Steenrewalt Steenrewalt
Christelijk Gemengd Koor Steenrewalt

Dat het Koor gemengd is, wil niets anders zeggen dan dat er 'jongens en meisjes' in meezingen (hoewel de gemiddelde leeftijd naar schatting dicht bij de 65 jaar ligt). Het koor onder leiding van dirigent en pianist Lucian Venderink kent een gevarieerd repertorire.

Zo verraste het koor niet lang geleden de bezoekers van haar Voorjaarsconcert met knap uitgevoerde nummers als Frühlingahnung (Lentevermoedens) van Felix Mendelssohn en Mozarts’ Im Fluss der stille. Ook de vrolijke noot ontbrak niet, getuige een aanstekelijke lied dat zeer bekend is geworden onder de naam Tiritomba, met de officiële benaming Mit den warmen Sonnenstrahlen kommt der Frühling. Als min of meer hilarische uitsmijter werd de Mars der Vagebonden, oftewel de Zottlmarsch gebracht.

In de komende concerten staat onder meer Fear not, o Land - een oogstlied van Edward Elgar - op het programma en een prachtige medley van sterke nummers van Ramses Shaffy en een opgewekte medley van Rob de Nijs-krakers.

Het koor repeteert op dinsdagavond van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de voorzitter, Marietje Besselink, tel. 451472 of bij de PR-commissie: Margo Oonk, tel. 451928

Tweede advent, kerkdienst
datum en tijdstip 08-12-2019 om 10:00 uur

Eat & Meet