PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 27 november 2020 Nieuwsbulletin 27 november 2020
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 14
27  november 2020 

Kerkdiensten in het Anker, max. 30 personen met opgave op vrijdagavond bij Renee Kranenborg)

29 november,eerste Advent, 10.00 uur, mevr. Jansje Ruiterkamp, Vorden XL dienst start adventsproject kinderkerk
6 december, tweede Advent ,10.00 uur, dhr. Rien Baauw  Wichmond, m.m.v. vocal groep Full House
13 december, derde Advent, 10.00 uur, ds. Roelie Reiling, Steenderen
 
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
De adventstijd is weer aangebroken
De kinderkerk start met het adventsproject "Op weg naar het licht"  op 29 november. Ondanks deze tijd van minder ontmoeting  gaan we samen op weg naar het kerstfeest. Hoewel het nu voor sommige mensen extra donker is, willen we het graag samen met de kinderen een beetje lichter maken. Elke zondag werken we aan een ander 'lichtje'. Zo hopen we ook tijdens dit adventsproject weer met een gezellige groep kinderen toe te leven naar een mooie kerst.Om die reden zal de XL dienst worden verschoven naar  die zondag en dus niet plaatsvinden op 6 december.
Op de tweede advenstzondag zal het Klein Kerstoratorium van Huub Oosterhuis worden uitgevoerd door  Full House o.l.v. Lucian Venderink. Het kerstevangelie naar Lucas wordt dan gezongen en afgewisseld met teksten uit Jesaja.

Voorlopige aanpassingen
N.a.v. de nieuwe maatregelen door de overheid heeft de kerkenraad besloten tot aanpassing van de diensten.
Tot nader bericht worden de diensten gehouden in Het Anker (tenzij anders aangegeven).met max. 30 personen exclusief medewerkers.  Men kan zich hiervoor opgeven op vrijdagavond voorafgaand aan de dienst, tussen 18.00 – 22.00 uur bij Renée Kranenborg, tel: 0575 – 451224.

Thuis beluisteren
Bent u ziek of durft u het (nog)niet aan om naar de kerk te gaan? U kunt de dienst later beluisteren onder Diensten online Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel:  0575 – 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.

Terugkijken diensten
Bijzondere diensten zijn terug te zien op ons youtube kanaal. In de afgelopen periode zijn dat de doopdienst van
8 november en de oecumenische gezinsviering (Schoenendoosdienst) van 15 november. Ook de dienst van
6 december zal opgenomen worden op beeld.
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

We zijn blij elkaar te zien!
De maatregelen vallen ons zwaar, maar we zijn blij elkaar te mogen ontmoeten. We passen goed op elkaar en onze omgeving en houden ons aan belangrijke richtlijnen. De kerkenraad heeft daarvoor deze zomer een duidelijk overzicht gemaakt. Hier leest u de regels nog eens op een rij. 

Collectes 
Kunt of durft u nog niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u (nog) niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352  NL11RABO0361100884  NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Onze nieuwe predikant  wordt ds. Hubertien Oostdijk uit Arnhem
Goed nieuws! Ds. Hubertien Oostdijk – van Andel heeft het beroep aangenomen! 
Ze schrijft o.a. in haar mail: 
Na het goede bezoek op 3 november jongstleden zei ik jullie al dat het goed voelde en dat ik niet de volle termijn van drie weken zou gaan nemen.
Langs deze weg wil ik jullie dan ook laten weten dat ik van harte en volmondig ja zeg!
Ik vertrouw op een goede en prettige samenwerking.
Gesprek met een predikant? 
Mocht u een gesprek willen met een predikant of een ouderling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Renée Kranenborg, tel: 0575-451224. Gezien de huidige omstandigheden kan dit ook een telefonisch gesprek worden. 

