Concert Full House & Friends Concert Full House & Friends
Op 25 september in de kerk van 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur is het zomerconcert van Full House. Het concert  wordt nu niet aan het begin, maar aan het eind van de zomer gehouden. Daarom is gekozen voor de titel ‘The last rose of summer’; de Ierse traditional met deze titel wordt natuurlijk ook ten gehore gebracht. Het concert wordt traditiegetrouw verzorgd door de leden van Full House met daarbij de ‘Friends’ van de vocal group. Want ook diverse solisten uit Steenderen en omgeving verlenen als ‘friends’ weer hun medewerking: Hans Sluijter, Freek Beeftink, Jaap Dirkse van den Heuvel en Ronald Wisselo. Lucian Venderink heeft de muzikale leiding en begeleidt de zangers op de historische vleugel in onze kerk. Op zaterdagavond 25 september klinkt een breed scala aan liederen, van klassiek tot pop en van Westside story tot Toon Hermans. De toegang voor het concert is gratis; een vrije gift is natuurlijk welkom bij de uitgang, als bijdrage in de onkosten. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting met een drankje.

Startdienst 2021 Startdienst 2021
Centraal in de dienst stond het landelijke thema ‘Van U is de toekomst’. De cantorij zong bijpassende liederen, zoals het bekende ‘Lead me, Lord’ en de gemeentezang werd begeleid door maar liefst twee organisten: Gert Oldenbeuving en Bram van Oort. Het begin van dit kerkelijk jaar is niet alleen maar ‘klaar voor de start en ren-je-rot’, zo legde Hubertien Oostdijk uit. “Juist na een jaar waarin alles stil stond, zijn we samen gaan nadenken over de toekomst. Wat voor toekomst willen we eigenlijk? En wat kunnen wij daarvoor zelf doen?” De leiding van de kinderkerk ging ook verder met dit thema in deze dienst voor jong en oud.
Na afloop van de startdienst werd, voor het eerst na anderhalf jaar, weer samen koffie gedronken. Vervolgens werden we uitgenodigd om mee te doen aan een gezamenlijke activiteit in en rond de kerk, waarbij het ging om de ontmoeting met elkaar. Daar werden niet alleen enkele sportieve activiteiten gedaan, maar werd ook verder gepraat over het thema ‘onze eigen (duurzame) bijdrage aan de toekomst van de wereld’. Het was 5 september ook de landelijke ziekenzondag; aan zieken en 80-plussers uit onze kerkelijke gemeente werd daarom een groet en een bijpassend pakketje gebracht.

Groeten van gemeenteleden aan gemeenteleden Groeten van gemeenteleden aan gemeenteleden
Vanuit Engeland doet Lonneke van der Spoel de groeten aan  de gemeente in Steenderen. Lonneke volgt een paar maanden een bijbelschool in Engeland. Ze laat in het filmpje zien waar ze woont en vertelt hoe haar leven er nu uitziet.

In deze aflevering een groet van ds. Fini van Zoelen (oud predikant van Steenderen) en Pinkstergroeten van Roelie Reiling. Zij vertelt aan de hand van een door haar gemaakt schilderij wat Pinksteren voor haar betekent.

Groeten van Gemeenteleden Groeten van Gemeenteleden
Een aantal gemeenteleden heeft video's opgenomen en opgestuurd. Hier kunt u deze bekijken.
In deze vierde aflevering de gedichten van Gert Hiddink, een groet uit Armenië waar de opbrengst voor het paasontbijt voor bestemd was eneen lied van Lisanne Knol van de B2B band.

Informatie kerkenraad t.a.v. coronamaatregelen Informatie kerkenraad t.a.v. coronamaatregelen
PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN EN BRONKHORST

Vanaf Palmzondag 28 maart houden we weer fysieke kerkdiensten in de Remigiuskerk.
Er mogen inmiddels maximaal 60 personen aanwezig zijn. Als u een dienst wilt bijwonen, kunt u zich opgeven bij Renée Kranenborg.

Wanneer niet?
Als u verkouden bent, koorts hebt of u ziek voelt, dan blijft u thuis!

Wat mag niet?
Geen garderobe
Geen handen geven
Geen koffiedrinken
Geen gebruik van het toilet

Gemeente mag zachtje meezingen.

Aanmelden Kerkdiensten
U kunt zich aanmelden voor de diensten op vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur bij Renée Kranenborg,
tel: 451224. Dit geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar. Medewerkers geven zich niet op.

De diensten worden op beeld en geluid opgenomen.

Lied in coronacrisistijd Lied in coronacrisistijd
Lied 1003 uit ons Liedboek is toepasselijk juist in deze corona tijd, nu winkels en evenmenten, restaurants en kerken gesloten zijn.. In muziek (van Jan Raas) en tekst (van Jan Jetse Bol) sluit het aan op de situatie waarin mensen zich bevinden, onzeker over hoelang het stilleggen van het sociale leven nog zou duren. De tekst van de strofen 2, 3 en 4 verwezen naar een oorlogssituatie, meer dan naar een epidemie. Gert Landman voegde daarom (met toestemming van de auteur), op verzoek van de protestantse kerk in Tilburg, enkele alternatieve verzen toe.
Klik door voor de volledige tekst.
lees meer ยป

stiltehoek stiltehoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt.

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar.
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog.
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.

datum en tijdstip 31-10-2021 om 10:00 uur

Korte vesper, Dankdag gewas en arbeid, Kerk