PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN

Bericht vanuit de landelijke kerk 
Oproep om mee te doen: “Geloof in de Klimaatmars “
Op 10 maart willen wij als christenen, joden en moslims en andere geloofsrichtingen zichtbaar maken dat ook wij erg bezorgd zijn over klimaatverandering.
Wat heeft geloof met het klimaat te maken?
Juist gelovigen voelen zich vaak betrokken bij het klimaat. Want vraagt ons geloof niet om een zorgzame omgang met de aarde en onze medemens?
Paus Fransiscus bracht in 2016 zijn Laudato Si uit waarin hij ons als gelovigen aansprak en opriep om onze verantwoordelijkheid te nemen voor deze aarde die ons is toevertrouwd. We moeten haar  “behoeden en bewaren” .
Waarom moeten maatregelen zo snel genomen worden?
Volgens wetenschappers moeten er zo snel ingrijpende maatregelen genomen worden vanwege het groeiende risico op zelfversterkende effecten in de natuur. In dat geval kan klimaatverandering zich in een versneld tempo onomkeerbaar voortzetten. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de uitstoot van broeikasgassen per direct gaat dalen. Politici zijn nu via “de klimaattafels” bezig met klimaatbeleid, maar het is niet zeker of hier afdoende maatregelen uit voort komen.  
Toch moeten nu al vele mensen hun geboortegrond verlaten omdat ze er niet meer kunnen leven wegens droogte, overstromingen, orkanen of ernstige vervuiling. Allerlei planten en dieren gaan nu al dood.
De “Groene Kerken” van Nederland nemen het initiatief om van zich te laten horen. Wij roepen ook u op om, als gelovige mensen uit vele richtingen, gezamenlijk mee te lopen in de landelijke mars voor het klimaat. 
Waar lopen wij precies voor?
Wij willen aan onze regering laten zien dat er veel draagvlak is in Nederland voor een stevig klimaatbeleid. Het gaat iedereen aan; klimaat mag geen politiek item zijn van rechts of links.
We willen dat onze regering nu doortastend en snel maatregelen gaat nemen. 
We willen ook dat onze regering rechtvaardige maatregelen neemt. Laten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.
We hopen dat u wilt meewerken en anderen uit uw geloofsgemeenschap wilt motiveren om ook mee te doen.
U kunt ons bereiken via het mailadres:
 

terug
 
 

Kerkdienst kerk, derde zondag veertigdagentijd
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10:00 uur
meer details

koffie met een oortje
datum en tijdstip 27-03-2019 om 10:00 uur
meer details

Avondgebed
datum en tijdstip 03-04-2019 om 19:30 uur
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.