PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 2 december 2022 Nieuwsbulletin 2 december 2022
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2022-15
2 december 2022

De diensten vinden plaats om 10 uur in de kerk, tenzij anders aangegeven. De diensten zijn live hier te bekijken.

4 december - Tweede Advent, dr. Jaap van Beelen
11 december- Derde Advent,  Doopdienst, ds. Hubertien Oostdijk
18 december - Vierde Advent, ds. Tim Wiersum
24 december Kerstavond - 20.00 uur ds. Hubertien Oostdijk m.m.v. de cantorij
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Eeuwigheidszondag terugblik
Op 20 november hebben we in een volle kerk onze overleden gemeenteleden herdacht. Er zijn kaarsen  aangestoken en voor elk gemeentelid was een eigen kaars, hartje  en bloemstukje. Een lied dat hier prachtig op aansluit is van Sela: De mensen die we missen. U kunt dit lied hier nogmaals beluisteren.


Terugblik jubileumdienst
De foto's van de jubileumdienst  kunt u hier terugzien. en ook is een deel van de toespraak van de voorzitter van de kerkenraad Luc van Asselt nog terug te lezen op deze plek.
Kerk op schootviering
Op zondag 13 november om 11.45 uur werd in het koor van ons kerkgebouw de eerste ‘Kerk op schoot-viering’ gehouden voor kinderen van 0 tot 5 jaar met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders. Het werd een knusse ontmoeting rondom ‘het verhaal over ‘Mozes door de Rode Zee’. De viering werd geleid door Roelie Reiling en Hubertien Oostdijk. De muzikale begeleiding was in handen van Teus de Mik. In het nieuwe jaar volgt de tweede Kerk op schoot-viering.


Vooruitblik diensten in de adventsperiode
In het bericht van Hubertien Oostdijk, uit de knechtenkamer , leest u hier meer over, Zo kunt u lezen wie er gedoopt worden op 11 december .en alvast lezen over de kerstdiensten en de Lessons and Carols door de cantorij.

Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online. Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel. 0575 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Luc van Asselt (06-42616493).
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Collectes
Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie: 
Het Anker:
  NL14RABO0361103352 NL11RABO0361100884 NL07RABO0361156537
lees meer ยป
 
uit de gemeente uit de gemeente

Bosdag
De bosdag die de  leiding van de kinderkerk heeft georganiseerd  en in het bos in Hengelo plaatsvond was heel geslaagd. Het was prachtig weer en ook op een mooie plek waar de kinderen zich prima vermaakt hebben. De foto's kunt u hier bekijken. Klik op de foto van de bosdag om het hele album te bekijken. 


Uit de knechtenkamer, december
Lieve mensen,

Op 11 december midden in de Adventstijd is er een doopdienst! Saar van Veldhuizen, dochter van Johan van Veldhuizen en Yvette Vos, zusje van Juul wordt gedoopt en Matthias Elias Agustín Bertschat, zoon van Niels Goossen Bertschat en Nelly Mariela Iparraguirre Yovera, Matthias is geboren op 19 februari 2021. 

Op 10 december is de kerstmarkt, deze keer ziet het ernaar uit dat alles gewoon door kan gaan! Voor mij nog allemaal nieuw dus ik verheug me erop!
Op 18 december is de uitvoering van  ‘the Lessons of Carols’ om 15.30 uur in de Remigiuskerk.door de cantorij.en het RK kerkkoor.
De kerstavond viering begint om 20.00 uur met medewerking van de cantorij, de kerstmorgenviering wordt muzikaal opgeluisterd door Steenrewalt.
Zowel op oudjaarsavond 19.30 uur als op nieuwjaarsmorgen 11.00 uur ontmoeten we elkaar. God gaat met ons mee ook in het jaar 2023!

Graag wil ik ook, desnoods in een klein groepje, in gesprek met geïnteresseerden in vraagstukken rondom dood en leven. Wat voor vragen leven erbij ons? Wat willen we zelf, waar hebben we vragen over, wat is er mogelijk? Een gesprek met een uitvaartondernemer behoort tot de mogelijkheden.
U kunt u opgeven! In gezamenlijk overleg zoeken we dan naar data.

