Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

NIEUWS NIEUWS

Enquête over de toekomst van de kerk
Onze predikant gaat komend jaar met emeritaat. Over de toekomst van de kerk wordt daarom een gemeenteavond georganiseerd op
donderdag 31 januari in het Anker.
In de nieuwe Kerkzijn is een brief met enquête bijgevoegd om  de mening van de leden te peilen omtrent de toekomst van onze gemeente.  Per gezin is één brief met enquête toegevoegd. Om iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar mening te geven (jong en oud wordt uitgenodigd) is ook hier de  enquête te openen.  klik op ->
U/jij kunt de enquête invullen en als bestand mailen naar
De kerkenraad hoopt op ieders reactie.

Kerstmusical Vrede, vrede, altijd vrede op 22 december
Net als vorige jaren zal het sterrenkoor o.l.v. Els Veraart een kerstmusical opvoeren. Het wordt een prachtig geheel en om het geheugen weer op te frissen zijn hier de foto's van vorig jaar te zien.

De musical begint om 19.00 uur  en de kerk is open vanaf 18.30 uur.
Iedereen is van harte welkom: ouders, familie, buren, vrienden en vriendinnen.

Foto's.... viering gemist of even nagenieten?

• Dienst voor jong en oud 4 november
    Thema: Ik wil je mijn liefde laten voelen
    Met medewerking van kinderen, tieners, B2B en Heman Haan.
    Een foto-impressie
  • Schoenendoosviering!
    Oecumenische viering, thema: Het is eeen feest om te geven
    Een foto-impressie

Adventsconcert Full House op 2 december
Op 2 december, eerste advent, om 15.30 uur verzorgt Full House samen met enkele Friends  een adventsconcert  in de Remigiuskerk.
Liederen over advent, winter en kerst komen voorbij en worden afwisselend gezongen door vocal groep Full House en de Friends o.l.v. Lucian Venderink.
Thema is 'A winter tune'.
Entree is vrij, gift na afloop is welkom.

Kerstmarkt zaterdag 8 december
van 11.00 – 16.00 uur
in de Remigiuskerk.
Komt allen!

Bijzonder adventsconcert drie Zwolse koren op 9 december
Drie prachtige Zwolse kamerkoren, met elk een eigen karakter en klank, slaan in december de handen ineen voor een uniek samenwerkingsproject. Zij hebben aan de bekende Zwolse organist en componist een compositie-opdracht gegeven voor een indrukwekkend nieuw werk.
Muziek, koren, en dirigenten: ze staan samen garant voor een onvergetelijk concert, op weg naar Kerst.

Musica Vocalis o.l.v. Raghna Wissink
Overijssels Kamerkoor o.l.v. Eugène van Boheemen
Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad
Toon Hagen, orgel

Voorverkoop via www.overijsselskamerkoor.nl  via Menu - kaartverkoop  Voor meer informatie zie hier

Proeverijen
De avond maakt onderdeel uit van vier activiteiten in het komende seizoen in, in het teken van kunst, muziek, geloof en cultuur. ”Juist onze Achterhoek kenmerkt zich door creativiteit, met veel muzikanten en kunstenaars op allerlei vlak”, aldus Herman Haan. “Enkelen van hen worden uitgenodigd op een zondagavond mee te werken aan een ‘Proeverij’ in onze kerk.”. De eerstvolgenden proeverij staat in het teken van poëzie en is op 27 januari

Bob Dylan-Proeverij’ op zondagavond 28 oktober
Op zondagavond 28 oktober om 20.00 uur werd in onze kerk in Steenderen een ‘Bob Dylan-Proeverij’ gehouden; een initiatief van Herman Haan en enkele gemeenteleden. Het was een groot succes. Zo'n 80  bezoekers vulden het koor van de kerk.
Hierbij wat impressiefoto's.

Avondgebed
datum en tijdstip 12-12-2018 om 19:30

Kerkdienst, derde zondag van advent, doopdienst