PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Paasontbijt 2024 Paasontbijt 2024
Het Paasontbijt wordt jaarlijks bezocht door vele tientallen mensen van verschillende leeftijden, kerken en achtergronden uit Steenderen en omgeving. Het thema van dit kerkelijk jaar is: ‘Ga mee!’ Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om mee te gaan naar dit paasontbijt. De maaltijd wordt begonnen met een lied dat de leiding van de kinderkerk heeft uitgekozen: ‘Met Pasen mag je verder gaan, het leven krijgt weer kleur.’ Vervolgens kunnen de bezoekers genieten van een uitgebreid ontbijt. Er wordt zoals gewoonlijk een kleine financiële bijdrage gevraagd voor de onkosten. Het bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten van het Paasontbijt gaat naar Maria Goris, een Nederlandse hulpverlener die zich al ruim twintig jaar inzet voor de mensen in Armenië. De organisatie van Maria Goris helpt o.a. vluchtelingen met het starten van een eigen bedrijf of het volgen van een opleiding. Een aantal gemeenteleden uit Steenderen hebben haar in 2018 ontmoet. Dat zij fantastisch werk doet hebben zij met eigen ogen gezien.
Het is zinvol om je vooraf op te geven, vanwege de beschikbare ruimte en voor de benodigde inkopen. Opgave kan via de inschrijflijsten bij de uitgang van de kerkdiensten en via de mail: paasontbijt@pkn-sb.nl of via tel. 06-19713603.

 
 
Wandelen naar Pasen 2024 Wandelen naar Pasen 2024

Wandelpaspoort en wandelroutes
Wandelen naar Pasen: 5 wandelingen in de dorpen Hengelo, Zelhem, Vorden, Wichmond en Steenderen

De nieuwe wandelingen, die starten en eindigen bij of in de buurt van de voordeur van de vijf deelnemende kerken, lopen weer door de prachtige ontluikende natuur van Bronckhorst. De routes met de onverwachte paadjes zijn ongeveer 5 km lang en kunnen worden verkort tot 2 á 3 km.
Bij elk startpunt hangt gedurende de 40-dagen-voor-Pasen-tijd een QR-code. Deze QR-code geeft toegang tot een routebeschrijving, een routekaart of een GPX-bestand voor een route-app.

Een papieren routebeschrijvingen zijn van 18 februari tot en met 17 maart van 11.00 tot 11.30 uur af te halen na de kerkdiensten van de deelnemende kerken. Daar kunnen ook de wandelpaspoorten afgehaald worden. Door de week is de papieren routebeschrijving en/of paspoort ook plaatselijk af te halen op een punt vermeld bij de QR code. In Steenderen zijn de wandelroutes te vinden in de brievenbus, onder het informatiekastje aan de buitenmuur, bij de ingang van de kerk.

Dominee loopt ook mee
Nieuw dit jaar is, dat er elke zondag bij een van de deelnemende kerken ook gewandeld kan worden met de plaatselijk dominee. De wandelingen starten na de kerkdienst, of om 14.00 uur. Na afloop is er voor de deelnemers een kopje koffie of thee.

18 februari Hengelo Gld 25 februari Wichmond 3 maart Zelhem 10 maart Steenderen Let op! Deze wandeling begint om 11.45 uur. Koffie vooraf! 17 maart Vorden Herinnering

Op Palmzondag 24 maart kan elke deelnemer op vertoon van het volle wandelpaspoort na de kerkdienst plaatselijk een kleine herinnering in ontvangst nemen. Ook inleveren bij Ina Wijmenga, Wethouder Campermanstraat 8 in Toldijk is mogelijk tot zondag 7 april. Uiteraard zijn de wandelingen vrij te belopen op elk gewenst tijdstip: ook zonder paspoort. De wandelingen van 2023 zijn ook nog beschikbaar via de website.

Verdere informatie is te vinden op: opwegnaarpasen.atwebpages.com

Ga jij ook mee? We wensen iedereen weer veel wandelplezier toe!