Ook voor andere situaties die aandacht vragen of wanneer de betrokken persoon niet zelf in staat is om contact op te nemen, kunt u bellen met Renée. 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Sirkelslag Kids op 20 november groot succes!
Voor het eerst in Steenderen  en wat hebben ze een plezier gehad.  Aan de hand van het verhaal van de reis van Paulus over zee werd het thema vluchtelingen uitgewerkt. Met verschillende spellen zoals een estafettespel, geluidenspel en een rebus konden punten verdiend worden en op die manier speelden meer dan 130 teams in het land tegen elkaar. Maar zoals zo vaak geldt ook hier:  Meedoen is belangrijker dan winnen en ze hebben samen veel lol gehad. Kijk hier voor de foto's.

Verkoop Kerststukken & kransen
Dit jaar helaas geen kerstmarkt, maar wel kunt u kerststukken en kransen kant en klaar kopen. Deze stukken worden met zorg en creativiteit gemaakt  door gemeenteleden. De verkoop vindt  plaats op

Zaterdag 12 december van 10.00 – 14.00 uur in Het Anker
 

Over het Sterrenkoor en de Kerstfilm
Met veel enthousiasme zijn we in september, ondanks de corona, weer gestart met het Sterrenkoor.
Een kerstmusical in de kerk was geen optie, dus bedachten we een film te maken. Hoe leuk zou dat zijn. Een echte film maken, filmsterren worden.
Het Kerstverhaal van A tot Z  herschreven als filmscript, locaties  besproken, rollen verdeeld. Bijna alles was klaar om er iets moois van te maken. En toen werden de maatregelen weer aangescherpt. Dat betekende voor ons dat we, na lang twijfelen, toch hebben besloten om dit feest een jaar uit te stellen. Dus dit jaar geen Kerstmusical en geen Kerstfilm. Maar volgend jaar… zijn we allemaal weer van de partij.

Eat & Meet gaat Kerstchallenge aan
In maart van dit jaar is de Eat & Meet club wegens corona voortijdig gestopt. In het seizoen 2020-2021 willen we toch graag bij elkaar komen. We missen de gezelligheid, het samen eten en de leuke spellen rondom een thema. Juist nu hebben we behoefte aan het delen van onze ervaringen, samen dingen ontdekken, gezelligheid, creatieve werkvormen en elkaar ontmoeten.
Daarom willen we in ieder geval rond de kerst een gezellige avond organiseren, in Het Anker. Eerst gaan we eten en daarna volgt een Kerst Challenge: in spelvorm doen we uitdagingen, puzzels en opdrachten rondom het thema Kerst. De tieners van 11-15 jaar krijgen een uitnodiging.

UIt het Petrus Magazine van de PKN Nederland: 
Elke editie van het nieuwsbulletin  zal aandacht worden besteed aan interessante artikelen uit het Petrus magazine, een digitale uitgave van de PKN, waar u zich ook op kunt abonneren.. Deze keer is dat:
de online adventskalender die de PKN aanbiedt. Iedereen kan zich er gratis op abonneren en krijgt elke dag  via de  mail een tekst, een lied of een gedachte om op die manier naar kerst toe te leven. Kijk op  de site van Petrus voor aanmelding.  Ook is er een special over Taize, het oecumenische klooster voor jongeren (en ouderen) uit alle landen. Een lied en een interview is hier te beluisteren en een mooie overdenking op de eeuwigheidszondag hier te lezen.

Nieuw bordspel om met  door te praten over geloof
Met tieners in gesprek gaan over geloven en andere belangrijke thema's is niet altijd makkelijk. Met dit interactieve bordspel lukt het wel om wat dieper door te praten met elkaar. Het spel Overhoop aan tafel is een bordspel maar gebruikt ook internet, filmpjes en een smartphone. Het spel kost  €11,95 en is te bestellen via jongprotestant.nl/overhoopaantafel 
   
               
 
 
AGENDA AGENDA
13 december 17.30 uur - Eat & Meet Kerstchallenge, Anker
 
 

Sterrenkoor repetitie
datum en tijdstip 30-11-2020 om 15:30 uur
meer details

Kerkdienst, Anker, tweede advent, m.m.v. vocal groep Full House
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur
meer details

kerstverkoop
datum en tijdstip 12-12-2020 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst, Anker, derde advent
datum en tijdstip 13-12-2020 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.