PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade! 
Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link en hier terug te kijken. Ook kunt u de dienst live meemaken vanaf 10 uur. Klik daarvoor hier.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.
Het mailadres van de redactie is kerkzijn@pkn-sb.nl.
 

 
NIEUWS NIEUWS

Theatervoorstelling 'In Gods naam' met Bastiaan Ragas

Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in de Bijbel. Ook in 2024 zijn er weer voorstellingen in heel Nederland.

Is er in deze schreeuwende wereld nog plek voor liefde, stilte en twijfel? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. Bas neemt jou mee door de Bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste boek ter wereld.

De PKN  van Steenderen heeft een aantal kaarten kunnen bemachtigen. Deze zijn voor 15 euro per stuk te verkrijgen bij Luc van Asselt (uitsluitend per telefoon 0575-451917). Er zijn nog 15 kaarten beschikbaar voor woensdagavond 28 februari om 20.15 uur in de Hanzehof in Zutphen. Reageer snel, OP=OP. 

Er wordt volop gerepeteerd voor de Steenderense Passion
Op Palmzondag 24 maart wordt om 19.30 uur voor de derde keer de Steenderense Passion uitgevoerd in de Remigiuskerk. Er hebben zich weer veel zangers en musici uit Steenderen en omgeving aangemeld om hieraan mee te doen. Opvallend is ook weer het grote enthousiasme bij jongeren om hun muzikale talenten hiervoor in te zetten. Er wordt inmiddels al volop gerepeteerd voor deze Passion. Het thema dit jaar is: ‘Laten we oog hebben voor elkaar’. De Steenderense Passion zal opnieuw vooraf worden gegaan met een Stille Omgang met het witte kruis vanuit de R.K. Willibrorduskerk.
Houdt deze avond alvast vrij in uw agenda!

Afscheid en bevestiging nieuwe ambtsdragers
Onlangs werd door de kerkenraad afscheid genomen van twee ambtsdragers: diaken Ineke Klein Lenderink en kerkrentmeester Willem van der Spoel. De kerkenraad is dankbaar dat zij beiden met grote inzet en trouw de betreffende ambten hebben vervuld. De losmaking vond plaats in de kerkdienst op zondag 7 januari jl. De kerkenraad is erg dankbaar en blij dat ze Ria van Malsen bereid hebben gevonden om de taak van diaken op zich te nemen; en dat Mark Derksen de taak van kerkrentmeester wil vervullen. Zij werden in die dienst van zondag 7 januari in hun ambt bevestigd. Herbevestigd werden in het ambt van ouderling: Rikie Scheffer, Rikie Hofenk, Adrie van Ieperen en Wim Kornegoor. In het ambt van ouderling-kerkrentmeester: Luc van Asselt. Fijn dat zij het mooie kerkenwerk willen voortzetten. Onlangs is ook bekend gemaakt dat de nieuwe scriba Antoinette Huurnink is geworden. Zij volgt  Ineke Lenderink op die dit werk de laatste jaren heeft gedaan. Het mailadres van de scriba is scriba@pkn-sb.nl

Prikkelarme kerkdienst op 3 maart in Hengelo
Na de eerste prikkelarme kerkdienst zal er opnieuw een dienst met rust en overzicht worden gehouden. Deze vindt plaats op 3 maart om 12 uur in de Remigiuskerk in Hengelo. Voorganger is ds. Rineke van den Berg en de dienst duurt tot 12.30 uur.  Iedereen van harte welkom. Voor de poster klik hierTerugblik op feestelijke kerstvieringen
Op zondagmorgen 24 december werd in onze kerk een Festival of Lessons & Carols gehouden. De dienst bestond uit heel veel (kerst) liederen die door de Steenderense cantorij en de gemeente gezongen werden. Daarnaast zijn er verschillende lezingen die passen binnen advent en kerst. Het geheel stond onder leiding van Gert Oldenbeuving en Bram van Oort.
Op maandagmorgen 25 december, Eerste Kerstdag, vond in onze kerk de kerstmorgendienst, plaats. De dienst werd geleid door ds. Hubertien Oostdijk. Organist was Pieter Haverkamp. De cantorij verleende medewerking aan deze viering, met onder andere enkele fraaie carols.


