PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 29 september 2022 Nieuwsbulletin 29 september 2022
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2022-13
29 september 2022

Vanaf Palmzondag zijn de diensten om 10 uur in de kerk, tenzij anders aangegeven. De diensten zijn live hier te bekijken.

2 oktober - ds. Fini van Zoelen
9 oktober - oecumenische dienst ds. Hubertien Oostdijk en mevr. Maria Schotman
16 oktober - ds. Dirk Engelage
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
 
Feestelijk ambtsjubileum van ds. Hubertien Oostdijk
Op zondag 25 september kon in het 25-jarig ambtsjubileum van ds. Hubertien Oostdijk - van Andel gevierd worden. Door alle coronamaatregelen moest dit feest enige tijd worden uitgesteld. Maar ditmaal kon het toch, met veel genodigden en belangstellenden, echt plaatsvinden. Tegelijkertijd werd ook aandacht besteed aan het 50-jarig bestaan van de Steenderense cantorij.Oecumenische dienst 9 oktober
Op zondag 9 oktober wordt om 10.00 uur in de Remigiuskerk een oecumenische dienst gehouden. Hierin zullen ds. Hubertien Oostdijk en Maria Schotman voorgaan. Medewerking wordt verleend door leden van de cantorij en het R.K. kerkkoor.

XL dienst
Vanaf de startdienst is er weer kinderkerk met het reguliere team. Alle kinderen zijn welkom, je hoeft je niet op te geven. De leiding zoekt nog uitbereiding. Meer informatie in Kerkzijn. De bijzondere XL dienst wordt gehouden op 2 oktober. Wie weet nog dat er elk jaar een bosdag werd gehouden? Dat gaat dit jaar weer gebeuren op 18 oktober.  Meer informatie volgt nog, maar hou de datum vast vrij.


Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online. Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel. 0575 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Luc van Asselt (06-42616493).
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Collectes
Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters
Diaconie: 
Het Anker:
NL14RABO0361103352; NL11RABO0361100884; NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Kerkgebed  op dinsdag 27 september
Op dinsdagavond 27 september  kwam weer een groepje gemeenteleden bij elkaar in Het Anker voor het maandelijkse Kerkgebed.
Het volgende Kerkgebed vindt plaats op dinsdagavond  25 oktober, vanaf 19.00 uur in Het Anker. Gedurende ongeveer een half uur samen stil zijn, bidden en danken voor onze kerkelijke gemeente, de wereld om ons heen en alles wat ons bezig houdt. Iedereen is (weer) van harte welkom!

Tienerclub start weer
Op zondag 9 oktober start de tienerclub voor jongeren tussen 10 een 15 jaar van beide kerken. Ze komen voor een maaltijd en een thema bij elkaar. De eerste keer is bij Henk en Marion Knol. 

Uit de knechtenkamer, september 2022

Lieve mensen,

Op 25 september vieren we/gedenken we dat de cantorij 50 jaar bestaat! Al 50 jaar genieten we van haar zang, al 50 jaar wordt ook daar lief en leed gedeeld. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een gemeente, lief en leed delen.
Op diezelfde zondag vieren we/gedenken we dat ik 27,5 jaar geleden bevestigd ben in het ambt van predikant. Dat gebeurde op 12 maart 1995 in Willemstad NB. Toen ik 25 jaar predikant was, was net corona losgebarsten en is er in geringe mate aandacht aan besteed in Arnhem. Ook mijn intrede hier, februari 2021 vond plaats in aanwezigheid van alleen het moderamen. Het is mooi dat we er nu bij stil kunnen staan!

De gespreksgroep gaat zeker grotendeels verder, maar er kunnen er meer bij, u bent van harte welkom. Het is fijn om zo ongedwongen met elkaar in gesprek te zijn over ons geloof. We willen in het komend seizoen ons bezighouden met het Bijbelboek Openbaring. En om het voor mensen wat makkelijker te maken die ook zingen komen we in het komend seizoen bij elkaar op de donderdagavond!
Weet u dus welkom!

Graag wil ik ook, desnoods in een klein groepje, in gesprek met geïnteresseerden in vraagstukken rondom dood en leven. Wat voor vragen leven erbij ons? Wat willen we, waar hebben we vragen over, wat is er mogelijk? Een gesprek met een uitvaartondernemer behoort tot de mogelijkheden.
U kunt u nu al opgeven voor welke gesprekskring dan ook bij ondergetekende via mail of telefoon! In gezamenlijk overleg zoeken we dan naar data.

