PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 22 juni 2021 Nieuwsbulletin 22 juni 2021
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2021-13
22 juni 2021

Vanaf Palmzondag weer live kerkdiensten. Vanaf 23 mei met een maximum van 50 kerkgangers. 

27 juni 10.00 uur, ds. Jaap van Beelen Veenendaal
4 juli 10.00 uur, ds. Hubertien Oostdijk, XL dienst ( afscheid oudste kinderen) en Heilig Avondmaal
11 juli 10 uur, ds. Jaap van Beelen, Veenendaal

De diensten zijn terug te bekijken via youtube, de liturgie is hier te zien. Bij alle diensten mogen max. 50 personen aanwezig zijn, exclusief medewekers.
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Gezamenlijke Pinksterviering met RK geloofsgemeenschap
Pinksteren was, ondanks dat we in de kerk zaten vanwege het koude weer, een feest! De Geest was voelbaar aanwezig, het was heerlijk om met zoveel mensen in de kerk te zitten. De bloemen waren feestelijk, de kinderen hadden een prachtige duif met rode slinger gemaakt. Zelfs de lucifer in de bek van de duif om het vuur te ontsteken ontbrak niet! Er klonken mooie pinksterliederen en ik werd nog (verrassing) welkom geheten door de katholieke parochie en ontving een icoon van Maria met kind en een plant met vurige rode bloemen, het leken wel vlammetjes van de Geest!  Bekijk hier de foto's.

Doopdienst
De volgende feestelijke dienst komt eraan want op 13 juni worden maar liefst twee kinderen gedoopt, Eva Baars en Juul van Veldhuizen. Daar zijn we blij mee en dankbaar voor.  Er zijn 25 plekken gereserveerd voor gemeenteleden en 25 voor naaste familieleden. Het verzoek is om zoveel mogelijk rekening te houden met gemeenteleden die hier in het bijzonder graag bij willen zijn. De rest kan de dienst bekijken/ beluisteren.
 
Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten de komende weken online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online. Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel  0575 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

Collectes
voorlopig kunnen we nog niet allemaal naar de kerkdiensten. Ook als u niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters
Diaconie: 
Het Anker:
NL14RABO0361103352; NL11RABO0361100884; NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Kerkgebed weer van start gegaan
Op dinsdagavond 25 mei kon, na een lange corona-pauze, voor de eerste keer dit jaar weer het Kerkgebed worden gehouden. De avond begon met een bemoediging vanuit Handelingen 1: “Daarop keerden de apostelen van de Olijfberg terug naar Jeruzalem. Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed.”
De bekende predikant en columnist Jean-Jacques Suurmond stuurde ter gelegenheid van Pinksteren een Twitter-bericht hierover: “Het christendom is in ons land bezig te verdwijnen. De kennis van bijbelliederen, de bijbel of traditie in ons land verdwijnen. Maar dit is niet de eerste keer van een ‘sterfbed’ van de kerk. Christus is al eens eerder verdwenen, met Hemelvaart. De apostelen bleven verdrietig en bezorgd achter. Maar de Geest is gegeven, de vonk sloeg over: ‘Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed’ en ‘vuurtongen verspreidden zich en zetten zich op hen neer’. En het resultaat? Een totaal nieuwe kerk die niemand had kunnen voorzien. Voordat je het weet, slaat de vonk van Pinksteren over!”
Bemoedigd door deze woorden, namen we in alle rust gedurende een half uur tijd voor voorbeden en dankgebed. Het volgende Kerkgebed vindt plaats op dinsdagavond 29 juni, vanaf 19.30 uur in Het Anker. Iedereen is weer van harte welkom.


Vanuit de Knechtenkamer
De eindexamenleerlingen wachten in spanning op de uitslag, de rozen hebben hun werk goed gedaan, die van ons hebben de hele examenweek nog gestaan!
Gelukkig zijn er steeds meer mensen gevaccineerd en krijgen we langzaam maar zeker ons ’normale’ leven weer terug! 
Dat is ook te merken aan het aantal vergaderingen en overlegjes ook dat begint volop te draaien!
Iedere week weer bezoek ik voor mij nieuwe gemeenteleden. Heel fijn om te doen, ik voel me overal heel welkom! Mocht u bezoek van mij willen hebben, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577

Groeten van gemeenteleden aan gemeenteleden
We krijgen leuke reacties van alle kanten op de filmpjes met groeten van gemeenteleden. 
In het laatste filmpje op Youtube  een groet van onze vorige predikant ds. Fini van Zoelen. Gemeenteleen waren hier op bezoek en hebben het filmpje opgenomen. Ook een groet van Roelie Reiling die geïnspireerd door Pinksteren een door haar zelf gemaakt schilderij toelicht.
Weet u nog iemand die het leuk vindt een groet op te nemen, laat het ons gerust weten (henkenmarionknol@gmail.com). Wij komen dan langs voor de opname. 
 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Oproep opnameteam
Onze oproep voor nieuwe hulp bij het camera- en monteerwerk heeft al wat enthousiaste aanmeldingen opgeleverd. Meer hulp is echter altijd welkom. Hoe groter het team des te meer kans dat de wekelijkse opnames kunnen worden voortgezet. Uiteraard is het prettig en noodzakelijk wanneer niet elke week dezelfde gemeenteleden aan de beurt zijn. Meld je/u aan bij Luc van Asselt. Jong en oud is welkom. Iedereen kan het leren. Een laagdrempelige manier om onze diensten mee te vieren,

UIt het Petrus Magazine van de PKN Nederland: 
In elke editie van het nieuwsbulletin  zal aandacht worden besteed aan interessante artikelen uit het Petrus magazine, een digitale uitgave van de PKN, waar u zich gratis op kunt abonneren.
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.
'Houd moed, heb lief.' Die vier woorden wapperen al ruim een jaar op vlaggen aan kerken in het hele land. In dit lied vertolkt Britta Maria de woorden 'Houd moed' nog eens krachtig. Want 'er komt een nieuwe dag'... 

Verder in deze nieuwsbrief: emeritus predikant Jos van Oord geeft zijn kleinzoon een pelgrimszegen mee, ds. Esther van Schie schrijft over een heftige ontmoeting, en vijf vrouwen vertellen over de kracht van bijbelverhalen in een Bahreinse gevangenis.

 
 
 

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 27-06-2021 om 10:00 uur
meer details

kerkgebed
datum en tijdstip 29-06-2021 om 19:30 uur
meer details

XL dienst, afscheid oudste kinderen kinderkerk, Avondmaal
datum en tijdstip 04-07-2021 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 11-07-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.