 
Verslag startdienst 3 september 2023 Verslag startdienst 3 september 2023
Het landelijke thema van dit kerkelijk jaar is ‘Ga mee!’ En in Steenderen ging men op die zondagmorgen inderdaad massaal mee. Mensen uit beide kerken, gasten en ook buurtgenoten van de Remigiuskerk kwamen na afloop van het ontbijt naar de gezamenlijke kerkdienst. Alleen al het koor, dat was samengesteld uit leden van de protestantse cantorij en het kerkkoor van de R.K. parochie, bestond uit niet minder dan 25 personen.
De kinderkerkleiding hield met de aanwezige kinderen een boeiend programma over ‘Samenwerking’, door middel van diverse leuke spelen. Bij terugkomst in het kerkgebouw kregen de kinderen alle kerkgangers ook al snel in beweging met een van die samenwerkingsspelen.
“Ga mee, is het thema dit jaar”, vertelt ds. Hubertien Oostdijk uit. “We gaan dit jaar op weg om met elkaar de wereld leefbaar te maken voor iedereen. Het gaat erom ‘handen en voeten te geven’ aan het omzien naar elkaar. We moeten ons dorp leefbaar maken, zodat er toekomst is voor alle mensen. Ga mee en doe mee!” De startdienst is hier terug te zien.
 
 
Steenderense passion terug te kijken Steenderense passion terug te kijken
Veel belangstelling voor de Steenderense Passion
In een druk bezochte Remigiuskerk werd op zondagavond 2 april jl. de Steenderense Passion uitgevoerd. Tal van aan zangers en musici uit Steenderen en omgeving deden hier aan mee. Opvallend was met name de bijdrage die jongeren hierin hadden.
Janine van der Spoel had voor deze Passion de verbindende teksten geschreven. Zij koos ervoor om niet bij het lijdensverhaal te beginnen, maar al eerder in de geschiedenis over het leven van Jezus. De Passion ging daarom van start met ‘Tot jij mijn liefde voelt’, een vertaling van het bekende ‘Make you feel my love’, door vocal groep Full House. Zij werden, evenals diverse andere zangers, begeleid door Lucian Venderink. Jan van der Spoel zong vervolgens het lied ‘Vertel me steeds weer wie ik ben’, gevolgd door het lied ‘Op straat’ door Hans Sluijter en ‘De liefde van je vrienden’ door Mirjam Derksen.
In het begin van het lijdensverhaal werd ‘Ken je mij, wie ken je dan?’ gezongen door Marion Knol en Ronald Wisselo. Daarna kwam het aangrijpende ‘Via Dolorosa’, prachtig vertolkt door Eline Melsen. Jan van der Spoel zorgde met ‘Geef mij nu je angst; ik geef je er hoop voor terug’ voor een hoopvol einde aan deze Passion. Zijn broer Evert van der Spoel ondersteunde diverse liederen met percussie. Tot slot kwamen alle zangers en musici op het podium voor de finale, een gezamenlijke herhaling van het themalied ‘Tot jij mijn liefde voelt’. De reacties van de vele aanwezigen waren bijzonder enthousiast. Er werd dan ook direct gevraagd of de Steenderense Passion in de komende jaren
weer eens een vervolg kan krijgen
 Een album met foto's is hier te bekijken.
De passion is hier terug te kijken
 
 
Passion en Stille Omgang op zondagavond 2 april Passion en Stille Omgang op zondagavond 2 april
Op Palmzondag 2 april  wordt om 19.30 uur voor de tweede keer de Passion uitgevoerd door zangers en musici uit Steenderen en omgeving. Deze wordt om 19.00 uur vooraf gegaan door een stille omgang met het witte kruis vanuit de R.K. Willibrorduskerk naar de protestantse Remiguskerk.

Tijdens de stille wanderling (stille omgang) wordt een groot wit kruis door groepen in wisselende samenstelling door het dorp gedragen. De route van de tocht is korter dan voorgaande jaren. De stille omgang start om 19.00 uur in de  R.K. Willibrorduskerk, ingeleid met gesproken tekst en met zang door het R.K. kerkkoor.

Bij aankomst in de Remigiuskerk begint om 19.30 uur de Steenderense Passion. Daar wordt het indrukwekkende bijbelse verhaal over Jezus verteld, afgewisseld met Nederlandstalige liederen. Diverse zangers en musici nemen deel: vocal group Full House, Lucian Venderink, Hans Sluijter, Mirjam Derksen-Sluijter, Jan van der Spoel, Ronald Wisselo, Eline Melsen en Lonneke van der Spoel. 
Iedereen wordt uitgenodigd om in de sille omgang mee te lopen en/of de Steenderense Passion na afloop in de Remigiuskerk te bezoeken. Wie niet kan meelopen, kan natuurlijk ook rechtstreeks naar het kerkgebouw gaan.

