uit de gemeente uit de gemeente
Ds. Gerard van der Brug, van harte bedankt!
De dienst van bevestiging en intrede van ds. Hubertien Oostdijk werd op 20 februari geleid door ds. Gerard van der Brug uit Zutphen. Het was daarmee tevens zijn laatste dienst als consument van onze kerkelijke gemeente. “Namens de kerkenraad en de gemeente wil ik je hartelijk danken voor weer een termijn als consument”, zo sprak Ineke Klein Lenderink namens de kerkenraad. “Het is goed dat je erbij bent geweest. Je weet inmiddels: niets is vreemd of raar in deze gemeente en dan is het goed dat de kaders worden aangegeven waarbinnen we onze gang mogen gaan. Fijn dat je ook onze hoorcommissie hebt ondersteund. En dat we digitaal met je konden vergaderen. Dan is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.” Vervolgens werd hem een cadeau overhandigd. “Want we laten je niet met lege handen naar huis gaan. Dankjewel namens de gemeente en de kerkenraad!”

Contact houden in coronatijd, hoe dan?
Sinds we geen live kerkdiensten meer kunnen bezoeken, er geen koorrepetities  en gespreksavonden meer zijn en ook  geen koffie met een oortje  voelt u zich misschien wel eens alleen als gemeentelid. Hoe houden we dan nog contact, is de vraag. Elkaar live zien is nog steeds niet mogelijk, maar in deze tijd  zijn er andere middelen.  Zo kunnen we wel filmpjes maken, die online zetten of foto’s  versturen via de telefoon.
En zo kwamen we op het idee om elkaar de groeten te doen, van gemeenteleden voor gemeenteleden. Een voorbeeld  hiervan  staat  op youtube. Hoe leuk is het iets van je eigen talent, leven, gedachten, te delen met de anderen. Onder het motto : als het niet kan zoals we het normaal doen, doen we het zoals het wel kan!
In het voorbeeldfilmpje  op  Youtube ziet u dat verschillende mensen samen of alleen de groeten doen aan alle gemeenteleden. Dat kan met een lied, een verhaal, een gedicht of recht uit het hart met dat wat u kwijt wil.
We zouden het heel leuk vinden als dit elke week ververst kan worden met nieuwe groeten, nieuwe filmpjes.
Hoe gaat het in zijn werk?
1. Vertel in een of twee zinnen wat uw bijdrage is. Deel daarna uw groet via een lied, gesproken woord, gedicht of laat iets anders zien. Iedereen op zijn eigen manier.
2. Neem het geheel  op  met uw tablet of telefoon en stuur het ons toe. Wij zorgen er voor dat het online komt te staan.
Mocht u wel iets willen doen, maar u heeft geen telefoon of tablet: bel of mail ons  en we komen het coronaproof opnemen.

Contactpersonen:Henk en Marion Knol (tel. 452643 of email: henkenmarionknol@gmail.com)

Gesprek met een predikant?
Mocht u een gesprek willen met een predikant of een ouderling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Renée Kranenborg, tel: 0575-451224. Gezien de huidige omstandigheden kan dit ook een telefonisch gesprek worden.

Ook voor andere situaties die aandacht vragen of wanneer de betrokken persoon niet zelf in staat is om contact op te nemen, kunt u bellen met Renée.

Kerkdienst online, Het Anker
datum en tijdstip 28-02-2021 om 10:00 uur