Nieuwsbulletin 18 september 2020 Nieuwsbulletin 18 september 2020
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST
NIEUWSBRIEF 13
18 september 2020

20 september, 10 uur,  ds. Dirk Engelage, Vorden
27 september, 10 uur, mevr. Jansje Ruiterkamp, Vorden
4 oktober, 10 uur,  ds. Jacqueline Krajenbrink, Vorden  -  XL dienst
11 oktober, 10 uur, dhr. Herman Haan, Toldijk

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
XL dienst 6 september
De kinderkerk en jeugdkerk zijn weer van start gegaan.
Op zondag 6 september was de eerste  XL dienst. Er waren veel kinderen. Hierbij een paar foto's.

Attenties op ziekenzondag
Op zondag 6 september was het  ook landelijke Ziekenzondag. Ter gelegenheid daarvan was er bijzondere aandacht voor zieken en ook voor 80-plussers uit onze gemeente. Zij ontvingen die zondag een attentie van de diaconie. Deze attenties werden door kerkleden persoonlijk aan huis bezorgd.

De kerk is op zondag weer geopend
We zijn blij elkaar weer te zien! We passen goed op elkaar en onze omgeving en houden ons daarom aan belangrrijke richtlijnen. De kerkenraad heeft daarvoor een duidelijke flyer gemaakt. Hier vindt u de tekst en regels op een rij:

Collectes
Kunt of durft u nog niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u (nog) niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie:
Het Anker:
NL14RABO0361103352  NL11RABO0361100884  NL07RABO0361156537

uit de gemeente uit de gemeente
Gemeentevergadering omtrent te beroepen predikant
Op dinsdag 25 augustus heeft de beroepingscommissie haar werk afgerond. Er is een predikant voorgedragen aan de kerkenraad. Twee dagen later nam de kerkenraad het besluit om die voordracht over te nemen. Op15 oktober  zal een gemeenteavond worden gehouden in de kerk. Tijdens die gemeentevergadering doet de beroepingscommissie verslag van haar werk. Ook wordt dan de naam van de predikant bekend gemaakt en kan de gemeente de voorgedragen predikant verkiezen. Vervolgens wordt het dan te volgen traject bekend gemaakt.
Namens de kerkenraad en beroepingscommissie,
Erik Lichtlee

Gesprek met een predikant?
Mocht u een gesprek willen met een predikant of een ouderling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Renée Kranenborg, tel: 0575-451224. Gezien de huidige omstandigheden kan dit ook een telefonisch gesprek worden.

Ook voor andere situaties die aandacht vragen of wanneer de betrokken persoon niet zelf in staat is om contact op te nemen, kunt u bellen met Renée.

Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN

Muziek in de kerk op Monumentendag
In het weekend van de monumenten was er muziek te beluisteren in onze Remigiuskerk. Er waren doorlopend optredens van verschillende ensembles. Gert Oldenbeuving en Christa Kelderman openden met orgel en blokfluit, gevolgd door de Malletband en de Blazers van Nieuw Leven. De zaterdag werd afgesloten door dubbelkwintet Windkracht.
Op zondag trad het klarinetkwartet van SBOG uit Gaanderen als eerste op. Daarna Noriko Amano op de vleugel met haar dochter Emily op viool. Professionals die in november in het Concertgebouw in Amsterdam staan! Daarna het Rietveld Ensemble en een saxofoonkwartet van het SBOG. Als sluitstuk was daar vocal groep Full House, onder leiding van Lucian Venderink, uit Steenderen.
Was het de corona, of was ‘t het mooie weer? Buiten hing een bordje dat er per optreden maximaal 60 mensen binnen mochten zijn. Dat aantal hebben we tijdens dat weekend niet gehaald, maar wat is er door de aanwezigen genoten van het kwalitatief uitstekende aanbod! Daarom graag tot een volgende keer! Klik hier voor een foto-impressie. Klik vervolgens op de bovenste foto. De foto's  zijn gemaakt door Menno Leistra.

AGENDA AGENDA
15 oktober  20.00 uur,  Kerk - Gemeente-avond  beroeping predikant

Mocht u kopij hebben voor het nieuwsbulletin of voor de agenda dan kunt u dat sturen aan de redactie of aan Marion Knol, e-mail: nieuwsbulletin.remigius@gmail.com, tel: 0575 452643/06 13837898

Sterrenkoor repetitie