BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Gedicht geInspireerd op de eerste zondag van de veertigdagentijd

Honger

ZEG VEERTIG DAGEN
TEGEN DE STENEN : WORD BROOD
EN……ZE WERDEN BROOD

DE KONING TE  RIJK
BEZWEEK HIJ VOOR MACHT , EEN KNIEVAL
VOOR HET GOUD WAT ER BLINKT
WILDE ER OVER BESCHIKKEN

OVERZAG HET AL VANAF DE TEMPELNOK
STRUIKELDE OVER EEN STEEN
DES  AANSTOOTS

GEEN  ENGEL DIE DE VAL BRAK
OF  EEN HAND UIT STAK

TOEN VIEL MIJN DUIVEL TE PLETTER .

Geert Holterveld

Biddag voor gewas en arbeid
Woensdagavond houden we in het Anker, om 19.30 uur, een dienst in het kader van biddag voor gewas en arbeid.  Stond biddag vroeger vooral in het teken van het agrarische leven, tegenwoordig vatten we biddag ook breder op: gewas en arbeid. We vragen om Gods zegen over het werk van onze handen. We realiseren ons ook dat zegen niet samenvalt met succes. Er zijn tijden in ons aller leven dat het helemaal niet zo goed gaat en dat we tegenslag op tegenslag te verwerken krijgen. Geloof vrijwaart ons niet van gemis en teleurstelling. Wel is het gebed een grote kracht; lees er de psalmen op na. In die psalmen gaat het er bepaald niet zachtzinnig aan toe. Alle emoties die in ons omwoelen, komen er tot uiting. Bidden is niet iets voor bange of voorzichtige mensen. Het is af en toe ook vechten met God. Maar alleen ben je nooit, want er is er Eén die ons hoort en op ons (gebed) wacht.
Ds. Fini van Zoelen

Weer kerken in de Remigiuskerk
Vanaf zondag 17 maart kerken we weer in de kerk i.p.v. in ‘het Anker’. Dit jaar valt Pasen erg laat, daarom gaan we al eerder terug naar de kerk dan met Palmzondag.
De morgendienst van 17 maart, de 2e zondag van de 40 dagentijd, is een jeugddienst, voorbereid met enkele jongeren en met de heer Bulens uit Apeldoorn. Hij zal voorgaan in de viering.

Kerkdienst kerk, derde zondag veertigdagentijd
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10:00 uur

koffie met een oortje