PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN

Adventconcert Full House & Friends op zondag 3 december gaat wegens omstandigheden niet door. Mogelijk op een latere datum. Zodra hier meer bekend over is zal dit vermeld worden.Kerstmarkt op zaterdag 9 december
Op zaterdag 9 december wordt weer een gezellige kerstmarkt gehouden, van 11.00 tot 16.00 uur in onze kerk. Zo’n 20 standhouders bieden sfeervolle kerstartikelen aan, waaronder kerstkaarten, mooie kerststukken, kerstartikelen en brocante spulletjes. Maar ook houten accessoires,
sieraden en diverse winterartikelen. Daarnaast zijn er allerlei lekkernijen te koop zoals warme chocolademelk, versgebakken wafels, nieuwjaarsrolletjes en erwtensoep. Midwinterhoornblazers heten u welkom en binnen in de kerk speelt Derk Jan Terpstra improvisaties op de vleugel. Vocal groep Full House zingt een aantal kerstliederen en de alpenhoornblazers laten ook van zich horen. Genoeg redenen om even langs te komen.


Herdertjestocht op 15 december in Vorden
De herdertjestocht is al jaren een begrip in Vorden. Het is een tocht waarin onderweg het kerstverhaal wordt uitgebeeld. De route wordt aangegeven met honderden lichtjes. Volg de lichtjes en zoek de Verteller/Wijzen met hun hulpjes. Starten tussen 17.00 en 17.45 uur bij de Dorpskerk aan de Kerkstraat 2 in Vorden. Zo hoor je de engelen zingen, ga je samen met Jozef en Maria en de ezel naar Bethlehem. En als laatste de geboorte van Jezus. Dit jaar is het thema 'Ga mee!'. Ook voor rolstoelen en wandelwagens is de tocht haalbaar. De route eindigt bij de Christus Koning kerk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De herdertjestocht is leuk voor jong en oud om het kerstverhaal echt te beleven.

Oliebollenactie
In de afgelopen jaren werd u eind december bezocht met heerlijke oliebollen. Dit jaar gebeurt dat net als vorig jaar. U kunt de oliebollen bestellen en afhalen. De kosten zijn dit jaar gelijk aan verleden jaar: € 7,50 per zak van 8 stuks. U kunt ze via de bestelbon in ‘Kerk zijn’ bestellen vóór vrijdag 22 december, 18.00 uur. Deze bon kunt u afgeven op de daarop genoemde adressen. Telefonisch bestellen kan ook bij o.a.: Anneke van Helvoort 0575 – 451705, Annemien Janssen 06 – 29491647 en Luc van Asselt 0575 – 451917. U kunt de oliebollen vervolgens zelf afhalen op vrijdag 29 december tussen 10.00 uur en 12.00 uur in Het Anker.Eetclub 'Eet eens mee!'
Gezellig een keer samen tafelen in het Anker
Elke tweede maandagavond van de maand wordt er een maaltijd verzorgd door een groep enthousiaste vrijwilligers. De eerste maaltijden zijn enthousiast ontvangen. Enkele tientallen bezoekers hebben de weg inmiddels gevonden. Lijkt het u ook leuk een keer mee te eten en nieuwe mensen te ontmoeten of gezellig aan te schuiven bij bekenden, kom dan op elke tweede maandag van de maand naar het Anker.
Vanaf 17.00 uur staat de koffie / thee klaar en om 17.30 uur serveren we een lekkere, eenvoudige maaltijd. Hiervoor wordt een bijdrage van €5,00 gevraagd.
Iedereen is welkom! Jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk!  Aanmelden  voor eten altijd de wosensdag voorafgaande aan de maaltijd.
In juli was er een heuse barbecue geregeld. Buiten werd  gegrild en binnen kon men eten. Er is inmiddels een groep van 20 tot 30 gasten die de smaak te pakken hebben. 

Aanmelden kan door te bellen, appen (06-83016970) of te mailen naar Ineke Klein Lenderink (kleinlenderink@gmail.com) of door je naam te noteren op de intakelijst op het prikbord in het Anker. 

Wil je ons komen helpen als vrijwilliger, ook dan ben je van harte welkom. Als vrijwilliger kun je in de keuken helpen, eten uitserveren, opruimen, gasten ontvangen en veel meer. Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer.
De maaltijden worden gedeeltelijk thuis voorbereid, gezien de beperkte ruimte in de keuken van het Anker. Dus ook op een ander tijdstip kun je een bijdrage leveren.


Uit het Petrus Magazine november 2023: rondom afscheidnemen
Een gedicht, passend bij Eeuwigheidszondag. Bij het overlijden van een geliefde is het soms moeilijk de juiste woorden te vinden. Dit geicht kan je gevoel misschien goed verwoorden

U kent mij, U doorgrondt mij 
bij Psalm 139:1, door ds. Werner Pieterse

Te weinig hebben we echt gesproken
hoeveel we ook hebben afgepraat
te veel gewoon voor lief genomen.
Alles leek er toen voor altijd te zijn
gewerkt hebben we, geleefd
gewoon, de mooiste dagen door.

En nu ik naar de stilte luister 
hoor ik steeds de woorden 
fluister ik de zinnen die 
ik je te weinig heb gezegd.

Laat de Ene er toch zijn
de God die jouw gebeden hoorde
die je stilte begreep en 
wist wat je te zeggen had.

Laat de Ene er toch zijn 
en jou liefhebben zoals jij mij 
zolang hebt liefgehad.

Psalm 139:1

Deze tekst komt uit het boekje ‘Voor wie los moet laten’, een Petrus-uitgave met gebeden, gedichten en korte verhalen rond het thema ‘Afscheid’. Bestel het boekje voor 3,95 via petrus.protestantsekerk.nl/bestellen.
Bible Box in de kerk
In een nis, links in de kerk staat sinds kort een houten kistje met Bijbels. De diaconie heeft deze Bijbels aangevraagd bij de Bijbelvereniging. De diaconie biedt Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse Bijbels in de Bible Box aan. Daarnaast zijn er ook Oekraïense bijbel en Oekraïense kinderstripbijbels neergelegd in de nis. De Bijbels en boekjes mogen gratis meegenomen worden. Er staat een bus bij voor een vrije gift. Op deze manier heeft onze gemeente de mogelijkheid gecreëerd om Bijbels te verspreiden aan degene die daar belangstelling en behoefte aan hebben.  
terug
 
 

gespreksgroep over bijbelboek Amos
datum en tijdstip 07-12-2023 om 19:00
meer details

Kerstmarkt 2023
datum en tijdstip 09-12-2023 om 11:00
meer details

Tweede Advent , kerkdienst Het Anker
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10:00 uur
meer details

Eetclub 'Eet eens mee'
datum en tijdstip 11-12-2023 om 17:00
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.