Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS

Uitnodiging
Ds. Fini van Zoelen gaat eind juni a.s. met emeritaat. Op zondag 16 juni 2019 wordt zij ‘losgemaakt’ als predikant van onze gemeente.
Wij nodigen u vriendelijk uit deze dienst bij te wonen om 14.00 uur in de Remigiuskerk, Dorpsstrt. 20 in Steenderen. Van 13.00 tot 13.45 uur wordt u ontvangen met koffie en thee. Na de dienst is er een informeel samenzijn in de kerk.
De kerkenraad

Openluchtdienst 2019
Op eerste Pinksterdag, zondag 9 juni,  was er een feestelijke, zonovergoten oecumenische viering. Een ongedwongen sfeer, waarbij de kinderen  op eigen verzoek toch de platte wagen beklommen, waarna ze in de boomgaard het verhaal hoorden, een speurtocht deden en lekker buiten waren.Deaanwezigen vanuit beide kerken en de muzikanten van Nieuw Leven konden genieten van samen zingen, en elkaar ontmoeten. Voor herhaling vatbaar.

Paaschallenge 2019
Negen jongeren werden uitgedaagd in de nacht van Stille Zaterdag. Het spel begon op zaterdagavond met een 'Laatste Avondmaal' en eindigde met een ontknoping bij zonsopgang op Paasmorgen. Het thema was: 'Winnen of verliezen?  De jongeren kregen in die 10 nachtelijke uren escaperoom-achtige puzzels die ze moesten oplossen, kregen te maken met achtervolgingen en gesprekken in de nacht. Het lukte alle deelnemers uit Steenderen e.o. om het de hele nacht vol te houden. Ze sloten dit evenement af aan de tafels van het Steenderense paasontbijt. Een echte beproeving om een beetje te kunnen invoelen hoe de laatste dagen van Jezus zouden zijn geweest. Hier zijn de foto's te zien.

‘Proeverij van The Passion’ op 14 april
 Op zondagavond 14 april, Palmzondag, werd in onze Remigiuskerk  een ‘Proeverij van The Passion’ gehouden.  Er werd gestart met een stille tocht vanaf de RK Willibrordkerk. Een fotoverslag volgt binnenkort. Herman Haan vertelt hier over the Passion Steenderen.

datum en tijdstip 23-06-2019 om 10:00 uur

Bachconcert