uit de gemeente uit de gemeente
Uit de knechtenkamer

Lieve mensen,
Tijdens mijn eerste ‘koffie met een oortje’ spraken we over corona en het kwaad in de wereld en hoe daarmee om te gaan. Het gedicht “de wurm in de juttepeer” van Annie M.G. Schmidt gebruikte ik daarvoor als basis. Een mooi gedicht omdat het aangeeft op welke manieren we ermee om kunnen gaan. Als u de tekst van het gedicht wilt hebben vraag het me en ik zorg ervoor, al is het op internet ook wel te vinden!
Op zaterdag 9 oktober is er een gezellige middag met de HVD. Cabaretgroep
“Vrouwenspektakel” uit Warnsveld zorgt voor een vrolijke invulling.
Op de avond van 9 oktober is er een gezellige avond met jongeren van 10 tot 15 jaar en ik hoop dat er velen zullen komen, er is een uitnodiging naar hen verstuurd, mooi moment om hen te leren kennen of beter te leren kennen!
In de kerkdienst van 17 oktober besteden we aandacht aan het werelddiaconaat. Het gaat over Kameroen ‘samen werken aan een stabiele toekomst in Kameroen’ waar kerk in actie projecten ondersteunt om te komen tot een verduurzaming van de landbouw om meer inkomsten te genereren en investeert in samenwerking tussen christenen en moslims.
Van 18 tot en met 24 oktober heb ik een weekje vrij!
Mocht u bezoek van mij willen hebben, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577

Vanuit de kerkenraad
De afgelopen kerkenraadsvergadering werd afgesloten met een gedicht uitgezocht door Astrid Sluijter.

Geef mij, Heer God,
Een geest om U te kennen,
Een hart om U te zoeken,
wijsheid om U te vinden,
gedrag dat U bevalt,
trouwe volharding als ik op U wacht
en de hoop U uiteindelijk te omarmen

Thomas van Aquino

Kerstmusical in 2021
Vorig jaar moesten we al onze plannen rondom de kerstmusical stoppen, terwijl we een geweldig idee hadden. Dat het niet door kon gaan was niet leuk, maar dit jaar gaan we het plan gewoon weer oppakken en er iets moois van maken. De musical wordt ingepast in de Kerstmorgendienst van zaterdag 25 december om 10.00 uur..
De musical-leiding

Tieneravond met een 'Glimlachsteen'
Op zaterdagavond  9 oktober kwam een groep jongeren tussen 11 en 14 jaar uit de beide Steenderense kerken bij elkaar in de bovenzaal van Het Anker. Via het ‘Wheel-bingo spel’ op de laptop vertelde ieder iets over zichzelf. Wat is je naam? Van welke muziek houd je het meest? En wat is je hobby of je sport? Daarna leerden zij elkaar wat beter kennen, aan de hand van een stapel kaarten met vragen als: Hoe word jij kalm als je boos bent? (‘Ik ga naar mijn kamer en luister naar muziek’) en: Je wint een hoofdprijs van 5 miljoen euro; wat ga je ermee doen? (‘Ik ga een boerderij kopen’).
Daarmee werd toegewerkt naar de afsluitende opdracht: het maken van een ‘Glimlach-steen’. Ds. Hubertien Oostdijk legde het doel van deze opdracht uit. Jezus leerde ons dat we oog mogen hebben voor andere mensen en hen blij mogen maken. We werken zo aan een mooiere wereld. Iedere aanwezige tiener kreeg vervolgens een steen waarop een tekening, zoals een ‘smile’ gemaakt kon worden, of een paar woorden die iemand blij kunnen maken, zoals ‘jij bent waardevol’. Die steen mochten ze aan iemand anders uit deze groep geven, met daarbij het gedicht:
Ik heb er maar één en hij is voor jou…
de Glimlach-steen
Hij past in je zak,
wijkt niet van je zij.
Een droevige dag?
Kijk even naar mijn glimlach.
“Kunnen we niet vaker zo bij elkaar komen, bijvoorbeeld één keer per maand?” vroegen alle aanwezige tieners. Het belooft een serie gezellige avonden te worden. Ook voor tieners die er de eerste avond niet bij konden zijn.
Verdere informatie en aanmelding: Henk en Marion Knol: marionknol@outlook.com

datum en tijdstip 31-10-2021 om 10:00 uur