Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!
Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link en hier terug te kijken. Ook kunt u de dienst live meemaken vanaf 10 uur. Klik daarvoor hier.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS
Schoenendoosactie
Op 29 januari is er weer een oecumenische viering waarin alle schoenendozen worden verzameld. Vul ook een schoenendoos voor een kind uit Moldavië, het armste land van Europa dat momenteel nog kwetsbaarder is door de oorlog in Oekraïne.  Lees hier meer informatie, jong en oud kan meedoen. Kunt u niet naar de kerk komen, lever de schoenendoos dan af bij Marlies Groeneveld.

Kerk op schootviering
Op zondag 13 november om 11.45 uur werd in het koor van ons kerkgebouw de eerste ‘Kerk op schoot-viering’ gehouden voor kinderen van 0 tot 5 jaar met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders. Het werd een knusse ontmoeting rondom ‘het verhaal over ‘Mozes door de Rode Zee’. De viering werd geleid door Roelie Reiling en Hubertien Oostdijk. De muzikale begeleiding was in handen van Teus de Mik. In het nieuwe jaar volgt de tweede Kerk op schoot-viering op zondag 19 februari. Voor meer informatie klik hier

Buddy to Buddy Bronckhorst start een nieuwe matchingsronde en zoekt enthousiastelingen, iets voor u?
Binnenkort start Buddy to Buddy Bronckhorst een nieuwe matchingsronde. De organisatie zoekt mensen die in vier maanden tijd een nieuwe dorpsgenoot, iemand die naar Nederland gevlucht is, willen leren kennen. Samen ga je leuke dingen doen en leer je elkaars cultuur kennen. Op 31 januari om 19.30 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats in het restaurant van gemeente Bronckhorst (Elderinkweg 2 in Hengelo). De avond is vrij toegankelijk en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het initiatief. Lees hier meer informatie over dit initiatief

Kerkdiensten nu ook live te streamen
Vanaf eind augustus kunnen alle diensten nu ook live bekeken worden.  Er is nieuwe apparatuur aangeschaft. Heel fijn dat iedereen die dat wil de diensten nu live via YouTube kan bekijken. De liturgie is hier in te zien.
De geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.
Ook kunt u hiernaast in de rechterkolom rechtstreeks op het logo van YouTube klikken.

Collectes
Kunt  niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u  niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie:
Het Anker:
NL14RABO0361103352
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537

Wat te doen bij een overlijden?
Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is: 06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Vertrouwenspersoon
De vertrouwenspersoon voor de kerkelijke gemeente van Steenderen is: Antoinette Kroeze. Voor meer informatie klik hier.
Contact via mail: vertrouwenspersoon@pkn-sb.nl

Schoenendoosdienst in de RK kerk
datum en tijdstip 29-01-2023 om 9:30 uur

Kerkdienst in het Anker