PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Kinderkerk Kinderkerk
De Kinderkerk 
De kinderkerk heet alle kinderen tussen de 4 (soms 3 ) en 12 (soms 13) jaar welkom! Om op een eigen wijze een plek te vinden en te krijgen in de gemeente, gelijkwaardig aan volwassenen maar met eigen vormen en verhalen. 

Maar wat doen we daar dan? 
Bijna elke zondag is voor kinderen van de basisschoolleeftijd kinderkerk. We starten - samen met de andere gemeenteleden - in de kerk om 10 uur. Na ongeveer 10 minuten gaan we met de kinderen naar het Anker of de consistorie (in de kerk).
We nemen dan de lantaarn, die aan het begin van de dienst is aangestoken, mee: het licht van Christus.


Tijdens de kinderkerk wordt een verhaal verteld. De ene keer uit de bijbel, een andere keer uit een  prentenboek of we lezen een spiegelverhaal. Leuk en speels en voor ieder niveau. Daarna gaan we aan de slag met een verwerking. Denk aan een spel, knutselen, toneel, zingen, etc.
Voordat de dienst is afgelopen komen weer terug voor de zegen. Zo kunnen we ook aan de mensen die in de kerk zijn gebleven laten zien wat wíj hebben gedaan. 


Goed om te weten
Ook tijdens de zomervakantie zijn kinderen van harte welkom in de kerk! Ze blijven dan in het kerkgebouw; achterin de kerkzaal, onder de toren of in de consistorie. Er is leiding aanwezig die een mooi programma heeft voorbereid. Knutselen, lezen, verhalen of kleuren: voor iedere leeftijd is er wel wat bij.


Let wel even op: op een aantal zondagen – vermeld bij de diensten op deze site – is er geen kinderkerk.
Zijn er tóch kinderen in de kerk, dan kunnen ze altijd achter in de kerk een puzzel, werkblad of kleurplaat maken of een boekje lezen. Dit staat voor ze klaar. Kun je het niet vinden, dan weet de koster waar het staat.

We hopen je snel een keer te ontmoeten bij de kinderkerk!
En voor wie het leuk lijkt ons te komen helpen. Laat het gerust weten, dan kun je altijd een keer meelopen om te zien of het wat voor je is.

Groetjes,
Marije
Charlotte
Joke (469770)

 
terug
 
 

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 20-09-2020 om 10:00 uur
meer details

Sterrenkoor repetitie
datum en tijdstip 21-09-2020 om 15:30 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 27-09-2020 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 27-09-2020 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.