Mocht u bezoek van mij willen hebben, duurt het u te lang, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577 of 06-44422769


 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Ook is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Er zijn tevens podcasts te beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

Adventskalender van Petrus gratis te bestellen
De kalender heet Aan tafel! en sluit aan op het jaarthema van de PKN. U kunt de kalender gratis aanvragen door hier te klikken en de gegevens in te vullen. Hier kunt u alvast een kijkje nemen via het inkijkexemplaar.
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Kerstmarkt
Op zaterdag 10 december wordt een gezellige kerstmarkt in onze Remigiuskerk. Van 11.00 tot 16.00 uur bieden zo’n 20 standhouders sfeervolle kerstartikelen aan, waaronder kerstkaarten, houten accessoires, schitterende kerststukken en kerstartikelen, waaronder dit jaar brocante artikelen.
Muzikale omlijsting wordt verzorgd door o.a. midwinterhoornblazers, muziekvereniging Nieuw Leven en vocal groep Full House.
Voor meer informatie lees hier verder.


Oliebollenactie.
Ook dit jaar kunt u oliebollen bestellen. De opbrengst is bestemd voor de kerk. u kunt de strookjes uit Kerkzijn gebruiken of de bestelling doorgeven aan Henk Knol (06 19713603).
Bestellen vòòr 27 december. op 30 december kunt u deze afhalen tussen 10 en 12 uur in het Anker. Een zak bevat 8 stuks en kost  7,50 euro.


Geslaagde voedselbank actie
Traditiegetrouw werd ter gelegenheid van Dankdag weer de voedselbank actie gehouden. Iedereen kon op Dankdag, woensdag 2 november of de zondag ervoor, weer producten voor de voedselbank meebrengen. De actie was een groot succes. Er werden zelfs meer levensmiddelen en andere producten gebracht dan in de vooraf gestuurde kratten pasten. Iedereen hartelijk dank.
Bible Box in de kerk
In een nis, links in de kerk staat sinds kort een houten kistje met Bijbels. De diaconie heeft deze Bijbels aangevraagd bij de Bijbelvereniging. De diaconie biedt Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse Bijbels in de Bible Box aan. Daarnaast zijn er ook Oekraïense bijbel en Oekraïense kinderstripbijbels neergelegd in de nis. De Bijbels en boekjes mogen gratis meegenomen worden. Er staat een bus bij voor een vrije gift. Op deze manier heeft onze gemeente de mogelijkheid gecreëerd om Bijbels te verspreiden aan degene die daar belangstelling en behoefte aan hebben.  


Petrus nieuwsbrief november
In de nieuwste editie van Petrus Magazine o.a. zeven manieren om toe te lecen naar Kerst. Klik hier om dit te lezen
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.   

 Gebed door ds. Marleen van der Louw
Barmhartige God,

Uw kijk op mensen uit andere groepen 
is vaak anders dan de onze. 

Vergeef ons onze beperkte blik. 
Leer ons naar het hart van mensen te kijken 
en naar uw bedoelingen met hen. 

Geef ons de moed om ons hart 
en uw liefde met anderen te delen. 

In Jezus’ naam. 

Amen

 
AGENDA AGENDA


donderdag 8 december 19.00 tot 20.45 uur. Gesprekskring over Openbaringen, Anker
zaterdag 10 december 11.00 - 16.00  Kerstmarkt in de kerk
zondag 11 december  18 uur - tienerclub
zondag 18 december 15.30 uur -  Lessons & Carols door de cantorij en het RK kerkkoor in de Remigiuskerk o.l.v. Teus de Mik
 
 

Tweede advent
datum en tijdstip 04-12-2022 om 10.00 uur
meer details

Gespreksgroep rondom Openbaringen o.l.v. ds. Hubertien Oostdijk
datum en tijdstip 08-12-2022 om 19:00 uur
meer details

Derde Advent, Doopdienst
datum en tijdstip 11-12-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerstmarkt
datum en tijdstip 11-12-2022 om 11:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.