Klik op de afbeelding voor meer informatie
lees meer »
 
Paasontbijt 9 april 2023 Paasontbijt 9 april 2023

Klik op de afbeelding voor meer informatie
lees meer »
 
Wandelen in de 40dagentijd Wandelen in de 40dagentijd

Wandelpaspoort en wandelroutes
De vijf wandelroutes met de onverwachte paadjes, zijn door ervaren wandelaars uit de dorpen samengesteld en zijn ongeveer 5 km lang. De routes kunnen worden verkort tot 2 a 3 km, zodat ook gezinnen met kinderen of mensen die fysiek wat minder aan kunnen, mee kunnen doen. Het wandelpaspoort is van 26 februari tot en met 2 april van 11.00 tot 11.30 uur af te halen na de kerkdiensten van de deelnemende kerken. In het wandelpaspoort worden vijf verschillende stempels vergaard. De wandelaar vind de stempel ergens op de wandelroute. Een papieren routebeschrijving is door de week bij de kerken te verkrijgen. Zie daarvoor de plaatselijke info van de kerken. In Steenderen zijn de wandelroutes te vinden in de brievenbus, bij het nieuwe informatiekastje aan de buitenmuur, bij de ingang van de kerk.

Bezinning en website
Bij elke kerk hangen gedurende de 40-dagen-tijd twee QR-codes. Eén QR-code laat een introductiefilmpje zien waarin de predikanten een gedachte of vraag voor onderweg meegeven. Elke predikant heeft een lied uitgekozen die hem of haar inspireert in de tijd van bezinning op weg naar Pasen. De woorden en klanken van het lied kunnen ook voor de wandelaar een bron zijn voor reflectie en overdenking. De andere QR-code geeft toegang tot een routebeschrijving, routekaart of gpx-bestand voor een route-app.  Nieuw is dat er nu een website is waarop de routes en alle verdere informatie te vinden is:  https://opwegnaarpasen.atwebpages.com/ 

De uitdaging is natuurlijk om alle wandelingen naar Pasen in Bronckhorst in 2023 te lopen. Dit kan op eigen tempo en gelegenheid. Tijdens iedere wandeling kan er op een speciale plaats op de route een stempel in het wandelpaspoort worden geplaatst.

Startpunten:
De adressen van de deelnemende kerken en tevens startpunten van de wandelingen zijn: 
Remigiuskerk, Dorpsstraat 20 in Steenderen
Antoniuskerk, Kerkstraat 2-4 in Vorden
Remigiuskerk, Kerkstraat 42 in Hengelo gld;
Lambertikerk, Markt 2 in Zelhem;
Protestantse Kerk Wichmond, Dorpsstraat 16 in Wichmond
Jij doet toch ook mee? 

https://opwegnaarpasen.atwebpages.com/

 
Gemeente-avond 2 november 2022 Gemeente-avond 2 november 2022
De jaarlijkse inzameling voor de voedselbankactie vindt plaats voor de vesperviering voor Dankdag van gewas en arbeid. Hierna zal de gemeente-avond in de kerk plaatsvinden rond 20.15 uur. Voor de pauze een overzicht van de stand van zaken van de gemeente. Tevens zal onder de gemeenteleden de meningen gepeild worden of er een dienst op zondag 1 januari 2023 moet worden gehouden. Een andere mogelijkheid is een andersoortige dienst/ontmoeting om bijvoorbeeld 12.00 uur. De vraag is ook hoeveel belangstelling er zal zijn voor een bijeenkomst of viering op 1 januari.Na de pauze vertelt Matthijs Beuseker iets over World Servantsprojecten waar hij al vele malen bij betrokken is geweest.
 
