Nieuwsbulletin 19 augustus 2019 Nieuwsbulletin 19 augustus 2019
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie.

KERKDIENSTEN

25 augustus, belijdenisdienst  en Viering van de Maaltijd, 10.00 uur, ds. Fini van Zoelen
1 september 10.00 uur, ds. Jacqueline Kraijenbrink, Vorden
8 september, Startdienst  nieuwe seizoen, 10.00 uur, ds. Joop Mol, Gaanderen

Eindcollectes

25 augustus  - avondmaalscollecte
1september - plaatselijk gemeentewerk
8 september -  missionair werk

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
In de vakantieperiode zijn de kinderen weer van harte welkom in de vakantiekinderkerk. Vanaf 21 juli tot en met 1 september zal elke zondag een speciaal programma worden aangeboden aan alle kinderen tot en met 12 jaar. Van harte welkom. De kinderen gaan voor de lezingen naar hun eigen ruimte en komen voor de zegen weer terug.

uit de gemeente uit de gemeente
Terugblik op het afscheid van ds. Fini van Zoelen
In Kerkzijn leest en ziet u hoe hartverwarmend het afscheid is geweest. De foto's spreken voor zich.  er zijn veel foto's gemaakt . Een selectie hiervan staat in het album. Klik hier.

Informatie-avond beroeping
Op 5 september a.s. is er een informatieavond gepland rondom het beroepingswerk in 'Het Anker'. Aanvang 20.00 uur. Meer info in Kerkzijn.

Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster

Nieuw in het nieuwsbulletin: Het bijbelleesrooster van het NBG.
Via deze link kunt u mee lezen met het bijbelleesrooster van het NBG :
Op debijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt.
Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse email om de tekst van de dag te ontvangen. Vanaf januari is de app ' mijn Bijbel ' beschikbaar die men kan downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via debijbel.nl

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Concert Spaanse organiste op 25 augustus
De organiste Loreto Aramendi uit San Sebastian komt naar Steenderen om op  het orgel van de Remigiuskerk een concert te geven. Naast concerten in New York, Moskou en Tokio kunnen we nu in de Achterhoek van haar spel genieten op het mooie Mitterreither orgel. Het concert  is van 16.00 uur tot 17.00 uur. Daarna is er een hapje en een drankje.
Het concert wordt georganiseerd door de plaatselijke commissie van de SOGK ( Stichting Oude Gelderse Kerken). Toegang vrij.

Startzondag
De startzondag wordt gehouden op 8 september. Het landelijke thema  is dit jaar: Een goed verhaal. Het goede verhaal van God en mensen staat centraal in de kerkdiensten, in de gespreksgroepen en op allerlei andere plekken en momenten in ons leven.
Ds. Joop Mol uit Gaanderen zal deze dienst voorgaan. en de cantorij o.l.v. Luc van Asselt zal  meewerken.

AGENDA AGENDA
25 augustus, Kerk, 16.00 uur - orgelconcert  door Areto Aramendi, toegang vrij,

5 september,  het Anker 20.00 uur - informatieavond beroepingswerk nieuwe predikant,

25 september, Het  Anker, 10.00-11.15 uur, Koffie met een oortje.

Belijdenisdienst en Viering van de Maaltijd, kerk
datum en tijdstip 25-08-2019 om 10:00 uur
In deze dienst  zal Lonneke van der Spoel belijdenis doen en vieren we de Maaltijd van de Heer.  meer details

orgelconcert Areto Aramendi