NIEUWS NIEUWS
We gaan weer naar de kerk! Zonder reservering.
Vanaf zondag 5 juli zijn er weer kerkdiensten om 10 uur in de kerk, waarbij de gemeenteleden fysiek aanwezig mogen zijn. De eerste twee keer (5 en 12 juli) moest nog gereserveerd worden, maar inmmiddels is duidelijk dat dit niet meer nodig is. Er is voldoende ruimte gecreëerd en plaatsen zijn op 1,5 meter afstand beschikbaar. Na vier maanden kunnen we elkaar weer ruimer ontmoeten. Een heus ontvangstcomité wacht iedereen op en wijst een plek aan.  Er mag nog niet voluit gezongen worden. Een aantal leden van de cantorij zingen de liederen. Nog geen koffie na afloop, maar wel elkaar zien en spreken. Omdat niet iedereen het nog aandurft zijn de diensten voorlopig ook via youtube te bekijken. Geweldig dat een aantal mensen bereid is dit te regelen. Het is niet niks, de aanschaf van een camera, het monteren na afloop en het op internet zetten van het geheel. Heel veel dank Luc, Theo en Willem!

Toch afsluiting van de kinderkerk
Maandenlang hadden de kinderen van de kinderkerk moeten wachten, maar op zondagmorgen 12 juli konden zij elkaar eindelijk weer ontmoeten. In de afgelopen tijd waren ze wel actief geweest met het sturen van kaarten en bloemzaadjes aan ouderen in hun dorp. En inmiddels kregen ze foto’s terug van die uitgekomen bloemzaadjes. Maar die zondagmorgen gingen ze na het gezamenlijke begin van de XL-dienst in de kerk naar het Plantenbos voor een feestelijk zomerprogramma. Een programma met verhalen, een speurtocht, spelopdrachten en een mand met ballonnen, frisdrank en snoep. Zo kreeg het seizoen, dat was onderbroken door de corona crisis, toch nog een gezellige afsluiting. Bekijk hier de foto's.

Voorlopig laatste beeldopname van de kerkdiensten
Nu we weer  met  ruim 60 personen in de kerk mogen zijn tijdens diensten en andere bijeenkomsten en er minder behoefte lijkt te bestaan aan het terugkijken van de diensten, heeft de kerkenraad besloten de beeldopnamen voorlopig te stoppen. Met ingang van 26 juli staat er dus geen camera meer in de kerk.
De gemaakte opnames blijven beschikbaar bij diensten online. In de periode dat er geen diensten konden worden gehouden was het een mooi alternatief waar veel gebruik van gemaakt is.
Wel worden er bij elke dienst audio-opnames gemaakt die terug te luisteren zijn bij diensten online

Beroepingswerk is herstart
De kerkenraad is verheugd nu de beroepingscommissie haar werk weer heeft opgenomen. In elk geval is de eerste ronde besproken en is er een besluit genomen met welke predikanten in de tweede ronde een ontmoeting wordt georganiseerd. Dat zal niet gemakkelijk zijn, omdat lang niet overal de kerkdiensten worden hervat.
Maar een nieuw begin is er, de betrokken predikanten zijn op de hoogte en de eerste afspraken zijn gemaakt over het vervolg.

Online-diensten
Vanaf zondag 10 mei zijn er wekeljks korte vieringen uitgezonden. Deze zijn vooraf opgenomen in de kerk m.m.v. wisselende voorgangers, organist Gert Oldenbeuving, enkele leden van de cantorij en lectoren. U kunt de diensten nog beluisteren én bekijken via de knop Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.

Verder nieuws omtrent de Corona crisis
Het laatse nieuws vindt u atijd in het Nieuwsbulletin.

Een nieuw lied passend bij deze bijzondere tijd
In het liedboek staat lied 1003: Stil is de straat. De tekst hiervan is gedeeltelijk aangepast op deze bijzondere periode. Voor een volledige weergave klik hier. U kunt het lied hier beluisteren.https://youtu.be/7kQizeCIXvc

Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

datum en tijdstip 16-08-2020 om 10:00 uur

Sterrenkoor repetitie (afgelast)