PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 7 januari 2023 Nieuwsbulletin 7 januari 2023
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2023-1
7 januari 2023

De diensten vinden plaats om 10 uur. De diensten zijn live hier te bekijken. Vanaf 8 januari kerken we tot Pasen in het Anker, tenzij anders aangegeven.

5 februari 10 uur Anker, ds. Karin Spelt uit Drempt en Hoog-Keppel
12 februari 10 uur Anker, mw. Jansje Ruiterkamp
19 februari 10 uur  Anker, ds. Roelie Reiling 
19 februari 11.45 uur, Anker ds. Roelie Reiling  kerk op schootviering
26 februari 10 uur Kapel Bronkhorst, ds. Hubertien Oostdijk, bevestiging ambtsdragers, Eerste zondag 40 dagentijd
woensdag 1 maart 19.30 uur Anker, Biddag voor gewas en arbeid, ds. Hubertien Oostdijk m.m.v. de groep kerkgebed
5 maart 10 uur Anker, Tweede zondag 40 dagentijd, dr. Jaap van Beelen
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Terugblik Schoenendoosdienst van 29 januari
Wat een fantastische viering was het, met een opbrengst van 168 dozen! De foto's kunnen hier bekeken worden.
Dit jaar gaan de dozen naar kinderen in Moldavië, Roemenië en vluchtelingkampen in Griekenland. wat zu;len ze er blij mee zijn. Heel hartelijk dank iedereen.


Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online. Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel. 0575 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Luc van Asselt (06-42616493).
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Collectes
Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie: 
Het Anker:
  NL14RABO0361103352 NL11RABO0361100884 NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Uit de knechtenkamer, januari 2023

Lieve mensen,
Op 29 januari is er een gezamenlijke viering in de Katholieke kerk, waarin de Schoenendoosactie centraal staat. De viering begint om 9.30 uur!
Op 19 februari van 11.45 tot en met 12.15 uur is er weer een Kind op Schootviering in het Anker, speciaal voor de allerkleinsten van 0 tot en met 5 jaar. Samen met mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, zusjes en broertjes zijn jullie van harte welkom. Het thema is deze keer ‘jouw naam en de naam van God’ Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Weet u van harte welkom!
In de loop van januari volgt verdere publicatie

26 februari begint de Veertigdagentijd. Die eerste zondag vieren we in de Kapel in Bronkhorst. Op die datum wordt Alie Olthof herbevestigd als ouderling, hoelang ze dat nog blijft doen bekijken we per jaar. Of er nog een nieuwe ambtsdrager te bevestigen valt is nog niet bekend.
Uiteraard geldt altijd, als u mee wilt doen, de kerk kan immers niet zonder vrijwilligers, meld u zich dan aan! We kunnen altijd mensen gebruiken, in de kerkenraad of daarbuiten.
De kerkenraad overigens is een zeer fijne club mensen! De vergaderingen verlopen, heel belangrijk, in een goede sfeer. Als u er eerst eens over door wilt praten kan dat uiteraard ook, spreek een kerkenraadslid aan of spreek mij aan. Vele handen maken lichter werk!

Graag wil ik u ook attenderen op de Aktie Kerkbalans die in januari van start gaat. Willen we zo als nu gemeente blijven dan is uw bijdrage van groot belang!

Als u mee wilt denken over de vieringen in de Goede Week, 6-9 april mag u zich ook aanmelden. Deze bijzondere diensten bereid ik graag met een groepje mensen voor.

Inmiddels zijn er ook een aantal mensen die zich aangemeld hebben voor de gespreksgroep over vragen rondom dood en leven.
De data die ik nu gepland heb zijn:19 januari, 2 en 16 februari en 2 en 16 maart. Vanaf 13.30 uur in het Anker tot uiterlijk 15.00 uur
Op de tweede bijeenkomst 2 februari is Henriët Klein-Geltink van Ruijterkamp uitvaartverzorging onze gast.
U kunt u nog opgeven bij mij, via mail of telefoon!

Het pastoraat vind ik heel belangrijk neem dus alsjeblieft contact op met mij of met de ouderling als u bezoek wilt! Daar moet ik het van hebben!
U kunt mij aanspreken als u mij tegenkomt, bellen op 026-3237577, of via mijn mobiele telefoon 06-44422769 of mailen via h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl
Mogelijkheden genoeg dus. Een hartelijke groet
Hubertien Oostdijk