Jubileum ds. Hubertien Oostdijk en cantorij

toespraak dhr. Luc van Asselt
Jubileum ds. Hubertien Oostdijk en cantorij
Op zondag 25 september jl. kon het 25-jarig ambtsjubileum van ds. Hubertien Oostdijk - van Andel gevierd worden. “We kunnen vandaag het heugelijke feit vieren dat ds. Hubertien Oostdijk - van Andel haar uitgestelde jubileum als predikant samen met ons mag beleven”, zo sprak Luc van Asselt haar namens de kerkenraad toe. “Zij studeerde in 1994 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en werd daarna predikant in Willemstad (Noord-Brabant) en Arnhem. Op 15 oktober 2020 kon echter worden afgekondigd dat ds. Oostdijk verkozen werd tot predikant van onze kerkelijke gemeente. Op 21 februari werd ze als nieuwe predikant bevestigd. Luc van Asselt: “Door de toen geldende corona-maatregelen kon er destijds echter geen aandacht worden besteed aan het 25-jarig ambtsjubileum. Op dat moment, in maart 2020, werd juist de eerste corona-persconferentie gehouden. Alle gasten die al waren uitgenodigd kregen een bericht dat het jubileumfeest was geannuleerd. Ook het afscheid in Arnhem viel in het water, net zoals een receptie bij de intrede in Steenderen. Daarom zijn we nu hier, om dat ambtsjubileum als nog te vieren. We hebben je in inmiddels leren kennen als een zeer gedreven persoon die onmiddellijk klaar staat voor iedereen die persoonlijk, of via- via, een beroep op je doet. Namens onze kerkelijke gemeente wil ik je van harte feliciteren met dit jubileum en we hopen dat je nog lang dit ambt mag blijven vervullen; en het liefst -tot aan je pensioen- in deze gemeente. Om deze kerkelijke gemeente bij de hand te nemen in deze roerige tijden.”
Ds. Hubertien Oostdijk kreeg vervolgens een cadeau overhandigd: een bezoek aan een musical naar keuze met hotelovernachting voor twee personen. Daarna zetten ook de kinderen van de kinderkerk haar in het zonnetje. Ze hadden voor haar een mooi schilderij gemaakt, dat een plekje krijgt in de werkkamer van de predikant in kerkelijk centrum Het Anker.
Na afloop van de kerkdienst was er een receptie met koffie, een glaasje en een hapje. ’s Middags kregen alle genodigden een rondrit per auto door de omgeving van Steenderen, om een indruk te krijgen van het mooie en ruime werkgebied van Hubertien Oostdijk.
 
 
Thema-avond op 6 oktober 2022 Thema-avond op 6 oktober 2022
Op 6 oktober organiseert de werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van de gezamenlijke kerken in
Hengelo Gld. een thema avond over “Anders zijn” binnen onze (kerk) gemeenschap. Natuurlijk weten
we dat niet iedereen hetzelfde is. Maar dat betekent niet dat we ook beseffen wat anders zijn dan
betekent binnen een structuur van dorp en/of kerk. Mogen en kunnen mensen daar ook echt
“Anders” zijn? Is daar dan ruimte voor? Hoever gaat ons begrip? Over deze vragen gaan we met
elkaar in gesprek. Op zoek naar begrip, steun en erkenning.
Dominee Hubertien Oostdijk (ook moeder) heeft deze avond voorbereid met een aantal belangstellenden en de werkgroep 'Ontmoeting en Inspiratie' van Hengelo Gld.
Plaats: Ons Huis
Adres: Beukenlaan 30, 7255 DM Hengelo Tijd: zaal open om 19.00 uur, start 19.30 uur Kosten: vrije gift

 
 
Meditatief schilderen op 18 augustus Meditatief schilderen op 18 augustus
Altijd al eens willen schilderen in onze kerk? Roelie Reiling, bedreven in meditatief schilderen, geeft op 18 augustus twee workshops. Verf, kwasten en doeken zijn aanwezig. Een prachtige zomeractiviteit in onze heerlijk koele kerk. 
Wat houdt 'mediatief schilderen' in? Roelie legt uit:
"We schilderen naar aanleiding van een gedicht: een strofe of een woord dat je raakt. Van woordtaal naar beeldtaal. We ontdekken welke zeggingskracht kleuren en vormen hebben en spelen daar naar hartenlust mee. Het resultaat is altijd verrassend!"
  • U kunt zich opgeven voor de ochtendworkshop (9.30 tot 12.30) of de middag-workshop (13.30 tot 16.30 uur). Kosten bedragen 20 euro per dagdeel (professionele schildermaterialen en kerkhuur). Twee dagdelen deelnemen is ook mogelijk.
Opgave bij Roelie Reiling: roeilie.reiling@gmail.com, tel: 06-45736602. Of doe een briefje met uw opgave door de brievenbus: Dorpstraat 2, Steenderen. 
 
