PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Stiltehoek Stiltehoek

In de kerkruimte is ook een stiltehoek. Een plekje, die zo is ingericht dat we hopen dat je er even rust en stilte vindt. Even uit de drukte van je hoofd en hart, even in de stilte van een plaats die al eeuwen en eeuwen een plaats is voor ontmoetingen met de Eeuwige. Soms is het heilzaam om te ervaren dat je niet alleen bent, dat je je gedachten en gevoelens aan God kunt toevertrouwen. Of dat je gewoonweg op een speciale plek even tot rust mag komen. Er zijn kaarsjes die je mag aansteken.als een tastbaar gebaar om jouw verlangen naar licht en leven zichtbaar te maken. Je kunt ook een kaars aansteken voor anderen die met je verbonden zijn. Je kunt er even schrijven of tekenen over de dingen die je bezighouden. 

 
gedachtenishoek gedachtenishoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt. 
Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar. 
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog. 
Sinds 2014 worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.
 
Geboorte Geboorte
Wanneer er een geboorte te vieren is in de gemeente en de ouders een kaartje sturen naar de scriba, de predikant of de wijkouderling wordt dit op zondag afgekondigd en brengt de dienstdoende ouderling tijdens de dienst een schaapje naar de geboortewand. Op het schaapje staat de naam van het kind en de geboortedatum.
Daarna brengt de wijkouderling een bezoekje aan de ouders.
Voor de contactadressen en de wijkindeling klik hier
 
De doop De doop
Als ouders hun kindje laten dopen
nemen ze de verantwoordelijkheid hun zoon of dochter in te wijden in de weg van geloof. Daar staan zij natuurlijk niet alleen voor; de gemeente staat om de ouders heen. Maar ook als volwassene kunt u de doop aanvragen.
lees meer »
 
Huwelijk Huwelijk
Het trouwverbond laten zegenen in de kerk
en uitspreken dat jullie deze bijzondere weg mèt de zegen van de Heer willen beginnen en voortzetten. Een feestelijke inzegening kan plaatsvinden in de kerk, Het Anker of elders.
lees meer »
 
Overlijden Overlijden
Overlijden en rouw
Bij het overlijden van een geliefde kunt u als nabestaande(n) een dienst van gedachtenis en afscheid aanvragen. Maar de gemeente wil meer voor u betekenen in het het proces van afscheid en rouw en in gedenken.
lees meer »
 
Belijdenis Belijdenis
Wil ik mijn doop beamen? 
Ook zelf voor geloof en kerk kiezen en antwoord geven op Zijn roepstem? Wie daar bewust voor kiest kan belijdenis doen; in het openbaar 'ja' zeggen tegen de doop.
lees meer »
 
Diaconale opdracht Diaconale opdracht
Wij zijn als kerk vooral begaan met de minst bedeelden dichtbij en ver weg.
 
Handen heb je om te geven
van je eigen overvloed.
En een hart om te vergeven
wat een ander jouw misdoet.
 
Diaconaat Diaconaat
Open je oren om te horen, open je hart voor iedereen.
Geïnspireerd vanuit de Bijbel willen wij dienstbaar zijn aan de samenleving.  Mogen wij u helpen? Lees verder over De Diaconie.
lees meer »
 
Kerk in actie Kerk in actie
Namens de diaconieën ondersteunt Kerk in Actie diaconale en zendingsprojecten in Nederland en het buitenland. "Samen zijn we de Kerk in Actie. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen. Om in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen."
 
lees meer »
 
Speciale acties Speciale acties
Voedselbank
Het is al een aantal jaar een traditie om op de Dankdag voor gewas en arbeid levensmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank in Zutphen. Om zo ook een...
 
lees meer »
 
HVD HVD
De Vrijwilligers Dienst bestaat uit gemeenteleden die zich inzetten voor anderen en dat graag samen vormgeven. Vijf HVD-leden en een ouderling coördineren de activiteiten. 

 
lees meer »
 
 

Orgeltocht SGK
datum en tijdstip 20-07-2024 om 09:30
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-08-2024 om 10:00
meer details

Brommers kieken...in de karke... activiteit SGK
datum en tijdstip 10-08-2024 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.