Brief kerkenraad maart 2021 Brief kerkenraad maart 2021
PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN EN BRONKHORST

Beste gemeenteleden,
Vanaf Palmzondag 28 maart a.s. houden we weer fysieke kerkdiensten in de Remigiuskerk.

30 personen
Er mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn excl. medewerkers. Als u een dienst wilt bijwonen, kunt u zich opgeven bij Renée Kranenborg. Komen we boven de 30 aanmeldingen, dan moeten we u helaas weigeren.

Wanneer niet?
Als u verkouden bent, koorts hebt of u ziek voelt, dan blijft u thuis!

Wat mag niet?
Geen garderobe
Geen handen geven
Geen gemeentezang
Geen koffiedrinken
Geen gebruik van het toilet

Aanmelden Kerkdiensten
U kunt zich aanmelden voor de diensten op vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur bij Renée Kranenborg,
tel: 451224

De diensten  worden op beeld en geluid opgenomen.

Lied in coronacrisistijd Lied in coronacrisistijd
Lied 1003 uit ons Liedboek is toepasselijk juist in deze corona tijd, nu winkels en evenmenten, restaurants en kerken gesloten zijn.. In muziek (van Jan Raas) en tekst (van Jan Jetse Bol) sluit het aan op de situatie waarin mensen zich bevinden, onzeker over hoelang het stilleggen van het sociale leven nog zou duren. De tekst van de strofen 2, 3 en 4 verwezen naar een oorlogssituatie, meer dan naar een epidemie. Gert Landman voegde daarom (met toestemming van de auteur), op verzoek van de protestantse kerk in Tilburg, enkele alternatieve verzen toe.
Klik door voor de volledige tekst.
lees meer ยป

stiltehoek stiltehoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt.

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar.
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog.
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.

datum en tijdstip 25-04-2021 om 10:00 uur

datum en tijdstip 02-05-2021 om 10:00 uur