PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 14 oktober 2021 Nieuwsbulletin 14 oktober 2021
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2021-20
14 oktober 2021

Coronamaatregelen: we houden ons aan de hygiënemaatregelen en houden enigzins afstand tijdens de dienst. 
De meeste diensten zijn terug te kijken via youtube, de liturgie is hier te zien. 

17 oktober 10 uur, mevr. Gea Haan, Toldijk (i.s.m. de diakenen) 
24 oktober 10 uur, ds. Jan Muntendam, Epse
31 oktober 10 uur, ds. Jaqueline Krajenbrink, Vorden
3 november 19.30 uur, Vesperdienst dankdag Gewas en Arbeid,  ds. Hubertien Oostdijk - Voedselbankactie, voor meer informatie klik hier
7 november 9.30 uur, oecumenische dienst in de Willibrorduskerk Steenderen, voorgangers ds. Hubertien Oostdijk en Maria Schotman
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Werelddiakonaat 17 oktober
Zondag 17 oktober is het Wereddiakonaatzondag. Het thema is ‘Samen werken aan een stabiele toekomst in Kameroen’. Voorganger is Gea Haan. Organist is Teus de Mik.

Oecumenische dienst in de Willibrorduskerk
Op 7 november is er weer een oecumenische dienst. Let op , deze begint om 9.30 uur in de R.K Willibrorduskerk aan de Bronkhorsterweg. Iedereen is van harte welkom. De voorgngers zijn mevr. Maria Schotman en ds. Hubertien Oostdijk. Iedereen is van harte welkom.

Voedselbankactie Dankdag
Traditiegetrouw vindt er voorafgaand aan de Vesperdienst op Dankdag een inzameling van produkten  voor de Voedselbank in Zutphen plaats. U kunt uw levensmiddelen brengen in de kerk op 31 oktober of op 3 november voor de dienst. Het gaat hierbij om houdbare producten als: jam, pindakaas, appelstroop, pasta, rijst, blikgroenten, koffie, soep uit blik, theezakjes en zonnebloemolie. Iets lekkers (voor de kinderen) is ook altijd welkom.

Versoepeling maatregelen tijdens de kerkdiensten
Gelukkig zijn veel mensen gevaccineerd en is er weer meer mogelijk in de kerk. Vanaf zondag 27 juni mogen de kerkgangers ook weer meezingen in de kerkdiensten. Het zanggroepje blijft voorlopig de samenzang ondersteunen. Vanaf de Startzondag zijn we weer gestart met gezamenlijk koffiedrinken na de dienst.

Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online. Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel. 0575 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Collectes
Voorlopig kunnen we nog niet allemaal naar de kerkdiensten. Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters
Diaconie: 
Het Anker:
NL14RABO0361103352; NL11RABO0361100884; NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Uit de knechtenkamer

Lieve mensen,
Tijdens mijn eerste ‘koffie met een oortje’ spraken we over corona en het kwaad in de wereld en hoe daarmee om te gaan. Het gedicht “de wurm in de juttepeer” van Annie M.G. Schmidt gebruikte ik daarvoor als basis. Een mooi gedicht omdat het aangeeft op welke manieren we ermee om kunnen gaan. Als u de tekst van het gedicht wilt hebben vraag het me en ik zorg ervoor, al is het op internet ook wel te vinden!
Op zaterdag 9 oktober is er een gezellige middag met de HVD. Cabaretgroep
“Vrouwenspektakel” uit Warnsveld zorgt voor een vrolijke invulling.
Op de avond van 9 oktober is er een gezellige avond met jongeren van 10 tot 15 jaar en ik hoop dat er velen zullen komen, er is een uitnodiging naar hen verstuurd, mooi moment om hen te leren kennen of beter te leren kennen!
In de kerkdienst van 17 oktober besteden we aandacht aan het werelddiaconaat. Het gaat over Kameroen ‘samen werken aan een stabiele toekomst in Kameroen’ waar kerk in actie projecten ondersteunt om te komen tot een verduurzaming van de landbouw om meer inkomsten te genereren en investeert in samenwerking tussen christenen en moslims. 
Van 18 tot en met 24 oktober heb ik een weekje vrij!
Mocht u bezoek van mij willen hebben, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577


Vanuit de kerkenraad
De afgelopen kerkenraadsvergadering werd afgesloten met een gedicht uitgezocht door Astrid Sluijter. 

