OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Thema-avond 'Anders zijn binnen onze gemeenschap, een klein verschil?'
Op 6 oktober organiseert de werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van de gezamenlijke kerken in
Hengelo Gld. een thema avond over “Anders zijn” binnen onze (kerk) gemeenschap. Natuurlijk weten
we dat niet iedereen hetzelfde is. Maar dat betekent niet dat we ook beseffen wat anders zijn dan
betekent binnen een structuur van dorp en/of kerk. Mogen en kunnen mensen daar ook echt
“Anders” zijn? Is daar dan ruimte voor? Hoever gaat ons begrip? Over deze vragen gaan we met
elkaar in gesprek. Op zoek naar begrip, steun en erkenning.
Dominee Hubertien Oostdijk (ook moeder) heeft deze avond voorbereid met een aantal belangstellenden en de werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van Hengelo Gld.
Meer informatie f.meints@gmail.com/0651007904 en ds Hubertien Oostdijk

Kerk elke vrijdagmiddag open voor iedereen van 13.30 tot 16.00 uur.
Vanuit de Plaatselijke commissie van de Gelderse kerken en de kerkenraad is dit initiatief uitgegaan. Vrijwilligers bemensen de kerk tijdens de openstelling. Het is de moeite waard om eens binnen te lopen voor informatie of om even neer te strijken in de mooie nieuwe stiltehoek.
De eerste ervaringen zijn positief. Dorpsgenoten en campinggasten kunnen zo de kerk ook eens van binnen zien. Ook voor leden van onze gemeente kan het een bijzondere ervaring zijn. U komt toch ook?

Bible Box in de kerk
In een nis, links in de kerk staat sinds kort een houten kistje met Bijbels. De diaconie heeft deze Bijbels aangevraagd bij de Bijbelvereniging. De diaconie biedt Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse Bijbels in de Bible Box aan. Daarnaast zijn er ook Oekraïense bijbel en Oekraïense kinderstripbijbels neergelegd in de nis. De Bijbels en boekjes mogen gratis meegenomen worden. Er staat een bus bij voor een vrije gift. Op deze manier heeft onze gemeente de mogelijkheid gecreëerd om Bijbels te verspreiden aan degene die daar belangstelling en behoefte aan hebben.

Literair concert Carel ter Linden Dorpskerk Vorden
Op zondag 18 september 15.30 uur  zullen ds. Carel ter Linden en Mirjam Karres een literair concert verzorgen in de dorpskerk in Vorden
Gedichten en bijpassende pianowerken wisselen elkaar af tijdens het literair concert dat op zondag 18 september in de Dorpskerk in Vorden plaatsvindt. Mirjam Karres speelt piano en Carel ter Linden draagt gedichten voor.
Carel ter Linden, emeritus predikant, maar bij een breed publiek beter bekend als de  hofpredikant, is tevens schrijver en dichter. Hij heeft prachtige gedichten (eigenlijk meer verhaaltjes) geschreven over het leven en gebundeld in een boekje “Om een zin “.
De gedichten zijn niet bijbels maar wel met een diepere betekenis. Ze zijn afwisselend ontroerend, luchtig, vrolijk en toegankelijk. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek. Concertpianiste Mirjam Karres heeft hier prachtige pianowerken bij uitgezocht die zij speelt op de vleugel.
Op het programma staan composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy en zo wisselen muziek en woord elkaar af.  Informatie staat op https://www.literairconcert.nl
Zondag 18 september, aanvang 15.30 uur. De prijs voor dit concert is € 15.- p.p. Reserveren via info@vriendenvandedorpskerkvorden.nl. Kaarten ook verkrijgbaar voor aanvang in de kerk.

Petrus nieuwsbrief september
Voor de nieuwste editie van Petrus Magazine ging Koos Bienefelt (95) in gesprek met Minne van Reuzel (14). Zij is even oud als Koos was toen de Tweede Wereldoorlog begon. “Met de oorlog in Oekraïne komt het allemaal wel dichtbij. Maar echt onveilig voel ik me nog niet. Misschien ook omdat ik geloof dat God voor ons zal zorgen.”
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Gebed van ds. André van der Graaf bij de start ven het kerkelijk seizoen

Hemelse Vader,

We hebben zin in
het nieuwe kerkelijke seizoen.

Zin om samen te genieten
van het altijd frisse van uw Woorden.

In het samen koesteren
van uw heerlijke Naam.

In het vieren van uw liefde
voor zondige kwetsbare mensen.

Er is zoveel moois en waars
te ontdekken.

We danken U voor het geschenk
van uw Kerk.

Al die mensen om ons heen,
één bonte boeiende familie.

Laat uw Geest ons er in alles steeds
aan herinneren: genade is genoeg.

Zonder die wetenschap
helpen wij de zin snel om zeep.

We hebben zin in
het nieuwe kerkelijke seizoen.

Toon ons uw glorie!

Door Jezus Christus onze Heer,

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur

Thema avond : Anders zijn binnen onze gemeente, een klein verschil?
datum en tijdstip 06-10-2022 om 19.30 uur

Oecumenische viering