PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
uit de gemeente uit de gemeente
Uit de knechtenkamer, april.mei 2023

Lieve mensen,

Wat een feest om zo met elkaar Pasen te mogen vieren. De kinderen hadden een fijne knutselmiddag in het Kerspel, de tieners een mooie Paaschallenge met boeiende opdrachten. De vieringen zijn ook mooi en goed geweest met zeker op Stille Zaterdag en Paasmorgen veel mensen in de kerk. Op Paasmorgen voorafgegaan door een heerlijk ontbijt met veel mensen! Wat hadden de kinderen een mooie Paaskaars gemaakt toch, ik hoop echt dat ze hem thuis nog eens aansteken.

Nu gaan we ons voorbereiden op Pinksteren, hopelijk met mooi weer zodat we dit jaar bij Horstink tussen de bloeiende fruitbomen kunnen vieren! (Bij slecht weer vindt de viering bij Horstink in de schuur plaats.)
Ook dit jaar willen we graag een gemengd koor Katholiek en Protestant en gaan Maria Schotman en ik samen voor.
Op 25 juni is er weer een kind op schoot viering in het Anker om 11.45 uur. Roelie Reiling en ondergetekende gaan samen voor. Bram van Oort begeleidt het zingen op de piano.

In de kerkenraad willen we gaan nadenken over de toekomst van onze kerk, waar staan we over 10 jaar? Hoe houden we dan de gemeente levend? Wat is daarvoor nodig? En vooral hoe betrekken we de jongeren daarbij?
Als u ideeën daarover hebt, laat het alsjeblieft weten!

Op zaterdagavond 19 augustus is er weer een Oogstdankviering, Veldkapel, Vordenseweg. Bij slecht weer vindt de viering plaats in de Remigiuskerk in Steenderen.
Voorgangers zijn pastoor Harry Scheve en ds. Hubertien Oostdijk. Het thema is ‘Besef van gezamenlijke verantwoordelijkheid’.

Op 3 september vindt onze startzondag plaats, deze keer met als thema ‘Ga mee’, het mooiste is als mensen meedoen, van jong tot oud. We zijn op zoek naar een aantal mensen die mee willen doen met de voorbereidingen. In juni willen we al voor het eerst bij elkaar komen om zo voor de vakanties al het een en ander te kunnen regelen. Doe je ook mee? Meld je aan!

Het pastoraat vind ik heel belangrijk neem dus alsjeblieft contact op met mij of met de ouderling als u bezoek wilt! Daar moet ik het van hebben! Neem alstublieft ook bij ziekte contact met mij op, omdat ik op afstand woon en niet alle dagen hier ben ontgaat mij ook wel eens wat.

U kunt mij aanspreken als u mij tegenkomt, bellen op 026-3237577, of via mijn mobiele telefoon 06-44422769 of mailen via h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl
Mogelijkheden genoeg dus. Een hartelijke groet
Hubertien OostdijkPaaschallenge voor de tieners
Op zaterdagavond 8 april, de avond voor Pasen, kwam een groep tieners vanuit beide Steenderense kerken in Het Anker bij elkaar voor een Paaschallenge. Deze challenge was georganiseerd door de landelijke kerken en bestond uit allerlei boeiende opdrachten. Het werd in Het Anker geleid door Herma Hulleman en de leiding van de tienerclub. Centraal stond daarbij het Bijbelverhaal over het Laatste Avondmaal. De eerste opdracht was een foto maken, waarin 12 personen net zo zitten en gekleed zijn als de 12 discipelen op het schilderij van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. En bij de tweede opdracht moesten bijvoorbeeld door middel van puzzelopdrachten de sleutels gevonden worden, waarmee de ruimte veilig kon worden afgesloten. Intussen luisterden we naar audio-fragmenten, waarin we hoorden hoe de verschillende discipelen zoals Petrus, Thomas en Judas het allemaal ervaren hadden. En natuurlijk was er tussen de opdrachten door gelegenheid om samen met elkaar te eten. Het was een leuke avond, waarin alle tieners enthousiast mee deden.
Zo hebben we elke maand een tienerclubavond gehad dit seizoen, de laatste afsluitende avond is gepland op 11 juni. Koffie met een oortje  op 31 mei
Onder het genot van ‘koffie met wat lekkers’ werd er tijdens de ‘Koffie met een oortje’-bijeenkomsten weer veel uitgewisseld. Steeds komen weer andere onderwerpen aan de orde, wat het boeiend maakt. Heel veel dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan de invulling van de ochtend, in de vorm van een onderwerp of een lekkere traktatie. De volgende bijeenkomsten zijn op 31 mei en 28 juni a.s. om 10.00 uur in Het Anker. In de maanden juli en augustus zijn er geen ‘Koffie met een oortje’-bijeenkomsten in verband met de vakanties.
 
terug
 
 

Kerkdienst Remigiuskerk
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10.00 uur
meer details

Eetclub Eet eens mee
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Eetclub 'Eet eens mee'
datum en tijdstip 12-06-2023 om 17:00
meer details

Kerkdienst Remigiuskerk met Viering van de Maaltijd van de Heer
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.