Geef mij, Heer God,
Een geest om U te kennen,
Een hart om U te zoeken,
wijsheid om U te vinden,
gedrag dat U bevalt,
trouwe volharding als ik op U wacht
en de hoop U uiteindelijk te omarmen

Thomas van Aquino


Kerstmusical in 2021
Vorig jaar moesten we al onze plannen rondom de kerstmusical stoppen, terwijl we een geweldig idee hadden. Dat het niet door kon gaan was niet leuk, maar dit jaar gaan we het plan gewoon weer oppakken en er iets moois van maken. De musical wordt ingepast in de Kerstmorgendienst van zaterdag 25 december om 10.00 uur..
De musical-leiding


Tieneravond met een 'Glimlachsteen'
Op zaterdagavond  9 oktober kwam een groep jongeren tussen 11 en 14 jaar uit de beide Steenderense kerken bij elkaar in de bovenzaal van Het Anker. Via het ‘Wheel-bingo spel’ op de laptop vertelde ieder iets over zichzelf. Wat is je naam? Van welke muziek houd je het meest? En wat is je hobby of je sport? Daarna leerden zij elkaar wat beter kennen, aan de hand van een stapel kaarten met vragen als: Hoe word jij kalm als je boos bent? (‘Ik ga naar mijn kamer en luister naar muziek’) en: Je wint een hoofdprijs van 5 miljoen euro; wat ga je ermee doen? (‘Ik ga een boerderij kopen’).
Daarmee werd toegewerkt naar de afsluitende opdracht: het maken van een ‘Glimlach-steen’. Ds. Hubertien Oostdijk legde het doel van deze opdracht uit. Jezus leerde ons dat we oog mogen hebben voor andere mensen en hen blij mogen maken. We werken zo aan een mooiere wereld. Iedere aanwezige tiener kreeg vervolgens een steen waarop een tekening, zoals een ‘smile’ gemaakt kon worden, of een paar woorden die iemand blij kunnen maken, zoals ‘jij bent waardevol’. Die steen mochten ze aan iemand anders uit deze groep geven, met daarbij het gedicht:
Ik heb er maar één en hij is voor jou…
de Glimlach-steen
Hij past in je zak,
wijkt niet van je zij.
Een droevige dag?
Kijk even naar mijn glimlach.
“Kunnen we niet vaker zo bij elkaar komen, bijvoorbeeld één keer per maand?” vroegen alle aanwezige tieners. Het belooft een serie gezellige avonden te worden. Ook voor tieners die er de eerste avond niet bij konden zijn.
Verdere informatie en aanmelding: Henk en Marion Knol: marionknol@outlook.com
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 


 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Uit het Petrus Magazine van de PKN Nederland: 
In elke editie van het nieuwsbulletin zal aandacht worden besteed aan interessante artikelen uit het Petrus Magazine, een digitale uitgave van de PKN, waar u zich gratis op kunt abonneren.
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen. In deze editie een artikel over vertrouwen.
Petrus in het land was vandaag op bezoek bij de Gereformeerde Kerk Urk, waar predikant Csongor Kelemen sprak over ‘houvast vinden’. Ook de grote groep jongeren in de gemeente kwam aan het woord. Hoe kijken deze jongeren naar hun geloof? En wat maakt hen nu typisch Urker?
Verder in deze nieuwsbrief: het poëtische lied ‘Een mens te zijn op aarde’, een gebed bij Israëlzondag, en groene tips van Saskia Vogelaar (42) uit Soest, die ontdekte dat duurzamer leven geen geld hoeft te kosten.

 
 
AGENDA AGENDA
9 oktober 19.00 uur tot 20.30 uur  Tieneravond voor tieners van 10-15 jaar in het Anker. Geef je op bij Henk en Marion Knol, bel of whatsapp 06 13837898
 
 

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 31-10-2021 om 10:00 uur
meer details

Korte vesper, Dankdag gewas en arbeid, Kerk
datum en tijdstip 03-11-2021 om 19:30 uur
meer details

Gemeenteavond
datum en tijdstip 03-11-2021 om 20:15
meer details

oecumenische dienst, Willibrorduskerk
datum en tijdstip 07-11-2021 om 9.30 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.