PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Dit zijn wij

Dit zijn wij

Een gemeente van vandaag, geworteld in traditie.

Met open oren en ogen, voor mensen om ons heen.

Met handen uit de mouwen,
voor de wereld ver weg en nabij.

Met de voeten in de aarde, en het hart op God gericht.

 

We ontmoeten u graag!

 
Kerkenraad Kerkenraad
Kerkrentmeesters, diakenen, ouderlingen… ze vervullen een belangrijke rol in onze gemeente. Maar ‘wie doet eigenlijk wat' in de Kerkenraad? Een korte samenvatting...
 
lees meer »
 
Predikant Predikant
Mijn naam is Hubertien Oostdijk-van Andel. Ik ben geboren en getogen in Hilversum. Op 8 juni 1966 zag ik het levenslicht. Ik groeide op in een gelovig en actief gereformeerd gezin en was zelf al vroeg actief betrokken bij de kerk. In 1979 is mijn moeder heel ziek geweest, in die moeilijke tijd ervoer ik iets van Gods aanwezigheid. Het maakte dat ik ging nadenken over theologie studeren en dominee worden.

Na de Havo ben ik direct naar het gymnasium gegaan en koos ik Latijn en Grieks, vakken die ik nodig had voor de studie theologie. Het betekende twee jaren heel hard blokken, maar ik haalde mijn gymnasium diploma in één keer en begon in 1986 aan mijn studie theologie in Amsterdam aan de Vrije Universiteit.
Een jaar lang heb ik stage gelopen in Amsterdam Slotermeer/Geuzenveld, een toen al vergrijsde gemeente, maar positief ingesteld en actief betrokken bij kerk en maatschappij. Het was een geweldige ervaring en bevestigde mij in mijn keuze voor dominee worden. Na de stage werd ik ouderling in genoemde gemeente en schreef onderwijl mijn eind scriptie.

Mijn eerste gemeente was Willemstad, vestingstadje tussen Rotterdam en Roosendaal in. Daar leerde ik Kees kennen. We trouwden te midden van de gemeente in 1998. Toen onze oudste dochter geboren was, solliciteerde ik naar Arnhem en werd tot mijn verrassing aangenomen.
In 2001 begon ik in Arnhem, een grote stad met dito problematiek. In die bijna 20 jaar (op een maand na) zijn er ook pijnlijke keuzes gemaakt omtrent kerkgebouwen, dat was niet altijd makkelijk.
Toen ik de advertentie van Steenderen las besloot ik te solliciteren. En zo ben ik in corona tijd, februari 2021 in een lege kerk met alleen het moderamen verbonden aan de gemeente. Ik voel mij hier als een vis in het water.
Pastoraat vind ik heel belangrijk en ik prijs mij gelukkig dat ik hier nog een volledig team aan ouderlingen heb die ook heel veel werk verzetten.

Mijn hobby’s zijn fietsen, wandelen, lezen en puzzelen, zeker ook het maken van een legpuzzel van bijvoorbeeld Jan van Haasteren is heel ontspannend.

Als u wilt dat ik langskom schroom dan niet om een afspraak te maken. Mijn gegevens staan op de website of zijn te lezen in Kerk-Zijn.
 
Organisatie Organisatie
Doelstelling
Het strategisch beleidskader vindt u op de landelijke site van de PKN. Hoe wij hier als kerkelijke gemeente lokaal vorm aan geven leest u in ons beleidsplan.

Bestuurssamenstelling
De kerkelijke gemeente wordt bestuurd door de kerkenraad bestaande uit 1 predikant, 7 ouderlingen, 5 diakenen en 5 ouderlingen/kerkrentmeesters. Voor het statuut (kerkorde) verwijzen wij naar de landelijke website.

De gegevens van de predikant, voorzitter van de kerkenraad en scriba vindt u tevens op de pagina Contact.

Beloningsbeleid
De kerkenraads- en collegeleden verrichten hun werkzaamheden pro-deo; predikanten zijn geen werknemer. Eventuele werknemers worden gehonoreerd volgens landelijke richtlijnen van de kerk, te vinden op de landelijke website. Vrijwilligers die het werk overnemen van voorheen betaalde krachten ontvangen een vrijwilligersvergoeding volgens de wettelijke richtlijnen.


 
lees meer »
 
Lid worden Lid worden
Wilt u lid worden van onze gemeente? Of meer weten over onze gemeente en 'kerk zijn'?
lees meer »
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 05-05-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 09-05-2024 om 09:00
Hemelvaartsdag 9.00 uur meer details

Kerkdienst Hemelvaartsdag 9.00 uur
datum en tijdstip 09-05-2024 om 09:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 12-05-2024 om 10:00
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.