Actie Kerkbalans 2023
In de maand januari wordt ook in onze kerkelijke gemeente weer de actie Kerkbalans gehouden.
De kerkrentmeesters laten weten: “Het jaar 2023 zal op vele gebieden een spannend jaar worden voor velen van u; en ook voor onze kerkelijke gemeente. Er heerst onrust in de wereld, met als gevolg prijsstijgingen en financiële tekorten.
Als kerkrentmeesters willen we, nu we u weer benaderen met de Kerkbalans, daarbij ook samen met u kijken naar de situatie in onze kerk. Per 1 januari jl. zijn de kosten van de verwarming in het kerkgebouw en Het Anker sterk verhoogd. We verwachten dat de kosten hiervan -bij ongewijzigd gebruik van het kerkgebouw en Het Anker- drie keer zo hoog worden als in het afgelopen jaar. Ook andere kosten, van de salarissen tot het drukwerk, zijn gestegen. Tegelijkertijd is het aantal leden van onze gemeente niet gegroeid. Bovendien willen we er in de komende jaren naar streven om onze predikant voor het huidige aantal dagen per week in dienst te houden. En dat is moeilijk wanneer de begroting niet op orde is.
Het zijn dus spannende tijden voor uw kerk. We doen daarom ditmaal opnieuw een dringend beroep op u, om juist dit jaar uw kerkelijke gemeente -ook financieel- niet te laten vallen. Helpt u weer mee om de begroting zo veel mogelijk sluitend te krijgen?
Tevens willen wij er op wijzen dat via een periodieke bijdrage (contract van 5 jaar) de belasting een deel van uw bijdrage vergoedt. Informatie hierover kunt u krijgen bij Hannie van Zoomeren.
Wij hopen met dit schrijven u te kunnen overtuigen hoe belangrijk het is, dat er voldoende door iedereen wordt bijgedragen, zodat we in de toekomst nog samen naar de kerk kunnen gaan en genieten van alle activiteiten die georganiseerd worden. Bij voorbaat dank!”Kerk op schootviering
Op zondag 13 november om 11.45 uur werd in het koor van ons kerkgebouw de eerste ‘Kerk op schoot-viering’ gehouden voor kinderen van 0 tot 5 jaar met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders. Het werd een knusse ontmoeting rondom ‘het verhaal over ‘Mozes door de Rode Zee’. De tweede Kerk op schoot-viering wordt gehouden op 19 februari (zie nieuws uit de Knechtenkamer) 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Ook is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Er zijn tevens podcasts te beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
 Biddag m.m.v. de groep Kerkgebed  op woensdag 1 maart
Op 1 maart om 19.30 uur is de jaarlijkse biddag voor gewas en arbeid. Dit jaar met een andere opzet. De liturgie wordt samengesteld in samenwerking met de groep die het maadelijkse kerkgebed bezoekt. Het geheel staat onder leiding van ds. Hubertien Oostdijk. 

Bible Box in de kerk
In een nis, links in de kerk staat sinds kort een houten kistje met Bijbels. De diaconie heeft deze Bijbels aangevraagd bij de Bijbelvereniging. De diaconie biedt Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse Bijbels in de Bible Box aan. Daarnaast zijn er ook Oekraïense bijbel en Oekraïense kinderstripbijbels neergelegd in de nis. De Bijbels en boekjes mogen gratis meegenomen worden. Er staat een bus bij voor een vrije gift. Op deze manier heeft onze gemeente de mogelijkheid gecreëerd om Bijbels te verspreiden aan degene die daar belangstelling en behoefte aan hebben.  


Petrus nieuwsbrief februari
In de nieuwste editie van Petrus Magazine o.a.  een interview met minister Carola Schouten over armoede in Nederland.
Klik hier om het interview te lezen.   

Een gebed van ds. Margreet Klokke, bij Openbaring 21-22.O God,

Wij danken u
dat wij leven
onder een open hemel.
U hebt van zich
doen spreken
in Jezus, Uw Zoon.
Hij heeft Uw wil gedaan
op aarde, zoals in de hemel.
En nu kunnen wij
met onze voeten in de modder
Hem achterna
de hemel op aarde brengen.
Wij bidden
dat U bij ons blijft
in de manier waarop wij er zijn 
voor elkaar,
door Jezus, Uw Zoon.
Amen

- Ds. Margreet Klokke

 

 

 
AGENDA AGENDA

9 februari - gespreksgroep Openbaringen Anker 19.00 -20 uur
12 februari - Tienerclub om 18.00 uur, Kastanjelaan 37 Steendern


 
 
 

Kerkdienst in het Anker
datum en tijdstip 05-02-2023 om 10.00 uur
Er is kinderkerk voor de basisschoolleeftijd. meer details

Gespreksgroep rondom Openbaringen o.l.v. ds. Hubertien Oostdijk
datum en tijdstip 09-02-2023 om 19:00 uur
meer details

Kerkdienst in het Anker
datum en tijdstip 12-02-2023 om 10.00 uur
Er is kinderkerk voor alle kindren van de basisschool meer details

Kerkdienst in het Anker
datum en tijdstip 19-02-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.