PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Stille Omgang Steenderen en Vesperpassie op Palmzondag Stille Omgang Steenderen en Vesperpassie op Palmzondag
Drie jaar geleden vond in Steenderen een Stille Omgang plaats, waarbij een groot wit kruis door het dorp werd gedragen. Dit jaar zal de Stille Omgang Steenderen, van kerk naar kerk, voor de tweede keer plaats vinden: op Palmzondag-avond 10 april. 
Iedereen wordt namens beide kerken uitgenodigd om 19.00 uur naar de R.K. Willibrorduskerk te komen, waar het grote witte kruis staat opgesteld. Van daaruit begint de Stille Omgang door het dorp, waarbij het kruis door groepen mensen in wisselende samenstelling zal worden gedragen. Er is dit jaar veel om bij stil te staan, voordat we op weg gaan naar Pasen. In stilte denken we aan slachtoffers van de coronapandemie, aan de oorlog in Oekraïne en aan geweld en onderdrukking in veel andere landen.
De Stille Omgang eindigt in onze Remigiuskerk. Daar wordt vervolgens om 19.30 uur de Vesperpassie van Willem Vogel uitgevoerd. Deze passie bezingt het lijden en sterven van Jezus, zoals beschreven in het evangelie van Mattheus. De vesper wordt uitgevoerd door vocal group Full House, op de vleugel begeleid door Lucian Venderink, waarbij lectoren van de R.K. parochie de bijbehorende lezingen verzorgen. Iedereen wordt uitgenodigd om in de Stille Omgang Steenderen mee te lopen en/of de Vesperpassie na afloop in de Remigiuskerk te bezoeken.
 
terug
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 05-05-2024 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 09-05-2024 om 09:00
Hemelvaartsdag 9.00 uur meer details

Kerkdienst Hemelvaartsdag 9.00 uur
datum en tijdstip 09-05-2024 om 09:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 12-05-2024 om 10:00
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.