PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade! Begin september starten we daar weer mee.
Tijdens de coronaperiode zijn er aangepaste diensten, ook online te bekijken en te beluisteren. Meer informatie leest u hier.


Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

 
NIEUWS NIEUWS
Kerkdiensten: opgave en laatste nieuws
We houden weer diensten  rekening houdend met de bekende basismaatregelen. Vanaf 27 juni kan er weer zachtjes worden meegezongen. en vanaf 22 augustus is vooraf ogeven niet meer nodg. In het nieuwsbulletin kunt u de maatregelen uitgebreider nalezen en leest u het laatste nieuws uit onze gemeente. 

Full House & Friends op zaterdag 25 september
Op zaterdagavond 25 september vindt om 19.30 uur in  onze kerk een speciaal nazomer-concert plaats van vocal group Full House en haar Friends. Het thema is: ‘The last rose of summer’. Eind juni jl. vond al een kleinschalig optreden plaats. Vanwege de strenge corona-maatregelen werd daarvoor alleen een zeer beperkt aantal familieleden en vrienden uitgenodigd. Nu de mogelijkheden wat ruimer zijn geworden, is het tijd om dat optreden voor een wat groter publiek -en met een wat uitgebreider programma- uit te voeren. Natuurlijk wordt er nog steeds rekening gehouden met de huidige adviezen en met een maximum aantal bezoekers. Voor meer informatie  lees hier verder.
Startzondag, dus… klaar voor de start
Op zondag 5 september kon in onze kerk (eindelijk weer) een startdienst worden gehouden. De activiteiten in dit kerkelijk jaar kunnen weer beginnen. Ds. Hubertien Oostdijk wees daarbij op de bijzondere bloemschikking: bloemen rondom een fietswiel. Klaar voor de start… lees hier verder. En voor alle foto's klik op albumJaarlijkse veldkapeldienst in de buitenlucht druk bezocht
Op zaterdagavond 21 augustus werd bij de Veldkapel tussen Baak en Wichmond de Oogstdankdienst gehouden. Er waren ditmaal bijzonder veel mensen aanwezig bij deze jaarlijkse viering, die werd georganiseerd door de LTO Noord afdeling West Achterhoek. Het thema ‘Wisselvalligheid’ -een toepasselijk onderwerp in deze moeilijke tijden voor met name veel boerenbedrijven- werd door ds Hubertien Oostdijk en pastor Joost Baneke uitgewerkt. De zang werd begeleid door muziekvereniging Nieuw Leven.Afsluiting kinderkerk
De foto's van de jaarlijs afsluiting van de kinderkerk in juli staan online. U kunt deze hier bekijken.
Online-diensten en geluidsopnames
Video- en geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online. Na de lockdown in december worden er sinds Palmpasen weer fysieke diensten gehouden met een maximum van 30 aanwezigen. Inmiddels mogen dat er weer 60 zijn. Om iedereen de gelegenheid te geven de diensten mee te maken (vanaf zondag rond 13 uur) worden de diensten opgenomen en uitgezonden via Youtube. U kunt de diensten beluisteren én bekijken via de knop Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.
Ook kunt u hiernaast in de rechterkolom rechtstreeks op het logo van Youtube klikken.


Collectes 
Kunt of durft u nog niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u (nog) niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352 
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537


Wat te doen bij een overlijden?
 Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is: 06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.
 
 

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 19-09-2021 om 10:00 uur
meer details

concert Full House
datum en tijdstip 25-09-2021 om 19:30 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 26-09-2021 om 10:00 uur
meer details

kerkgebed
datum en tijdstip 28-09-2021 om 19:30 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.