Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

NIEUWS NIEUWS

‘Bob Dylan-Proeverij’ op zondagavond 28 oktober

Op zondagavond 28 oktober om 20.00 uur wordt in onze kerk in Steenderen een ‘Bob Dylan-Proeverij’ gehouden; een initiatief van Herman Haan en enkele gemeenteleden. Diverse zangers en musici uit onze regio brengen daarbij muziek van Bob Dylan ten gehore.

“Bob Dylan, wie kent deze zanger en songwriter niet”, zegt Herman Haan. “Op diverse plaatsen in ons land worden tegenwoordig Bob Dylan-avonden gehouden, waar zijn teksten en muziek centraal staan. Nu vindt zo’n avond voor het eerst ook in Steenderen plaats: in onze kerk op zondagavond 28 oktober.”
Allerlei mensen uit Steenderen en omgeving werken mee aan deze bijzondere avond: Marise den Bakker uit Baak (bekend van onder andere het tv-programma The Voice Kids en van de Unicef Talent Battle), pianist Derk-Jan Terpstra (dit jaar onder meer succesvol tijdens het muziekconcours in Kiev), vocal groep Full House onder leiding van Lucian Venderink, Lisanne Knol (zangeres in diverse bands uit onze regio) en Herman Haan zelf. Herman zal tevens als ‘verhalenverteller’ het belang van het leven en werk van Bob Dylan duidelijk maken. Lees hier  verder over de rest van het seizoen

Proeverijen
De avond maakt onderdeel uit van vier activiteiten in het komende seizoen in, in het teken van kunst, muziek, geloof en cultuur. ”Juist onze Achterhoek kenmerkt zich door creativiteit, met veel muzikanten en kunstenaars op allerlei vlak”, aldus Herman Haan. “Enkelen van hen worden uitgenodigd op een zondagavond mee te werken aan een ‘Proeverij’ in onze kerk.”
De eerste avond wordt dus de ‘Bob Dylan-Proeverij’ op zondag 28 oktober; de inloop, met een kop koffie, is vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Met na afloop een gezellige ontmoeting met een drankje. De toegang is gratis; maar een vrije gift voor de onkosten wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Thema dienst voor jong en oud:  Ik wil je mijn liefde laten voelen

Zondag 4 November is er een jeugddienst voorbereid met een groep jongeren. Voorganger is Herman Haan.
Tijdens deze dienst borduren we voort op de Bob Dylan – Proeverij die zondagavond 28 oktober wordt gehouden.
Tijdens de voorbereidingsavond hebben we het over Bob Dylan gehad. Bij de jongeren geheel onbekend.
Er werd al gezegd, is dat iemand uit de negentiende eeuw ? Herman heeft tijdens deze avond over Bob Dylan verteld o.a. dat hij
liedjes heeft geschreven die ook door Adele zijn gezongen, zoals " make you feel my love". Er werd gelijk gezongen……durven ze dit ook aan in de dienst ????
Kom zondag 4 November naar de jeugddienst !!
Hartelijke groet,
Michel, Demi, Iris, Nienke, Emma, Ilse
Herman Haan en de band B2B

Schoenendoosactie
Binnenkort kunt u weer een schoenendoos vullen met nuttige en leuke spulletjes voor jongens en meisjes in Sierra Leone, Togo, Pakistan, Roemenië en bij voldoende dozen ook kinderen in opvangkampen in Griekenland.
Op de website van Actie4kids: www.actie4kids.nl zijn filmpjes te zien over voorgaande acties. Het enthousiasme  van de ontvangende kinderen is hartverwarmend.
De protestantse en katholieke gemeenschap slaan hiervoor de handen ineen en organiseren, samen met de scholen de Pannevogel en de Rank deze actie. Hoe meer gevulde dozen, hoe meer blije kinderen.
In de kerken liggen folders met uitgebreide informatie over de actie.
Op zondag 11 November om 10.00 uur wordt de actie afgesloten met een oecumenische familiedienst in de Remigiuskerk in Steenderen. Thema van deze dienst: Het is een feest om te geven !
Doet u ook mee?
Voor informatie: Marlies Groeneveld, Kastanjelaan 50, tel. 451101

Eat & Meet club is begonnen
Op 23 september is de Eat & Meet club dit nieuwe seizoen begonnen met een gezellige kennismakingsavond. Zo hebben we o.a. zelf pizza's gebakken. Er hebben zich al acht jongeren voor dit seizoen aangemeld.
Ben je tussen de 12 en 16 jaar en heb je zin om ook mee te doen? Kom dan gezellig bij de Eat & Meet club.
De volgende avond is op zondag 21 oktober om 17.30 uur, Kastanjelaan 37.
Info op 0575-452643

Ontspanningsmiddag HVD
datum en tijdstip 27-10-2018 om

Kerkdienst met viering van de Maaltijd