Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!.
Tijdens de coronaperiode zijn er aangepaste diensten, ook online te bekijken en te beluisteren. Meer informatie leest u hier.

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS
Brief van de Kerkenraad: herstart fysieke kerkdiensten
Bij de Kerkzijn die in maart  wordt rondgebracht zal ook een brief van de kerkenraad worden ingevoegd. Hierin wordt het besluit van de kerkenraad vanaf palmzondag weer fysieke diensten te gaan houden toegelicht.
Met een maximum van 30 aanwezigen gekoppeld aan een aantal (bekende) maatregelen.
Hier kunt u de brief in zijn geheel lezen.

De  Stille week startte met een uitbundige palmpaasdienst. In de kerk mochten dertig bezoekers komen, de dienst werd opgenomen en er mocht gezongen worden door twee cantorijleden. Het grote orgel  zette in, de dienst was begonnen. We mogen elkaar weer, zij het beperkt en op 1,5 meter, ontmoeten. UIteraard met alle maatregelen en geen koffie na afloop, maar wel met een palmpaasoptocht in de kerk door de kinderen. Zij konden sinds advent weer voor het eerst bij elkaar komen. De dienst is hier terug te zien.
De komende Stille Week en Pasen zijn ook dertig volwassenen welkom. Opgave bij Renee Kranenborg op woensdagavond. De diensten van donderdag, vrijdag en zaterdag zijn niet te bekijken, wel na afloop te beluisteren. De Paasmorgenviering is terug  te zien en zal rond 13 uur online staan. De dienst is hier te bekijken.

Intrede ds. Oostdijk – van Andel
Op zaterdag 20 februari 2021 werd ds. Hubertien Oostdijk – van Andel door ds. Gerard van der Brug bevestigd als predikant van de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst.
De dienst werd opgenomen in het bijzijn van haar man en dochters. De kinderkerk heeft haar welkom geheten met een filmpje en een collage. Namens de kerkenraad kreeg ze bloemen, taart en een streekproduktenpakket. Helaas kon er geen nadere kennismaking volgen onder het genot van koffie, maar ds. Oostdijk gaat zich de komende tijd zeker inzetten om gemeenteleden zo veel mogelijk te leren kennen.
De dienst kan natuurlijk nog worden bekeken op youtube. Klik daarvoor hier. Het filmpje van de kinderkerk is te zien aan het einde van de dienst

Online-diensten en geluidsopnames
Video- en geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online.  Na de lockdown in december worden er wekelijks korte vieringen opgenomen in het Anker met een zeer beperkte groep (predikant, koster, organist, kerkeraadslid en lector en twee mensen van de opname). Deze zenden we uit via YouTube. U kunt de diensten beluisteren én bekijken via de knop Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.

Collectes
Kunt of durft u nog niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u (nog) niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie:
Het Anker:
NL14RABO0361103352
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537

Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is  06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

datum en tijdstip 25-04-2021 om 10:00 uur

datum en tijdstip 02-05-2021 om 10:00 uur