Belijdenis Belijdenis
Wie als kind werd gedoopt, komt op een gegeven moment voor de vraag te staan: wil ik mijn doop beamen?

Belijdenis
Wil ik nu zelf voor geloof en kerk kiezen en zelf antwoord gaan geven op de roepstem van God? Wie daar bewust voor kiest kan belijdenis doen. Dat betekent in het openbaar - voor de gemeente van Christus - ja zeggen tegen de doop en daar consequenties aan verbinden: discipelschap. Delen in de vrucht van de Geest (Galaten 5:22): liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Men mag het aan ons zien dat we Christus volgen.

Vroeger gold de openbare geloofsbelijdenis ook als toegang vragen tot het heilig avondmaal. Sinds enkele tientallen jaren is er in de Protestantse Kerk de mogelijkheid om ook kinderen toe te laten tot de Tafel van de Heer en is belijdenis niet langer een voorwaarde om mee te mogen doen.

Wanneer u belijdenis wilt afleggen van uw geloof, kunt u contact opnemen met de predikant.

Eeuwigheidszondag, m.m.v. de cantorij
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10:00 uur