PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 25 februari 2021 Nieuwsbulletin 25 februari 2021
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2021-5
25 februari 2021

Aanpassing kerkdiensten na 14 december: voorlopig geen live kerkdiensten meer. Lees hier het bericht van  Leonie Kornegoor, voorzitter van de kerkenraad  (onder het bericht van de adventskalender).

28 februari online 10 uur, ds. Fini van Zoelen, Hoogeveen
7 maart online 10 uur, ds. Hubertien Oostdijk
14 maart online 10 uur, ds. Jaqueliine Krajenbrink, Vorden

Alle diensten zijn terug te bekijken via youtube, de liturgie is hier te zien
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Ds. Hubertien Oostdijk bevestigd tot predikant 
Op zaterdag 20 februari werd ds. Hubertien Oostdijk-van Andel bevestigd en ingezegend tot nieuwe predikant van onze kerk. Het duurde vanwege de corona-beperkingen langer dan vooraf gehoopt, voordat zij in Steenderen haar intrede kon doen. Uiteindelijk kon zij echter toch door ds. Gerard van der Brug uit Zutphen als nieuwe predikant bevestigd worden. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen konden slechts enkele personen daarbij aanwezig zijn, waaronder haar echtgenoot en dochters. De leden van onze kerk en andere belangstellenden konden de dienst alleen online volgen, vanaf de volgende zondagmorgen.
“Wat hebben we naar je komst uitgekeken”, zo sprak Ineke Klein Lenderink haar toe namens de kerkenraad. “De tijd waarin we leven zat ons enigszins tegen. We konden niet zo snel een besluit nemen als we misschien wel hadden gewild. En een besluit als dit, uitspreken dat we graag zouden willen dat je onze nieuwe dominee zou worden, moet zorgvuldig genomen worden en daar is tijd voor nodig.”
Namens de kerkenraad kreeg de nieuwe predikante dan ook een warm welkom. “Je vertelde ons over je besluit om naar Steenderen en Bronkhorst te willen komen. Het is hier dan ook een feestdag voor ons allemaal. We willen je niet met lege handen terug sturen naar Arnhem.” Daarbij werd haar een pakket streekproducten overhandigd. Tevens kreeg zij een taart, om thuis bij de koffie van te genieten, omdat koffie drinken na afloop van de kerkdienst in deze corona-tijd nog niet mogelijk is. “We wensen je een geweldige tijd toe bij en met ons.” 
Er zijn ook foto's gemaakt, die kunt u hier bekijken.

Kinderkerk verwelkomt ds. Oostdijk
Tijdens de intrededienst van ds. Hubertien Oostdijk, op zaterdag 20 februari, zorgden de kinderen van de kinderkerk voor een bijzonder welkom. Zij maakten voor onze nieuwe predikant een collage en een online filmpje met welkomstwoorden. Namens hen vertelde Ineke Klein Lenderink tijdens de intrededienst: “De kinderen waren er natuurlijk liever allemaal bij geweest vandaag, maar ze hebben dit als leuk alternatief bedacht.”
Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten de komende weken online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel:  0575 – 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Nieuws van de kinderkerk
Helaas is er nog even geen kinderkerk. Om de kinderen toch iets te geven wat ze kunnen doen geeft de kinderkerkleiding via app of mail regelmatig ideeën, zoals een wensbloem knutselen of filmtips.
Heb je netflix dan kun je bijvoorbeeld de film Prince of Egypt (in het nederlands), of Jozef de Dromer bekijken. Maar heb je geen Netflix dan biedt youtube ook films, zoals  de film "Niemand is zoals jij" van Max Lucado. Over  jezelf mogen zijn met je eigen talenten. Klik hier voor de film  (duur ongeveer een half uur).
Natuurlijk hopen we snel weer elkaar te kunnen zien, maar voorlopig dus geen kinderkerk en geen XL dienst.

