PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
NIEUWS NIEUWS
Oecumenische Pinkster-openluchtdienst
Op Eerste Pinksterdag, zondagmorgen 28 mei om 10.00 uur, houden de beide Steenderense kerken een gezamenlijke openluchtdienst. Deze vindt dit jaar plaats in de boomgaard van Fruitbedrijf Horstink aan de Prinsenmaatweg 3 te Rha.
De oecumenische viering wordt geleid door ds. Hubertien Oostdijk en Maria Schotman namens de R.K. Willibrorduskerk. Al diverse malen werd tijdens Pinksteren een gezamenlijke openluchtdienst gehouden. Dit jaar is als locatie gekozen voor de sfeervolle omgeving van de boomgaard van Horstink in Rha.
Medewerking aan de dienst wordt verleend door een koor, bestaande uit leden van de cantorij en van het R.K. kerkkoor, onder leiding van organist Bram van Oort. Het zangkoor is inmiddels al bijpassende liederen aan het instuderen. ‘Jong gras ontkiemt, de wildernis wordt groen in dit seizoen’, zo klinkt het op de repetitie-avonden. ‘De wijnstok bloeit, dit zal een oogstfeest zijn...’ Iedereen is van harte welkom bij dit feest op Eerste Pinksterdag.Nieuw initatief: Eet eens mee!
Gezellig een keer samen tafelen in het Anker? Deze activiteit  heeft al plaats gevonden op maandag 17 april en 8 mei. Op 12 juni is de volgende Eetclub.   Zo wordt het elke tweede maandag van de maand georganiseeerd. 
Vanaf 17.00 uur staat dan de koffie / thee klaar en om 17.30 uur serveren we een lekkere, eenvoudige maaltijd. Hiervoor wordt een bijdrage van €5,00 gevraagd.
Iedereen is welkom!. Meer informatie vindt u in het NieuwsbulletinKind-Op-Schoot-dienst
Speciaal voor kinderen van 0 t/m 5 jaar een mini-viering in het Anker. 
Met kussens in de kring, de Kind-Op-Schoot-kaars aan,veel liedjes zingen en een Bijbelverhaal speels beleven met al je zintuigen.
Je bent welkom samen met papa, mama, opa, oma, 
je oudere/jongere broertjes en zusjes op
zondag 25 juni 2023 van 11.45 tot 12.15 uur in het Anker
Na afloop koffie/thee/limonade
                                                  Tot dan! Groeten van Roelie Reiling en Hubertien Oostdijk


Veel belangstelling voor de Steenderense Passion
In een druk bezochte Remigiuskerk werd op zondagavond 2 april jl. de Steenderense Passion uitgevoerd. Tal van aan zangers en musici uit Steenderen en omgeving deden hier aan mee.  Lees hier verder. U kunt ook de Passion nog bekijken via de link die genoemd wordt.

Kerkdiensten live te streamen
Sinds eind augustus kunnen alle diensten in het Anker en in de kerk live bekeken worden. Er is nieuwe apparatuur aangeschaft. Heel fijn dat iedereen die dat wil de diensten nu live via YouTube kan bekijken. De liturgie is hier in te zien.
De geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.
Ook kunt u hiernaast in de rechterkolom rechtstreeks op het logo van YouTube klikken.


Collectes 
Kunt u niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352 
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537


Wat te doen bij een overlijden?
Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is: 06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Vertrouwenspersoon 
De vertrouwenspersoon voor de kerkelijke gemeente van Steenderen is: Antoinette Kroeze. Voor meer informatie klik hier.
Contact via mail: vertrouwenspersoon@pkn-sb.nl
 
terug
 
 

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10.00 uur
meer details

Eetclub Eet eens mee
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Eetclub 'Eet eens mee'
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Kerkdienst Remigiuskerk met Viering van de Maaltijd van de Heer
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.