Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade! Begin september starten we daar weer mee.
Tijdens de coronaperiode zijn er aangepaste diensten, ook online te bekijken en te beluisteren. Meer informatie leest u hier.

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link en hier terug te kijken.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS
Kerkdiensten: laatste nieuws

De kerkenraad heeft op 20 december een besluit genomen omtrent de komende diensten.
Dit besluit luidt als volgt:
Er mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn tijdens de diensten. Alle diensten worden zoals gebruikelijk op beeld en geluid opgenomen.
Voor alle diensten moet u zich opgeven.

Opgeven kan bij Renée Kranenborg op de aangegeven vrijdagen tussen 18 en 22 uur (tel. 451224).
Verder gelden de gebruikelijke maatregelen (registreren, mondkapje tijdens lopen, afstand).
De kerkenraad wenst u ondanks alle aanpassingen een gezegend 2022.

Kerstmusical Eerste Kerstdag
Wat een geweldig leuke en mooie kerstmusical was het op Eerste Kerstdag! Alle kinderen heel erg bedankt voor de prachtige opvoering. De foto's zijn hier te bekijken.  De musical is ook terug te kijken op Youtube.

De tieners vierden kerstfeest
Een groep tieners uit beide Steenderense kerken kwam in december bij elkaar voor een kerstviering, in de bovenzaal van Het Anker. Naast lekker eten en drinken zijn ze vooral bezig geweest met waar het in het Kerstfeest nu echt om gaat. Lees hier verder.

Enthousiast adventsconcert Full House & Friends
Op zondagmiddag 28 november kon vocal groep Full House en een aantal van haar Friends een enthousiast concert geven in onze kerk. Full House zong zelf een aantal adventsliederen: Gabriels message, het Ave Maria van J.S. Bach, Carol of Advent, The rose en One candle lights the way. Hans Sluijter bracht onder meer Leise rieselt der Schnee ten gehore. En Mirjam Derksen-Sluijter verraste de aanwezigen met twee prachtige liederen van Enya: Magic of the night en Dreams are more precious. Toos van Asselt zong het Ave Maria van Caccini en The snowman, muziek uit de film Frozen. Ook de andere Friends, Freek Beeftink en Ronald Wisselo, vertolkten fraaie liederen uit hun repertoire. Het geheel werd begeleid door Lucian Venderink op de vleugel.

Onze kerk in het laatste nummer van Petrus
In het Petrus magazine staat een sfeervolle foto van de midwinterhoornblazer Ab Garritsen  tijdens een van de vorige kerstmarkten. Leuk dat de kerk van Steenderen en de kerstmarkt daar als één van de zeven kerstactiviteiten in het land wordt genoemd. U kunt een gratis abonnement aanvragen, wellicht krijgt u dit nummer dan toegestuurd..om eens een kijke te nemen. Kijk hiervoor op https://petrus.protestantsekerk.nl/abonneren/
Als u daar toch bent: op die site kunt u ook de indrukwekkende Protestantse lezing van sterrenkundige Heino Falcke terugzien, een terugblik op het Petrusfestival en een kerstverhaal. Van harte aanbevolen.

Online-diensten en geluidsopnames
Video- en geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online. Na de lockdown in december worden er sinds Palmpasen weer fysieke diensten gehouden . Om iedereen de gelegenheid te geven de diensten mee te maken (vanaf zondag rond 13 uur) worden de diensten opgenomen en uitgezonden via Youtube. U kunt de diensten beluisteren én bekijken via de knop Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.
Ook kunt u hiernaast in de rechterkolom rechtstreeks op het logo van Youtube klikken.

Collectes
Kunt of durft u nog niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u (nog) niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie:
Het Anker:
NL14RABO0361103352
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537

Wat te doen bij een overlijden?
 Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is: 06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Kerkdienst, Anker, J.F. Oltmansstraat 7
datum en tijdstip 23-01-2022 om 10:00 uur