uit de gemeente uit de gemeente
Kerkgebed  op dinsdag 27 september
Op dinsdagavond 27 september  kwam weer een groepje gemeenteleden bij elkaar in Het Anker voor het maandelijkse Kerkgebed.
Het volgende Kerkgebed vindt plaats op dinsdagavond  25 oktober, vanaf 19.00 uur in Het Anker. Gedurende ongeveer een half uur samen stil zijn, bidden en danken voor onze kerkelijke gemeente, de wereld om ons heen en alles wat ons bezig houdt. Iedereen is (weer) van harte welkom!

Tienerclub start weer
Op zondag 9 oktober start de tienerclub voor jongeren tussen 10 een 15 jaar van beide kerken. Ze komen voor een maaltijd en een thema bij elkaar. De eerste keer is bij Henk en Marion Knol.

Uit de knechtenkamer, september 2022

Lieve mensen,

Op 25 september vieren we/gedenken we dat de cantorij 50 jaar bestaat! Al 50 jaar genieten we van haar zang, al 50 jaar wordt ook daar lief en leed gedeeld. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een gemeente, lief en leed delen.
Op diezelfde zondag vieren we/gedenken we dat ik 27,5 jaar geleden bevestigd ben in het ambt van predikant. Dat gebeurde op 12 maart 1995 in Willemstad NB. Toen ik 25 jaar predikant was, was net corona losgebarsten en is er in geringe mate aandacht aan besteed in Arnhem. Ook mijn intrede hier, februari 2021 vond plaats in aanwezigheid van alleen het moderamen. Het is mooi dat we er nu bij stil kunnen staan!

De gespreksgroep gaat zeker grotendeels verder, maar er kunnen er meer bij, u bent van harte welkom. Het is fijn om zo ongedwongen met elkaar in gesprek te zijn over ons geloof. We willen in het komend seizoen ons bezighouden met het Bijbelboek Openbaring. En om het voor mensen wat makkelijker te maken die ook zingen komen we in het komend seizoen bij elkaar op de donderdagavond!
Weet u dus welkom!

Graag wil ik ook, desnoods in een klein groepje, in gesprek met geïnteresseerden in vraagstukken rondom dood en leven. Wat voor vragen leven erbij ons? Wat willen we, waar hebben we vragen over, wat is er mogelijk? Een gesprek met een uitvaartondernemer behoort tot de mogelijkheden.
U kunt u nu al opgeven voor welke gesprekskring dan ook bij ondergetekende via mail of telefoon! In gezamenlijk overleg zoeken we dan naar data.

Het afgelopen jaar (voorjaar 2021 tot en met voorjaar 2022) zijn er 7 kinderen gedoopt! Daarmee zijn we als gemeente bijzonder.
Buurgemeenten kijken er met jaloezie naar! Maar de grote kunst is hoe blijf je contact houden met die kinderen, met hun ouders? Ik ben daarover aan het nadenken. Je kunt denken aan ‘kind op schoot’ vieringen, een gespreksgroep met de jonge ouders om met elkaar in gesprek te zijn over opvoeden, geloofsopvoeding.
Als u mee wilt denken, mee wilt helpen, oud of jong meldt u zich dan alsjeblieft aan! Gelukkig heeft Roelie Reiling zich inmiddels aangeboden om mee te denken. Maar als u ook mee wilt denken, laat het me weten!

Mocht u bezoek van mij willen hebben, duurt het u te lang, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577 of 06-44422769

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur

Thema avond : Anders zijn binnen onze gemeente, een klein verschil?
datum en tijdstip 06-10-2022 om 19.30 uur

Oecumenische viering