Het afgelopen jaar (voorjaar 2021 tot en met voorjaar 2022) zijn er 7 kinderen gedoopt! Daarmee zijn we als gemeente bijzonder.
Buurgemeenten kijken er met jaloezie naar! Maar de grote kunst is hoe blijf je contact houden met die kinderen, met hun ouders? Ik ben daarover aan het nadenken. Je kunt denken aan ‘kind op schoot’ vieringen, een gespreksgroep met de jonge ouders om met elkaar in gesprek te zijn over opvoeden, geloofsopvoeding.
Als u mee wilt denken, mee wilt helpen, oud of jong meldt u zich dan alsjeblieft aan! Gelukkig heeft Roelie Reiling zich inmiddels aangeboden om mee te denken. Maar als u ook mee wilt denken, laat het me weten!

Mocht u bezoek van mij willen hebben, duurt het u te lang, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577 of 06-44422769


 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Ook is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Er zijn tevens podcasts te beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Thema-avond 'Anders zijn binnen onze gemeenschap, een klein verschil?'
Op 6 oktober organiseert de werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van de gezamenlijke kerken in
Hengelo Gld. een thema avond over “Anders zijn” binnen onze (kerk) gemeenschap. Natuurlijk weten
we dat niet iedereen hetzelfde is. Maar dat betekent niet dat we ook beseffen wat anders zijn dan
betekent binnen een structuur van dorp en/of kerk. Mogen en kunnen mensen daar ook echt
“Anders” zijn? Is daar dan ruimte voor? Hoever gaat ons begrip? Over deze vragen gaan we met
elkaar in gesprek. Op zoek naar begrip, steun en erkenning.
Dominee Hubertien Oostdijk (ook moeder) heeft deze avond voorbereid met een aantal belangstellenden en de werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van Hengelo Gld.
Meer informatie f.meints@gmail.com/0651007904 en ds Hubertien Oostdijk

Kerk elke vrijdagmiddag open voor iedereen van 13.30 tot 16.00 uur.
Vanuit de Plaatselijke commissie van de Gelderse kerken en de kerkenraad is dit initiatief uitgegaan. Vrijwilligers bemensen de kerk tijdens de openstelling. Het is de moeite waard om eens binnen te lopen voor informatie of om even neer te strijken in de mooie nieuwe stiltehoek.
De eerste ervaringen zijn positief. Dorpsgenoten en campinggasten kunnen zo de kerk ook eens van binnen zien. Ook voor leden van onze gemeente kan het een bijzondere ervaring zijn. U komt toch ook?

Bible Box in de kerk
In een nis, links in de kerk staat sinds kort een houten kistje met Bijbels. De diaconie heeft deze Bijbels aangevraagd bij de Bijbelvereniging. De diaconie biedt Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse Bijbels in de Bible Box aan. Daarnaast zijn er ook Oekraïense bijbel en Oekraïense kinderstripbijbels neergelegd in de nis. De Bijbels en boekjes mogen gratis meegenomen worden. Er staat een bus bij voor een vrije gift. Op deze manier heeft onze gemeente de mogelijkheid gecreëerd om Bijbels te verspreiden aan degene die daar belangstelling en behoefte aan hebben.  


Petrus nieuwsbrief september
Voor de nieuwste editie van Petrus Magazine ging Koos Bienefelt (95) in gesprek met Minne van Reuzel (14). Zij is even oud als Koos was toen de Tweede Wereldoorlog begon. “Met de oorlog in Oekraïne komt het allemaal wel dichtbij. Maar echt onveilig voel ik me nog niet. Misschien ook omdat ik geloof dat God voor ons zal zorgen.”
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.   

Gebed van ds. André van der Graaf bij de start ven het kerkelijk seizoen

Hemelse Vader, 

We hebben zin in 
het nieuwe kerkelijke seizoen.

Zin om samen te genieten 
van het altijd frisse van uw Woorden.

In het samen koesteren
van uw heerlijke Naam. 

In het vieren van uw liefde
voor zondige kwetsbare mensen.

Er is zoveel moois en waars 
te ontdekken. 

We danken U voor het geschenk
van uw Kerk. 

Al die mensen om ons heen, 
één bonte boeiende familie. 

Laat uw Geest ons er in alles steeds
aan herinneren: genade is genoeg. 

Zonder die wetenschap
helpen wij de zin snel om zeep. 

We hebben zin in 
het nieuwe kerkelijke seizoen. 

Toon ons uw glorie!

Door Jezus Christus onze Heer, 

Amen

 
AGENDA AGENDA
donderdag 6 oktober 19.30 uur - Ons Huis Hengelo, Thema-avond 'Anders zijn binnen onze gemeenschap: een klein verschil?'door o.a. ds. Hubertien Oostdijk
zondag 9 oktober 18 uur - start tienerclub
donderdag 20 oktober 19.00 tot 20.45 uur. Gesprekskring over Openbaringen, Anker
dinsdag 25 oktober - kerkgebed
lees meer ยป
 
 

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Thema avond : Anders zijn binnen onze gemeente, een klein verschil?
datum en tijdstip 06-10-2022 om 19.30 uur
meer details

Oecumenische viering
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 16-10-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.