PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

 
NIEUWS NIEUWS
Start online diensten in onze kerk
Vanaf zondag 10 mei worden er wekelijks korte vieringen gehouden. Deze worden vooraf opgenomen in onze Remigiuskerk m.m.v. onze consulent ds Gerard van der Brug, organist Gert Oldenbeuving, enkele leden van de cantorij en lectoren. 
Hier kunt u de liturgie zien.
U kunt de diensten beluisteren.via de knop Diensten beluisteren.
Primeur:  de Pinksterdienst is via Youtube te bekijken. Er is hard aan gewerkt en het is nog in een experimentele fase, maar we zijn heel blij dat we juist met Pinksteren al een uitzending kunnen laten zien, met dank aan de kerkrentmeesters en Theo Beeftink..
U kunt de dienst bekijken via https://youtu.be/R0LOxlRGmys

Verder nieuws omtrent de Corona crisis
Ook onze gemeente heeft er mee te maken dat er door het coronavirus bijeenkomsten en activiteiten worden afgelast of aangepast.
De kerkenraad gaat er vanuit dat u de richtlijnen opvolgt zoals aangegeven door de overheid. Wij bekijken elke week de situatie van dat moment. In relatie tot de beslissingen van onze regering, heeft de kerkenraad besloten om voorlopig geen samenkomsten meer te houden.
Alternatieven zijn er gelukkig volop. U kunt hierover lezen in het Nieuwsbulletin. Ook staat hier het meest recente nieuws.

Meedenken over onderling contact
Nu er geen diensten en activiteiten meer worden gehouden in de kerk en het Anker missen we het contact onderling. Wat is een gemeente zonder de (wekelijkse) ontmoetingen? Vanuit een lid van het moderamen komt daarom het idee om aan u de vraag te stellen wie van u creatieve ideeën en tips heeft die ons kunnen helpen om elkaar vast te houden en te bemoedigen. De situatie kan nog wel een tijdje duren en we willen elkaar niet vergeten of uit het oog verliezen. Dus gemeente van Steenderen en Bronkhorst: Hoe zou jij/u hier een bijdrage aan kunnen leveren? Wat kan de kerkenraad of het moderamen doen of zijn er andere tips en ideeën? Alles is welkom. Lever deze dan in bij de redactie van de website  nieuwsbulletin.remigius@gmail.com

Jongeren in actie voor ouderen 
Enkele weken geleden hebben de jongeren van de Eat & Meet-club kaarten gestuurd naar senioren uit onze gemeente, om hen sterkte te wensen in deze moeilijke periode van de corona-crisis. Zij stuurden hen 40 kaarten. Vervolgens hebben ze het ‘estafettestokje’ doorgegeven aan de kinderen en leiding van de kinderkerk en de kinderoppas. Hier ziet u hoe hard ze aan het werk zijn.Een nieuw lied passend bij deze bijzondere tijd
In het liedboek staat lied 1003: Stil is de straat. De tekst hiervan is gedeeltelijk aangepast op deze bijzondere periode. Voor een volledige weergave klik hier. U kunt het lied hier beluisteren.https://youtu.be/7kQizeCIXvc


Bericht van de hoorcommissie 
Door de situatie m.b.t. het coronavirus ligt  alles even stil. De hoorcommissie heeft noodgedwongen een pauze ingelast aangezien er geen kerkdiensten meer zijn. U wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd zodra er meer bekend is.


Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.
 
 

korte online-viering vanuit de kerk
datum en tijdstip 07-06-2020 om
meer details

Sterrenkoor repetitie (afgelast)
datum en tijdstip 08-06-2020 om 15:00
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.