördinatoren.
 • Kerkdienst
  Bij binnenkomst krijgt u een gedrukte ‘orde van dienst’. Deze levert u na de dienst weer in. Leden van de cantorij verzorgen de zang. Er mag niet gezongen worden door de gemeenteleden!
 • Wat mag niet?
  Geen garderobe
  Geen handen geven
  Geen gemeentezang
  Geen koffiedrinken
  Geen gebruik van het toilet
 • Collectes
  Aan de uitgangen staan plastic bakjes waar u na de dienst het collectegeld in kunt doen.
 • ​​​Thuis kijken of luisteren
  Bent u ziek of durft u het nog niet aan om naar de kerk te gaan? U kunt de dienst later bekijken op YouTube of beluisteren op onze website www.pkn-sb.nl 
  Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel:  0575 – 451471.
Ingrijpend
Dit zijn hele ingrijpende regels. Maar het is de verantwoordelijkheid van de kerkenraad om de dienst zo veilig mogelijk te houden voor u en onze gezondheid.
Vragen
Heeft u nog vragen over de diensten , bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.


Graag tot ziens!
De kerkenraad 


Collectes 
Met de online-diensten missen we natuurlijk de collecte. GIften kunt u overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u op 5 juli niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352  NL11RABO0361100884  NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Bloemengroet via een kaartje
In plaats van een bloemetje of attentie stuurden wij een kaartje naar Dicky Langeler-Plasbeek. Ook mevr. Gerrie Schriek-Pasman en dhr Jan Barink ontvingen onlangs een kaartje namens de gemeente.Vanaf deze plaats wensen we hen sterkte toe en Gods nabijheid.

Actie van de diaconie
Mocht u hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat u thuis moet blijven en geen boodschappen of medicijnen kunt halen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Diaconie. Email: maribrina@outlook.com of bel: 0575-559336. 

Gesprek met een predikant? 
Mocht u een gesprek willen met een predikant of een ouderling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Renée Kranenborg, tel: 0575-451224. Gezien de huidige omstandigheden zal dit een telefonisch gesprek worden. 

Ook voor andere situaties die aandacht vragen of wanneer de betrokken persoon niet zelf in staat is om contact op te nemen, kunt u bellen met Renée. 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

Op vakantie? Vraag gratis het vakantieboekje van Petrus aan.
Voor veel mensen zal de zomervakantie er dit jaar anders uitzien dan anders. In het vakantieboekje van Petrus vindt u voor deze periode een dagelijks moment van bezinning, rust of ontspanning. Het boekje biedt 28 dagen lang Bijbelse inspiratie, gespreksvragen, puzzels, een lied, gedicht of tip. Het tijdloze leesrooster biedt de mogelijkheid te beginnen wanneer u dat wilt. U kunt het boekje in A6-formaat hier gratis aanvragen. 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Beroepingswerk is herstart
De kerkenraad is verheugd nu de beroepingscommissie haar werk weer heeft opgenomen. In elk geval is de eerste ronde besproken en is er een besluit genomen met welke predikanten in de tweede ronde een ontmoeting wordt georganiseerd.

Een voorproefje uit het magazine Petrus
De landelijke PKN geeft een magazine uit op papier en online. Ook u kunt zich gratis abonneren op de digitale versie, waarbij interessante artikelen, colums en interviews te lezen zijn.  Linkjes naar muziekfragmenten, recepten, etc. Voor elk wat wils. Bent u ook benieuwd hoe andere protestantse gemeenten omgaan  met teruglopend kerkbezoek, de coronacrisis, het pastoraat of diakonaat? Neem dan hier een kijkje.
 
AGENDA AGENDA
Alle live bijeenkomsten en activiteiten zijn tot nader bericht afgelast. Dat betekent geen koffie met een oortje, catkids, sterrenkoor en Eat & Meet. Op zondag 5 juli hopen we elkaar weer in levende lijve te ontmoeten. Ook dan gaat alles anders dan we gewend zijn.
Daarom: Gods nabijheid gewenst, blijf verbonden met elkaar en geef eens aandacht in de vorm van een telefoontje of een kaartje. Ook op die manier zijn we samen gemeente! We vertrouwen er op dat we elkaar als gemeenteleden dragen

Mocht u kopij hebben voor het nieuwsbulletin of voor de agenda dan kunt u dat sturen aan de redactie of aan Marion Knol, e-mail: nieuwsbulletin.remigius@gmail.com, tel: 0575 452643/06 13837898
 
 

Eerste fysieke kerkdienst na lange tijd
datum en tijdstip 05-07-2020 om 10:00 uur
meer details

Sterrenkoor repetitie (afgelast)
datum en tijdstip 06-07-2020 om 15:00
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.