Concert Full House & Friends 28 november 2021 Concert Full House & Friends 28 november 2021
Traditiegetrouw geeft Full House in Steenderen een concert op Eerste advent. Ook dit jaar gebeurt dat weer. Naast Full House doen de volgende ‘Friends’ uit Steenderen en omgeving: Hans Sluijter, Mirjam Sluijter, Freek Beeftink, Jaap Dirkse van den Heuvel en Ronald Wisselo.
Zij zullen, onder leiding van Lucian Venderink, verschillende liederen zingen, waaronder natuurlijk adventsliederen. En er breekt zelfs al een straaltje licht vanuit Kerst door… Het concert begin om 15.30 uur en de toegang is gratis; natuurlijk is een vrije gift welkom bij de uitgang.
Bij het concert wordt rekening gehouden met de bestaande corona-maatregelen. Zo zal er voldoende afstand worden gehouden en wordt bij de ingang tevens gevraagd naar de QR-code van de coronacheck.

Startdienst 2021 Startdienst 2021
Centraal in de dienst stond het landelijke thema ‘Van U is de toekomst’. De cantorij zong bijpassende liederen, zoals het bekende ‘Lead me, Lord’ en de gemeentezang werd begeleid door maar liefst twee organisten: Gert Oldenbeuving en Bram van Oort. Het begin van dit kerkelijk jaar is niet alleen maar ‘klaar voor de start en ren-je-rot’, zo legde Hubertien Oostdijk uit. “Juist na een jaar waarin alles stil stond, zijn we samen gaan nadenken over de toekomst. Wat voor toekomst willen we eigenlijk? En wat kunnen wij daarvoor zelf doen?” De leiding van de kinderkerk ging ook verder met dit thema in deze dienst voor jong en oud.
Na afloop van de startdienst werd, voor het eerst na anderhalf jaar, weer samen koffie gedronken. Vervolgens werden we uitgenodigd om mee te doen aan een gezamenlijke activiteit in en rond de kerk, waarbij het ging om de ontmoeting met elkaar. Daar werden niet alleen enkele sportieve activiteiten gedaan, maar werd ook verder gepraat over het thema ‘onze eigen (duurzame) bijdrage aan de toekomst van de wereld’. Het was 5 september ook de landelijke ziekenzondag; aan zieken en 80-plussers uit onze kerkelijke gemeente werd daarom een groet en een bijpassend pakketje gebracht.

Groeten van gemeenteleden aan gemeenteleden Groeten van gemeenteleden aan gemeenteleden
Vanuit Engeland doet Lonneke van der Spoel de groeten aan  de gemeente in Steenderen. Lonneke volgt een paar maanden een bijbelschool in Engeland. Ze laat in het filmpje zien waar ze woont en vertelt hoe haar leven er nu uitziet.

In deze aflevering een groet van ds. Fini van Zoelen (oud predikant van Steenderen) en Pinkstergroeten van Roelie Reiling. Zij vertelt aan de hand van een door haar gemaakt schilderij wat Pinksteren voor haar betekent.

Groeten van Gemeenteleden Groeten van Gemeenteleden
Een aantal gemeenteleden heeft video's opgenomen en opgestuurd. Hier kunt u deze bekijken.
In deze vierde aflevering de gedichten van Gert Hiddink, een groet uit Armenië waar de opbrengst voor het paasontbijt voor bestemd was eneen lied van Lisanne Knol van de B2B band.

Lied in coronacrisistijd Lied in coronacrisistijd
Lied 1003 uit ons Liedboek is toepasselijk juist in deze corona tijd, nu winkels en evenmenten, restaurants en kerken gesloten zijn.. In muziek (van Jan Raas) en tekst (van Jan Jetse Bol) sluit het aan op de situatie waarin mensen zich bevinden, onzeker over hoelang het stilleggen van het sociale leven nog zou duren. De tekst van de strofen 2, 3 en 4 verwezen naar een oorlogssituatie, meer dan naar een epidemie. Gert Landman voegde daarom (met toestemming van de auteur), op verzoek van de protestantse kerk in Tilburg, enkele alternatieve verzen toe.
Klik door voor de volledige tekst.
lees meer ยป

stiltehoek stiltehoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt.

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar.
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog.
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.

Eerste advent, kerk, XL dienst
datum en tijdstip 28-11-2021 om 10:00 uur