Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS
Riek Linde ontvangt kerkelijk insigne
Tijdens de dienst van 5 januari werd Riek Linde onderscheiden met een zilveren penning van de PKN. Hier leest u er meer over.

Protestantse gemeente Steenderen en Bronkhorst is op zoek naar een predikant voor 18 uur
De protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst (gelegen in de Achterhoek aan de IJssel) is op zoek naar de predikant m/v die samen met ons de komende jaren wil optrekken. Het gaat om een functie voor 0,35 fte met de eerste vijf jaren een aanvulling tot 0,50 fte. Informatie over onze gemeente en de profielschets kunt u hier vinden . Wanneer u belangstelling hebt laat het ons weten voor 20 januari 2020. De gegevens staan in de profielschets.

Voorjaarsbijeenkomst HVD woensdag 18 maart
De vrijwilligersavond van de HVD, de bloemendienst en het verjaardagsfonds is niet op maandag 16 maart zoals vermeld in Kerkzijn, maar op woensdag 18 maart om 19.45 uur in het Anker. Eelco Spaan zal dan vertellen over zijn reis naar Nepal. De vrijwilligers krijgen ook een persoonlijke uitnodiging.

Terugblik op alle activiteiten in december
De kerstvieringen, kerstmarkt, Festival of Lessons and Carols, de kerstmusical, alle koorzang, te veel om op te noemen. En dat alles in de prachtig versierde kerk.
U kunt de foto's bekijken onder de linkjes of in de albums.

UItnodiging Informatie-uur  beroepingswerk op 13 januari
Op maandag 13 januari 2020 houden we van 20.00 – 21.00 uur een informatie-uur over het beroepingswerk in ‘Het Anker’.
Alle gemeenteleden zijn van harte welkom.

Afsluiting adventsproject met prachtige kijkdozen T
Tijdens de vierde adventszondag  sloot de kinderkerk het adventsproject project af. Alle kinderen toonden vol trots hun zelfgemaakte kerstkijkdozen met daarin prachtige kerstafereeltjes.
Er werd ruim de tijd genomen door de kinderen  en de bezoekers van de dienst om de dozen te bewonderen. U kunt hier de foto's zien.

Kerstmusical Kinderen van Bethlehem
Op maandag 23 december zong het Sterrenkoor o.l.v. Els Veraart de sterren van de hemel met  de musical "De kinderen van Bethlehem". Nagenieten kan met alle foto's.

Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00 uur

eat en meetclub