OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Kerkbalans: nogmaals bedankt!
Zoals we in de vorige editie van Kerk zijn al aangaven, zijn we als kerkrentmeesters dankbaar dat de leden van onze kerkelijke gemeente ook dit jaar hun kerk financieel blijven steunen. Hoewel het aantal kerkleden afgelopen jaar licht afnam, was de opbrengst van de actie Kerkbalans vrijwel gelijk aan die van afgelopen jaar, namelijk ca. 80.000 euro. Daardoor kunnen we niet alleen aan onze financiële verplichtingen voldoen, maar tevens blijven investeren in een levende, actieve kerk. Hartelijk dank daarvoor.
De kerkrentmeesters

Kerk elke vrijdagmiddag open voor iedereen van 13.30 tot 16.00 uur.
Vanuit de Plaatselijke commissie van de Gelderse kerken en de kerkenraad is dit initiatief uitgegaan. Vrijwilligers bemensen de kerk tijdens de openstelling. Het is de moeite waard om eens binnen te lopen voor informatie of om even neer te strijken in de mooie nieuwe stiltehoek.
De eerste ervaringen zijn positief. Dorpsgenoten en campinggasten kunnen zo de kerk ook eens van binnen zien. Ook voor leden van onze gemeente kan het een bijzondere ervaring zijn. U komt toch ook?

Bible Box in de kerk
In een nis, links in de kerk staat sinds kort een houten kistje met Bijbels. De diaconie heeft deze Bijbels aangevraagd bij de Bijbelvereniging. De diaconie biedt Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse Bijbels in de Bible Box aan. Daarnaast zijn er ook Oekraïense bijbel en Oekraïense kinderstripbijbels neergelegd in de nis. De Bijbels en boekjes mogen gratis meegenomen worden. Er staat een bus bij voor een vrije gift. Op deze manier heeft onze gemeente de mogelijkheid gecreëerd om Bijbels te verspreiden aan degene die daar belangstelling en behoefte aan hebben.

Vrijwilligers gezocht
De oorlog in Oekraïne brengt ook vluchtelingen bij ons. Ze verblijven hier bij gastgezinnen en in door de gemeente aangewezen opvanglocaties. In onze gemeente zijn het op moment van schrijven al ruim honderd. Voor hen en andere vluchtelingen heeft Vluchtelingwerk versterking nodig voor haar vrijwilligers. Mensen die de weg weten bij de verschillende Nederlandse instanties en vanwege het werk met tal van formulieren graag met hbo-denkniveau.
Kun jij een dag in de week inruimen voor deze vluchtelingen. Geef dan je gegevens door aan vluchteling@pgvorden.nl

Alvast bedankt voor je bereidheid.
Namens de kerken van Bronckhorst,
Wilfrieda Stam en Ruben den Hertog

Ruben den Hertog

Uit het Petrus Magazine van de PKN Nederland: Gebed voor Oekraïne
In elke editie van het nieuwsbulletin zal aandacht worden besteed aan interessante artikelen uit het Petrus Magazine, een digitale uitgave van de PKN, waar u zich gratis op kunt abonneren.
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.  Deze keer o.a. een artikel  over de liturgische kleuren van het kerkelijk jaar, wat is de geschiedenis er van en wat betekent het eigenlijk? Klik hier voor het artikel.

Een gebed voor Oekraïne om thuis te bidden:

God van liefde en trouw,
Wij bidden U voor de inwoners van Oekraïne,
voor iedereen die getroffen is door het vreselijke geweld.
In verbijstering zien we de afschuwelijke beelden.
Heer, ontferm U over dit land en haar inwoners.
Laat geweld en wapengekletter stoppen,
de wapens zwijgen.

Wij bidden U voor de Oekraïense gemeenschap in ons land,
zij hebben grote zorgen om familieleden en geliefden.
Heer, wees hen nabij nu alles zo onzeker is,
geef hen moed om vol te houden.

Heer, geef dat vijandsbeelden niet onnodig uitvergroot worden,
maak dat Uw visioen van verzoening en vrede ons hoe dan ook blijft dragen.
Geef dat de stemmen die weg willen blijven bij angst en strijd gehoord worden,
geef wijsheid aan alle betrokken leiders.

Dat wapens geen recht van spreken krijgen, dat vrede gezocht en gevonden wordt.
Toon ons de weg van omzien naar elkaar, van mildheid, vertrouwen en zachtheid.

Heer, ontferm U over deze wereld, waarin de onderlinge liefde vaak zo ver te zoeken is,
geef ons uitzicht op Uw hoopvolle toekomst.

In Jezus' naam, Amen

datum en tijdstip 22-05-2022 om 10:00 uur