Nieuwsbulletin 23 april 2021 Nieuwsbulletin 23 april 2021
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2021-9
23 april 2021

Vanaf Palmzondag weer live kerkdiensten met een maximun van 30 kerkgangers.

25 april 10.00 uur, ds. Hubertien Oostdijk
2 mei 10.00 uur, ds. Joop Jansen Schoonhoven, Epse
9 mei 10.00 uur ds. Jaqueline Krajenbrink, Vorden

De diensten zijn terug te bekijken via youtube, de liturgie is hier te zien. De andere diensten zijn hier terug te luisteren. Bij alle diensten mogen max. 30 personen aanwezig zijn.

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Geen gezamenlijke dienst Wichmond
In tegenstelling tot wat er in Kerkzijn staat vermeld is besloten dat er dit jaar op 25 april geen gezamenlijke dienst met de gemeente van Wichmond zal plaatsvinden. Volgend jaar hopen we dat dit wel weer zal kunnen.

Enthousiaste bijdrage kinderen tijdens de Paasdiensten
Wat was het feestelijk om zoveel kinderen te zien met tijdens de  Palmpaasdienst en op Eerste Paasdag.  U kunt de gemaakte foto's hier bekijken.

Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten de komende weken online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online. Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel  0575 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Collectes
voorlopig kunnen we nog niet allemaal naar de kerkdiensten. Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Diaconie:
Het Anker:
NL14RABO0361103352; NL11RABO0361100884; NL07RABO0361156537

uit de gemeente uit de gemeente
Succesrozen
Op 17 mei  starten de examens voor het voortgezet onderwijs. Ook dit jaar willen we, als kerk, de examenkandidaten persoonlijk succes wensen en hen een succesroos aanbieden.
Om niemand te vergeten hebben wij jullie hulp nodig !!!. Graag ontvangen wij namen van jongeren en hun adres. Denk aan familieleden, kennissen, vrienden en/ of buren .
Namen kunnen tot en met zaterdag 8 mei doorgegeven worden aan:
Els Veraart, tel: 442 445 of met een appje naar 0640033832

Groeten van gemeenteleden aan gemeenteleden
We krijgen leuke reacties van alle kanten op de filmpjes met groeten van gemeenteleden.
In het laatste filmpje op Youtube ziet u o.a. ds. Hubertien Oostdijk en de kinderen van de kinderkerk.de groeten doen aan alle gemeenteleden. Er wordt al gewerkt aan een vierde filmpje. Het zal zo spoedig mogelijk op Youtube te zien zijn op een besloten kanaal, alleen genodigden hebben hierbij toegang. Voel u dus vrij om een filmpje met uw groeten op te sturen via We Transfer aan henkenmarionknol@gmail.com of whats app Marion (0613837898).
In het nieuwste filmpje komen o.a. de groeten vanuit  Armenie. Mogelijk weet u nog dat de opbrengst van de collecte voor het Paasontbijt in 2019  voor Stichting  Armenie van Maria Goris bestemd was. Een aantal mensen die zij helpt doen de groeten via een Paaslied met dans. Daarnaast gedichten en een gezongen bijdrage.

Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Oproep opnameteam
Onze oproep voor nieuwe hulp bij het camera- en monteerwerk heeft al wat enthousiaste aanmeldingen opgeleverd. Meer hulp is echter altijd welkom. Hoe groter het team des te meer kans dat de wekelijkse opnames kunnen worden voortgezet. Uiteraard is het prettig en noodzakelijk wanneer niet elke week dezelfde gemeenteleden aan de beurt zijn. Meld je/u aan bij Luc van Asselt. Jong en oud is welkom. Iedereen kan het leren. Elke week worden de diensten tussen de 100 en 150 keer bekeken. Echt de moeite waar dus!

UIt het Petrus Magazine van de PKN Nederland:
In elke editie van het nieuwsbulletin  zal aandacht worden besteed aan interessante artikelen uit het Petrus magazine, een digitale uitgave van de PKN, waar u zich gratis op kunt abonneren.
In de laatste editie een gedicht van Henri Nouwen.
Hopen is toch blijven leven
in de vertwijfeling,
en toch blijven zingen
in het duister.

Hopen is weten dat er liefde is,
is vertrouwen in het morgen,
is in slaap vallen
en wakker worden
als de zon weer opgaat.

Is bij de storm op zee
land ontdekken.
Is in de ogen van de ander
lezen dat hij je heeft verstaan.

Zolang er nog hoop is,
zolang is er ook bidden,
en zolang zal God je
in zijn handen houden.