Viering met kerstfilm druk bezocht

Op zondagavond 24 december vond in onze kerk een bijzondere kerstavond-viering plaats. Als onderdeel van deze dienst werd namelijk een kerstfilm vertoond, die gemaakt door is door tientallen Steenderense kinderen. De kinderen hadden zich met veel plezier voor deze film bezig gehouden met het Kerstverhaal. Op een regenachtige zondagmiddag zijn de opnames gemaakt in Bronkhorst. In de regen kregen de bewoners van Nazareth het nieuws te horen dat ze op reis moesten. Op een zeer zonnige maar koude zondagmiddag kregen de herders te horen dat er een kindje was geboren in een wel heel bijzondere stal. En op een donkere avond kwamen Jozef en Maria na allerlei gebeurtenissen weer thuis in ‘Het Anker’. De dienst werd geleid door ds. Hubertien Oostdijk. De dienst werd door veel mensen bezocht. De kerstfilm werd na afloop ook nog eens meer dan 350 keer bekeken via Youtube. Deze film is nog steeds te zien via deze link.We sloten 2023 oecumenisch af
Op zondagmiddag 31 december jl. gingen de protestantse kerk en de katholieke kerk in Steenderen samen het oude jaar uitluiden en het nieuwe verwelkomen. Dit deden zij in een oecumenische viering in de R.K. Willibrorduskerk. Ds. Hubertien Oostdijk en Maria Schotman gingen voor in deze dienst. Het R.K. gemengde koor ondersteunde de samenzang. Er werd met behulp van een 7-armige kandelaar stil gestaan bij zeven belangrijke woorden die met bijpassende bijbelteksten en een korte uitleg helder gemaakt werden. De woorden: vreugde, hoop, verdriet, vrede, liefde, geloof en toekomst. De collectegelden waren bestemd voor de plaatselijke Zonnebloem. Na afloop waren er oliebollen en glühwein om te toosten op het nieuwe jaar.De tieners hielden een Kerstchallenge
Op zondagavond 17 december kwam een leuke groep van 12 tieners uit beide Steenderense kerken in Het Anker bij elkaar voor de landelijke Kerstchallenge. Samen maakten zij, door middel van audio-fragmenten, spelvormen en opdrachten, de reis mee die Maria en Jozef lang geleden maakten. Een reis die uiteindelijk eindigde in Egypte. Onderweg ontmoetten zij verschillende mensen, waarover zij in gesprek gingen, zoals wijze koningen, herders en een herbergier. De herders bijvoorbeeld… dat waren ruige kerels, maar ook de eersten die in de stal op bezoek gingen bij het Kindje Jezus. We hebben vaak vooroordelen over mensen, maar is dat terecht? De tieners kregen als opdracht drie personen te tekenen: een zakenman, een fotomodel en een persoon met weinig geld. Hoe zien we hen? Opvallende reacties van de tieners: ‘Ik teken een zakenvrouw; ook vrouwen leiden immers een bedrijf’; ‘Ik teken een boer, want juist een boer moet tegenwoordig een echte zakenman zijn’ en ‘Dit fotomodel heeft kleurige vrouwenkleren; maar ze kan natuurlijk ook jongenskleren dragen wanneer ze dat wil’. Daarnaast was er vanzelfsprekend ook een luciferdoosjes-race, want zo’n wedstrijd mag nooit ontbreken op een challenge.

 

Wandelend op weg naar Pasen Bronckhorst 2024
De protestantse kerken van Steenderen, Vorden, Hengelo, Zelhem en Wichmond organiseren ook in 2024 weer een wandelevenement met als thema: “Ga jij ook mee?” Het succes van het eerste jaar, 2022, werd overtroffen in 2023. Meer dan 500 keer is de route op de website bekeken en gedownload. Hoeveel wandelaars dat zijn geweest weten we niet, maar het waren er velen die op één of andere manier mee hebben gedaan. Lees hier hoe u mee kunt doen 

 

De tijd voor Pasen, de veertigdagentijd, is een tijd van bezinning. Juist wandelen kan helpen bij deze bezinning. Lopend door de natuur, alleen of samen. Je verwonderen over de schepping. Genieten van de stilte en de rust tijdens een ochtendwandeling of een moment van reflectie tijdens een avondwandeling aan het eind van een drukke hectische dag.

 


Eetclub Eet eens mee! is groot succes
Het maandelijks samen eten in Het Anker wordt door veel mensen al regelmatig bezocht en zeer gewaardeerd. Elke tweede maandag van de maand word dit georganiseeerd. 
Vanaf 17.00 uur staat dan de koffie / thee klaar en om 17.30 uur serveren we een lekkere, eenvoudige maaltijd. Hiervoor wordt een bijdrage van €5,00 gevraagd.
Iedereen is welkom!. Meer informatie vindt u in het NieuwsbulletinKerkdiensten live te streamen en na afloop te bekijken.
Alle diensten in het Anker en in de kerk kunnen live bekeken worden. Er is nieuwe apparatuur aangeschaft. Heel fijn dat iedereen die dat wil de diensten nu live via YouTube kan bekijken. De liturgie is onder de video in te zien en op deze plek.
De geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.
Ook kunt u hiernaast in de rechterkolom rechtstreeks op het logo van YouTube klikken.

Collectes 
Kunt u niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352 
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537

Wat te doen bij een overlijden?
Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is: 06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Vertrouwenspersoon 
De vertrouwenspersoon voor de kerkelijke gemeente van Steenderen is: Antoinette Kroeze. Voor meer informatie klik hier.
Contact via mail: vertrouwenspersoon@pkn-sb.nl
 
 
 

Gespreksgroep Bijbelboek Job
datum en tijdstip 29-02-2024 om 19:00 uur
meer details

Gespreksgroep Bijbelboek Job
datum en tijdstip 29-02-2024 om 19:00 uur
meer details

Kerkdienst Derde zondag veertigdagentijd
datum en tijdstip 03-03-2024 om 10:00 uur
meer details

Prikkelarme kerkdienst, Remigiuskerk Hengelo
datum en tijdstip 03-03-2024 om 12:00 uur tot 12:30 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.