PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Oost Duitslandgroep Oost Duitslandgroep
De Oost-Duitslandgroep is in 1987 of 1988 ontstaan toen Ds. L. Horjus ons in contact bracht met Pfarrer Matthias Ellinger uit Mahlis. In het najaar van 1988 bezochten een aantal personen uit onze gemeente Mahlis voor het eerst. 
Toentertijd was er voor de mensen uit Mahlis en omgeving geen mogelijkheid om naar ons toe te komen. Dat veranderde in november 1989 met de val van de muur.
Sindsdien bestaat er een jaarlijkse uitwisseling tussen beide partnergemeenten tijdens het Hemelvaart weekend. Het ene jaar komen zij hier en logeren ze bij de gastgezinnen, het andere jaar gaan wij naar hen om ook daar te verblijven bij gastvrije gezinnen.
Tijdens het weekend hebben we een kerkelijk thema dat als rode draad door het weekend loopt, soms heel subtiel en soms ook heel actueel. Zo hebben we in 2016 bij het thema “vluchtelingen” ook daadwerkelijk een aantal vluchtelingen op de Kruisberg in Doetinchem meegenomen om samen een leuke Picknick middag op Koekendaal door te brengen.
Onze groep bestaat uit een aantal enthousiaste gemeenteleden van jong tot oud die het belangrijk vinden om de mensen uit Mahlis en omstreken te leren kennen en te praten over hun cultuur en religie.
We proberen op een leuke en ontspannen manier de weekenden voor te bereiden en samen op te trekken. Ook proberen we om een religieuze relatie op te bouwen met onze vrienden uit Mahlis. 
Indien u geïnteresseerd bent in onze groep kunt u contact opnemen met Tonnie Huurnink 0575 452019 of Reinder Disbergen 0575 441991
terug
 
 

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10.00 uur
meer details

Eetclub Eet eens mee
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Eetclub 'Eet eens mee'
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Kerkdienst Remigiuskerk met Viering van de Maaltijd van de Heer
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.