PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Oecumenische Pinkster-openluchtdienst
Op Eerste Pinksterdag, zondagmorgen 28 mei om 10.00 uur, houden de beide Steenderense kerken een gezamenlijke openluchtdienst. Deze vindt dit jaar plaats in de boomgaard van Fruitbedrijf Horstink aan de Prinsenmaatweg 3 te Rha.
De oecumenische viering wordt geleid door ds. Hubertien Oostdijk namens de protestantse kerk en Maria Schotman namens de R.K. Willibrorduskerk. Al diverse malen werd tijdens Pinksteren een gezamenlijke openluchtdienst gehouden. Dit jaar is als locatie gekozen voor de sfeervolle omgeving van de boomgaard van Horstink in Rha.
Medewerking aan de dienst wordt verleend door een koor, bestaande uit leden van de cantorij en van het R.K. kerkkoor, onder leiding van organist Bram van Oort.  Het thema van de vierng is 'Groeikracht'. Het zangkoor is inmiddels al bijpassende liederen aan het instuderen. ‘Jong gras ontkiemt, de wildernis wordt groen in dit seizoen’, zo klinkt het op de repetitie-avonden. ‘De wijnstok bloeit, dit zal een oogstfeest zijn...’ Iedereen is van harte welkom bij dit feest op Eerste Pinksterdag.Kind-Op-Schoot-dienst op zondag 25 juni 2023 van 11.45 tot 12.15 uur in het Anker
Speciaal voor kinderen van 0 t/m 5 jaar een mini-viering in het Anker. o.l.v.  Roelie Reiling en Hubertien Oostdijk.
Met kussens in de kring, de Kind-Op-Schoot-kaars aan,veel liedjes zingen en een Bijbelverhaal speels beleven met al je zintuigen.
Je bent welkom samen met papa, mama, opa, oma, 
je oudere/jongere broertjes en zusjes op. Na afloop koffie, thee en limonade.


                                             

Terugblik op het kinderkerkproject
Het 40-dagentijdproject van de kinderkerk begon in de tijd voor Pasen elke zondag in de kerk met het themalied ‘Zoek het licht’. Aan de hand van een gesprek en meegenomen spullen of een opdracht startte daarna de kinderkerk. Zo ging het bijvoorbeeld over: ‘wat maakt jou sterk? Sterk zijn gaat niet altijd om kracht en spierballen; mentaal sterk zijn is minstens zo belangrijk.’ De rode draad tijdens dit project was de paaskaars. Tijdens de eerste zondag kreeg ieder kind een eigen ‘kale’ paaskaars. Iedere week werd de kaars een beetje mooier gemaakt. Tijdens de Palmpasen zijn de kinderen druk bezig geweest met het versieren van palmpasenstokken. Op de laatste zondag van ons project -Paaszondag- werden de paaskaarsen afgemaakt met een kruis erop. Ook was er nog even tijd om paaseieren te zoeken op het marktplein.


Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online. Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel. 0575 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Luc van Asselt (06-42616493).
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Collectes
Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:

Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst                   NL14 RABO 0361 1033 52
Diaconie van de Protestantse Gemeente uit Steenderen               NL11 RABO 0361 1008 84
Diaconie van de Protestantse Gemeente uit Steenderen               NL07 RABO 0361 1565 37   (Dit is Het Anker)
 
 
terug
 
 

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10.00 uur
meer details

Eetclub Eet eens mee
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Eetclub 'Eet eens mee'
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Kerkdienst Remigiuskerk met Viering van de Maaltijd van de Heer
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.