uit de gemeente uit de gemeente
Uit de knechtenkamer, mei

Lieve mensen,

We hebben de dagen van gedenken achter ons liggen en juist nu wordt duidelijk hoe kwetsbaar vrijheid eigenlijk is.
De oorlog gaat maar door, iets wat je vorig jaar nog niet voor mogelijk had gehouden is nu een ‘gewoon’ onderdeel van het nieuws.

Op zondag 15 mei wordt de doop bediend aan Kris Jansen, dochter van Jessica en Rutger Jansen en aan Jet Veltman, dochter van Karlijn en Peter Veltman. De dienst is door henzelf vormgegeven. Ook voor de grootouders een hoogtepunt. Deze zondag draagt de naam ‘zingt’, nu dat doen we zeker, zingen van vreugde over de doop.
Luther zei eens, zingen is 2x bidden, zingen boven je zorgen en vragen uit. Ook dat doen we, zingen boven onze zorgen en vragen uit, omdat we niet weten hoe het leven loopt, hoe de toekomst eruitziet.

Ook met Hemelvaart gaat een gastpredikant voor, met Pinksteren hebben we, gewoontegetrouw, een gezamenlijke viering met onze Katholieke broeders en zusters. Bij mooi weer en daar gaan we vanuit in het Plantenbos en bij slecht weer in de Willibrorduskerk.
Maria Schotman en ik gaan samen voor, het is de bedoeling dat zowel leden van onze cantorij als leden van het koor van de Katholieke kerk hun medewerking verlenen. Een feestelijke viering, met mooie Pinksterliederen!

De gespreksgroep is echt fijn om te doen, we praten heel wat af. Komende keer 24 mei gaan we het over de Heilige Geest hebben.

Op 13 en 14 juni volg ik een cursus ‘Predikant in het dorp’ op Hydepark in Doorn. Er zit ook nogal wat voorbereiding en nawerk aan de cursus dus het kan zijn dat ik dan een keer niet hier ben maar thuis aan het werk! Net zoals vrijwel elke beroepsgroep moeten predikanten aan nascholing doen. Door corona is dat soms online geweest, nu weer een fysieke cursus (20 aanmeldingen) met overnachting.
Toevallig gaat mijn collega uit Hengelo naar dezelfde cursus, erg gezellig! Ik zal proberen in het komend kerkblad er iets over te schrijven.

Het bezoekwerk gaat door, soms één nieuw adres per week, soms meer, afhankelijk van de andere bezigheden. Ik vind het erg fijn om bij iedereen een keer langs te komen en even iets meer te horen. Ik vind het ook bijzonder om bij boerenbedrijven een rondje door de stallen te maken en iets meer te horen over het bedrijf, de kansen en de zorgen.

Mocht u bezoek van mij willen hebben, duurt het u te lang, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577

Tienerclub sluit seizoen af
Op zondagavond 22 mei zal de laatste tienerclub worden gehouden. Met zes tieners en twee begeleiders hebben we leuke avonden gehad met veel spel en elke keer een thema. Een leuke afsluiting mag natuurlijk niet ontbreken. Maar wanneer je deze keer voor het eerst komt ben je van harte welkom. De leeftijd varieert tussen 10 en 14 jaar. We starten om 19 uur in de bovenzaal van het Anker.

Kerkgebed op dinsdag 31 mei
Op dinsdagavond 31 mei vindt het maandelijkse kerkgebed plaats in Het Anker. De aanvang is: 19.00 uur (dus een half uurtje eerder dan gebruikelijk).
Bij het Kerkgebed van maart jl. lazen we uit de brief die de landelijke PKN schreef over gebed. “Het gebed hebben we broodnodig. Het kan ons inspireren om ons uit te spreken in situaties van nood, onrecht en lijden. De bekende theoloog K.H. Miskotte verwoordt dit in zijn boekje ‘De weg van het gebed’ als volgt: De gemeente van Christus is een biddende gemeenschap; in het gebed wordt haar antwoord openbaar op het Woord van God. Daarom is het gebed het meest onvervreemdbaar kenmerk van het kerk-zijn, als: dankzegging en aanbidding, als belijdenis en voorbede, als regelmatig vragen en aanroeping in de nood en als verhaal van vrede en als kreet uit de diepte.”
Iedereen is daarom welkom op dinsdag 31 mei om 19.00 uur in Het Anker.

datum en tijdstip 22-05-2022 om 10:00 uur

gespreksgroep 'Rondom de geloofsbelijdenis'