Paasontbijt 2022 Paasontbijt 2022
Op zondagmorgen 17 april, Eerste Paasdag, wordt (eindelijk) weer het jaarlijkse Paasontbijt gehouden in de grote zaal van Het Anker. De aanvang is 8.45 uur; de zaal is open vanaf 8.30 uur. 
De maaltijd begint traditiegetrouw met zang en muziek. Dit jaar zingen we samen het paas-projectlied dat door de leiding van de kinderkerk is uitgekozen. Vervolgens kunnen de bezoekers genieten van een uitgebreid ontbijt. Er wordt zoals gewoonlijk een kleine financiële bijdrage gevraagd, van 2,50 euro per volwassene en 1,00 euro per kind. Maar veelal wordt door de bezoekers zelfs iets extra’s gegeven, aangezien de opbrengst ieder jaar naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat ‘Het Passion’ in Hummelo, dat dak- en thuisloze medemensen de kans geeft om in een time-out periode rust te vinden en zich te heroriënteren in hun leven.
In de afgelopen jaren werd het Paasontbijt druk bezocht. Daarom is het weer zinvol om zich, ook voor de benodigde inkopen, vooraf op te geven. Opgave kan onder andere via de intekenlijsten na afloop van de zondagse kerkdiensten of via de mail: discover.steenderen@gmail.com. Iedereen is weer van harte welkom!
 
 
Stille Omgang Steenderen en Vesperpassie op Palmzondag Stille Omgang Steenderen en Vesperpassie op Palmzondag
Drie jaar geleden vond in Steenderen een Stille Omgang plaats, waarbij een groot wit kruis door het dorp werd gedragen. Dit jaar zal de Stille Omgang Steenderen, van kerk naar kerk, voor de tweede keer plaats vinden: op Palmzondag-avond 10 april. 
Iedereen wordt namens beide kerken uitgenodigd om 19.00 uur naar de R.K. Willibrorduskerk te komen, waar het grote witte kruis staat opgesteld. Van daaruit begint de Stille Omgang door het dorp, waarbij het kruis door groepen mensen in wisselende samenstelling zal worden gedragen. Er is dit jaar veel om bij stil te staan, voordat we op weg gaan naar Pasen. In stilte denken we aan slachtoffers van de coronapandemie, aan de oorlog in Oekraïne en aan geweld en onderdrukking in veel andere landen.
De Stille Omgang eindigt in onze Remigiuskerk. Daar wordt vervolgens om 19.30 uur de Vesperpassie van Willem Vogel uitgevoerd. Deze passie bezingt het lijden en sterven van Jezus, zoals beschreven in het evangelie van Mattheus. De vesper wordt uitgevoerd door vocal group Full House, op de vleugel begeleid door Lucian Venderink, waarbij lectoren van de R.K. parochie de bijbehorende lezingen verzorgen. Iedereen wordt uitgenodigd om in de Stille Omgang Steenderen mee te lopen en/of de Vesperpassie na afloop in de Remigiuskerk te bezoeken.
 
 
Veertig dagen wandeling Veertig dagen wandeling
Mogelijkheid om in de veertigdagentijd vier wandelingen te maken en zo toe te leven naar Pasen
Als je wilt wandelen kan je een stempelkaart krijgen op de zondagen na afloop van de kerkdiensten, dus in het Anker, J.F. Oltmanstraat 7,  je krijgt er ook een consumptiebon bij 1 per persoon, om daarmee te plaatselijke horeca, het café naast de kerk te steunen..
De route is te downloaden via een QR code, op de deur van de kerken, maar is ook op papier verkrijgbaar, in Steenderen uit de groene brievenbus bij het Anker. En hoe dat bij de andere kerken geregeld is staat daar ongetwijfeld aangegeven. 

Als je de wandeling gedaan hebt kan je een stempel krijgen van de kerk, ten teken dat je dat rondje gelopen hebt. De stempel is ergens aan het eind van de wandeling zelf te zetten bij gemeenteleden in een tuin, zie route!  Bij vier stempels, een volle kaart krijg je op Paasmorgen na afloop van de dienst een cadeautje. Klik hier om de stempelkaart te downloaden.

In iedere kerk lezen wij als collega’s een stukje van een psalm passend bij de Veertigdagentijd voor.
Tijdens de wandeling zou je bijvoorbeeld een foto kunnen maken van iets waarvan jij vindt dat dat past bij de psalm van dat rondje. Steenderen heeft psalm 25, ‘Here maak mij uwe wegen door uw woord en geest bekend’ zingen we… Met die foto’s proberen we nog wat te doen.
Bij vragen neem contact op met Hubertien Oostdijk via telefoon of mail

 
 
Kinderverhaal 6 maart 2022 Kinderverhaal 6 maart 2022
De blauwe ballon
Mama ziet het meteen. Eline is met de pest in uit school gekomen. Ze is met een boos gezicht aan tafel gaan zitten. Ze wil zelfs geen thee.
Strafwerk? Vraagt mama. Nee, nog erger. Ik moet een tekening maken over vrede omdat het nu oorlog in Oekraïne is en op zoveel plaatsen in deze wereld. Nou je denkt toch niet dat dat helpt? Denk je nu echt dat Poetin luistert naar een paar tekeningen over vrede die kinderen maken? Als je daar een tekening laat zien over vrede ga je de bak in moppert Eline verder…En wat zou jij dan willen doen vraagt mama?
Ja weet ik veel…
Ga eerst maar een boodschap voor mij doen stelt mama voor, misschien word je dan weer rustiger en heb je daarna wel een idee.
 