Collectes 
voorlopig kunnen we nog niet naar de kerkdiensten.  Ook als u  niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352  NL11RABO0361100884  NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Ds. Gerard van der Brug, van harte bedankt!
De dienst van bevestiging en intrede van ds. Hubertien Oostdijk werd op 20 februari geleid door ds. Gerard van der Brug uit Zutphen. Het was daarmee tevens zijn laatste dienst als consument van onze kerkelijke gemeente. “Namens de kerkenraad en de gemeente wil ik je hartelijk danken voor weer een termijn als consument”, zo sprak Ineke Klein Lenderink namens de kerkenraad. “Het is goed dat je erbij bent geweest. Je weet inmiddels: niets is vreemd of raar in deze gemeente en dan is het goed dat de kaders worden aangegeven waarbinnen we onze gang mogen gaan. Fijn dat je ook onze hoorcommissie hebt ondersteund. En dat we digitaal met je konden vergaderen. Dan is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.” Vervolgens werd hem een cadeau overhandigd. “Want we laten je niet met lege handen naar huis gaan. Dankjewel namens de gemeente en de kerkenraad!”

Contact houden in coronatijd, hoe dan?
Sinds we geen live kerkdiensten meer kunnen bezoeken, er geen koorrepetities  en gespreksavonden meer zijn en ook  geen koffie met een oortje  voelt u zich misschien wel eens alleen als gemeentelid. Hoe houden we dan nog contact, is de vraag. Elkaar live zien is nog steeds niet mogelijk, maar in deze tijd  zijn er andere middelen.  Zo kunnen we wel filmpjes maken, die online zetten of foto’s  versturen via de telefoon.
En zo kwamen we op het idee om elkaar de groeten te doen, van gemeenteleden voor gemeenteleden. Een voorbeeld  hiervan  staat  op youtube. Jan en Tineke Burgers, Lisanne Knol, Luc en Toos van Asselt en Henk en Marion Knol bijten de spits af met hun bijdrage.  Hoe leuk is het iets van je eigen talent, leven, gedachten, te delen met de anderen. Onder het motto : als het niet kan zoals we het normaal doen, doen we het zoals het wel kan!
In het voorbeeldfilmpje  op  Youtube ziet u dat verschillende mensen samen of alleen de groeten doen aan alle gemeenteleden. Dat kan met een lied, een verhaal, een gedicht of recht uit het hart met dat wat u kwijt wil. 
We zouden het heel leuk vinden als dit regelmatig ververst kan worden met nieuwe groeten, nieuwe filmpjes.  
Hoe gaat het in zijn werk?
1. Vertel in een of twee zinnen wat uw bijdrage is. Deel daarna uw groet via een lied, gesproken woord, gedicht of laat iets anders zien. Iedereen op zijn eigen manier.
2. Neem het geheel op met uw tablet of telefoon en stuur het ons toe. Wij zorgen er voor dat het online komt te staan.
Mocht u wel iets willen doen, maar u heeft geen telefoon of tablet: bel of mail ons en we komen het coronaproof opnemen.

Contactpersonen:Henk en Marion Knol (tel. 452643 of email: henkenmarionknol@gmail.com)


Gesprek met een predikant? 
Mocht u een gesprek willen met een predikant of een ouderling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Renée Kranenborg, tel: 0575-451224. Gezien de huidige omstandigheden kan dit ook een telefonisch gesprek worden. 

Ook voor andere situaties die aandacht vragen of wanneer de betrokken persoon niet zelf in staat is om contact op te nemen, kunt u bellen met Renée. 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

De  veertigdagen kalender van Petrus is elke dag op de welkompagina van de website te openen. Kijk hier.. Kijk onder deze link voor meer informatie.
 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
UIt het Petrus Magazine van de PKN Nederland: 
In elke editie van het nieuwsbulletin  zal aandacht worden besteed aan interessante artikelen uit het Petrus magazine, een digitale uitgave van de PKN, waar u zich op kunt abonneren. 
In deze veertigdagentijd een gebed  getiteld: "Wanneer wij moeten gaan langs de grenzen van het leven", rondom ziekte en pijn.

Wanneer wij moeten gaan
langs de grenzen van het leven,
waar ziekte ons klein maakt,
onzeker en afhankelijk,
laat ons leven dan niet
verlopen in de angst.

Als leven pijnlijk wordt,
het broze lichaam vervalt:
laat er een omarming blijven
die ons draagt.

Laten er mensen zijn
die ons vasthouden:
doe zelf uw naam eer aan
en laat U vinden
als wij U zoeken.
Amen.

(Sytze de Vries, Liedboek p. 1372)

U kunt naast het gebed nog andere interessante artikelen lezen op de site van Petrus.
 
 
 

Kerkdienst online, Het Anker
datum en tijdstip 28-02-2021 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst online, Anker
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.