PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Predikant Predikant
Mijn naam is Hubertien Oostdijk-van Andel. Ik ben geboren en getogen in Hilversum. Op 8 juni 1966 zag ik het levenslicht. Ik groeide op in een gelovig en actief gereformeerd gezin en was zelf al vroeg actief betrokken bij de kerk. In 1979 is mijn moeder heel ziek geweest, in die moeilijke tijd ervoer ik iets van Gods aanwezigheid. Het maakte dat ik ging nadenken over theologie studeren en dominee worden.

Na de Havo ben ik direct naar het gymnasium gegaan en koos ik Latijn en Grieks, vakken die ik nodig had voor de studie theologie. Het betekende twee jaren heel hard blokken, maar ik haalde mijn gymnasium diploma in één keer en begon in 1986 aan mijn studie theologie in Amsterdam aan de Vrije Universiteit.
Een jaar lang heb ik stage gelopen in Amsterdam Slotermeer/Geuzenveld, een toen al vergrijsde gemeente, maar positief ingesteld en actief betrokken bij kerk en maatschappij. Het was een geweldige ervaring en bevestigde mij in mijn keuze voor dominee worden. Na de stage werd ik ouderling in genoemde gemeente en schreef onderwijl mijn eind scriptie.

Mijn eerste gemeente was Willemstad, vestingstadje tussen Rotterdam en Roosendaal in. Daar leerde ik Kees kennen. We trouwden te midden van de gemeente in 1998. Toen onze oudste dochter geboren was, solliciteerde ik naar Arnhem en werd tot mijn verrassing aangenomen.
In 2001 begon ik in Arnhem, een grote stad met dito problematiek. In die bijna 20 jaar (op een maand na) zijn er ook pijnlijke keuzes gemaakt omtrent kerkgebouwen, dat was niet altijd makkelijk.
Toen ik de advertentie van Steenderen las besloot ik te solliciteren. En zo ben ik in corona tijd, februari 2021 in een lege kerk met alleen het moderamen verbonden aan de gemeente. Ik voel mij hier als een vis in het water.
Pastoraat vind ik heel belangrijk en ik prijs mij gelukkig dat ik hier nog een volledig team aan ouderlingen heb die ook heel veel werk verzetten.

Mijn hobby’s zijn fietsen, wandelen, lezen en puzzelen, zeker ook het maken van een legpuzzel van bijvoorbeeld Jan van Haasteren is heel ontspannend.

Als u wilt dat ik langskom schroom dan niet om een afspraak te maken. Mijn gegevens staan op de website of zijn te lezen in Kerk-Zijn.
terug
 
 

Orgeltocht SGK
datum en tijdstip 20-07-2024 om 09:30
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-08-2024 om 10:00
meer details

Brommers kieken...in de karke... activiteit SGK
datum en tijdstip 10-08-2024 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.