Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!
Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link en hier terug te kijken. Ook kunt u de dienst live meemaken vanaf 10 uur. Klik daarvoor hier.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS
Kerkdiensten nu ook live te streamen
Vanaf eind augustus kunnen alle diensten nu ook live bekeken worden.  Er is nieuwe apparatuur aangeschaft en op bijgaande foto is te zien dat de wifi wordt geïnstalleerd. Heel fijn dat iedereen die dat wil  de diensten nu live
via Youtube kan bekijken. De liturgie is hier in te zien.
De geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.
Ook kunt u hiernaast in de rechterkolom rechtstreeks op het logo van Youtube klikken.

Thema-avond  'Anders zijn in onze gemeenschap' met ds. Hubertien Oostdijk
Op 6 oktober zal in Ons Huis, Beukenlaan 30 te Hengelo het thema ' Anders zijn binnen onze gemeenschap: een klein verschil?' worden uitgediept.
Meer informatie kunt u hier lezen.

Indrukwekkende stiltekring voor de vrede namens de beide kerken
Op 17 september 12 uur waren zo'n 17 mensen verzameld op de parkeerplaats  bij de COOP.
Maria Schotman introduceerde de kring met een inleiding rondom het doel. Letterlijk stilstaan bij het feit dat er geen vrede is in de wereld en daarvoor willen staan met elkaar. De  periodes van vijf minuten stilte werden ingeleid met trompetmuziek en afgewisseld met een gedicht. Het was indrukwekkend om te zien en te ervaren.

Aan tafel!’… Terugblik Startdienst met ontbijt
Op zondagmorgen 4 september ging het kerkelijk seizoen van onze kerk van start. Het jaarthema van de landelijke PKN is dit jaar: 'Aan tafel'. Daarom werd besloten dit heel concreet te maken. Om 9.30 uur begon namelijk een gezamenlijk ontbijt in het kerkgebouw, dat door de Startdienst-commissie geregeld werd. Iedereen, jong en oud, kon gewoon aanschuiven aan de gedekte tafels die in het kerkgebouw stonden opgesteld. En dat gebeurde massaal. Er moesten zelfs nog extra tafels bijgeplaatst worden. Met name ook de buren van het kerkgebouw werden van harte uitgenodigd. Iedereen werd gevraagd een bloem uit zijn of haar eigen tuin wil mee te nemen om de tafels feestelijk aan te kleden. Daardoor kreeg alles nog meer een feestelijke aanblik.
Na afloop was er vanaf 10.15 uur een korte dienst, waarin het thema ‘Aan tafel’ werd voortgezet. De kerkdienst werd geleid door ds. Hubertien Oostdijk en de cantorij verleende medewerking. Hiermee was het kerkelijk seizoen begonnen.

Collectes
Kunt  niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u  niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie:
Het Anker:
NL14RABO0361103352
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537

Wat te doen bij een overlijden?
Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is: 06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur

Thema avond : Anders zijn binnen onze gemeente, een klein verschil?
datum en tijdstip 06-10-2022 om 19.30 uur

Oecumenische viering