lees meer »
 
Preek 6 maart 2022 ds Hubertien Oostdijk Preek 6 maart 2022 ds Hubertien Oostdijk
Lieve mensen, gemeente van onze Heer Jezus Christus

Sinds anderhalve week wordt ons leven beheerst door de oorlog in Oekraïne. 
Bij ieder huisbezoek, ieder overleg, ieder gesprek kwam de ellende in Oekraïne en de laffe aanval van president Poetin op dat land ter sprake… Al heel wat gebeden zijn opgezonden naar God met vooral die ene wens, ‘geef vrede Heer, geef vrede’. 
In onze gespreksgroep over de Geloofsbelijdenis spraken we over de opdracht van Jezus, ‘heb uw vijanden lief’, moeten we nu Poetin liefhebben, luidde de vraag?
Ik kom daarop terug.

Op de eerste zondag van de Veertigdagentijd, vandaag dus, lezen we traditiegetrouw het verhaal van de verzoeking in de woestijn.
Actueler dan actueel.
In dat verhaal gaat het over verzoeking, verleiding, waar kies je voor, voor wie kies je, welke weg ga je?
 
lees meer »
 
terugblik kerstfeest tienerclub terugblik kerstfeest tienerclub
Met allerlei spelvormen  en op verschillende creatieve manieren zijn de jongeren bezig gegaan met de vorm en inhoud van Kerst. De jongeren probeerden samen te ontdekken, wat echt bij kerstfeest hoort en wat randverschijnselen zijn. Allerlei dingen werden door hen naar voren gebracht, van de geboorte van het Kindje Jezus in Bethlehem tot kerstsfeer; en zelfs werd de corona zelftest genoemd,  nodig voor kerstvieringen op school. Een filmpje liet zien, hoe tegenwoordig de levende kerststal langzaam wordt vervangen door een commerciële Ster-reclame. En via een quiz konden de tieners in twee groepen ontdekken, wat ze nu eigenlijk van kerst weten. Hoeveel wijzen kwamen er bijvoorbeeld uit het oosten en wat zei de engel tegen Maria? Ze wisten samen heel veel.
De volgende tiener-avond vindt plaats in januari.
 
 
Concert Full House & Friends 28 november 2021 Concert Full House & Friends 28 november 2021
Traditiegetrouw geeft Full House in Steenderen een concert op Eerste advent. Ook dit jaar gebeurt dat weer. Naast Full House doen de volgende ‘Friends’ uit Steenderen en omgeving: Hans Sluijter, Mirjam Sluijter, Freek Beeftink, Jaap Dirkse van den Heuvel en Ronald Wisselo.
Zij zullen, onder leiding van Lucian Venderink, verschillende liederen zingen, waaronder natuurlijk adventsliederen. En er breekt zelfs al een straaltje licht vanuit Kerst door… Het concert begin om 15.30 uur en de toegang is gratis; natuurlijk is een vrije gift welkom bij de uitgang. 
Bij het concert wordt rekening gehouden met de bestaande corona-maatregelen. Zo zal er voldoende afstand worden gehouden en wordt bij de ingang tevens gevraagd naar de QR-code van de coronacheck. 
 
Lied in coronacrisistijd Lied in coronacrisistijd
Lied 1003 uit ons Liedboek is toepasselijk juist in deze corona tijd, nu winkels en evenmenten, restaurants en kerken gesloten zijn.. In muziek (van Jan Raas) en tekst (van Jan Jetse Bol) sluit het aan op de situatie waarin mensen zich bevinden, onzeker over hoelang het stilleggen van het sociale leven nog zou duren. De tekst van de strofen 2, 3 en 4 verwezen naar een oorlogssituatie, meer dan naar een epidemie. Gert Landman voegde daarom (met toestemming van de auteur), op verzoek van de protestantse kerk in Tilburg, enkele alternatieve verzen toe.
Klik door voor de volledige tekst.
lees meer »
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 30-06-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 07-07-2024 om 10:00
meer details

Eetclub 'Eet eens mee'
datum en tijdstip 08-07-2024 om 17:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10:00
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.