uit de gemeente uit de gemeente
Uit de knechtenkamer, januari 2023

Lieve mensen,
Op 29 januari is er een gezamenlijke viering in de Katholieke kerk, waarin de Schoenendoosactie centraal staat. De viering begint om 9.30 uur!
Op 19 februari van 11.45 tot en met 12.15 uur is er weer een Kind op Schootviering in het Anker, speciaal voor de allerkleinsten van 0 tot en met 5 jaar. Samen met mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, zusjes en broertjes zijn jullie van harte welkom. Het thema is deze keer ‘jouw naam en de naam van God’ Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Weet u van harte welkom!
In de loop van januari volgt verdere publicatie

26 februari begint de Veertigdagentijd. Die eerste zondag vieren we in de Kapel in Bronkhorst. Op die datum wordt Alie Olthof herbevestigd als ouderling, hoelang ze dat nog blijft doen bekijken we per jaar. Of er nog een nieuwe ambtsdrager te bevestigen valt is nog niet bekend.
Uiteraard geldt altijd, als u mee wilt doen, de kerk kan immers niet zonder vrijwilligers, meld u zich dan aan! We kunnen altijd mensen gebruiken, in de kerkenraad of daarbuiten.
De kerkenraad overigens is een zeer fijne club mensen! De vergaderingen verlopen, heel belangrijk, in een goede sfeer. Als u er eerst eens over door wilt praten kan dat uiteraard ook, spreek een kerkenraadslid aan of spreek mij aan. Vele handen maken lichter werk!

Graag wil ik u ook attenderen op de Aktie Kerkbalans die in januari van start gaat. Willen we zo als nu gemeente blijven dan is uw bijdrage van groot belang!

Als u mee wilt denken over de vieringen in de Goede Week, 6-9 april mag u zich ook aanmelden. Deze bijzondere diensten bereid ik graag met een groepje mensen voor.

Inmiddels zijn er ook een aantal mensen die zich aangemeld hebben voor de gespreksgroep over vragen rondom dood en leven.
De data die ik nu gepland heb zijn:19 januari, 2 en 16 februari en 2 en 16 maart. Vanaf 13.30 uur in het Anker tot uiterlijk 15.00 uur
Op de tweede bijeenkomst 2 februari is Henriët Klein-Geltink van Ruijterkamp uitvaartverzorging onze gast.
U kunt u nog opgeven bij mij, via mail of telefoon!

Het pastoraat vind ik heel belangrijk neem dus alsjeblieft contact op met mij of met de ouderling als u bezoek wilt! Daar moet ik het van hebben!
U kunt mij aanspreken als u mij tegenkomt, bellen op 026-3237577, of via mijn mobiele telefoon 06-44422769 of mailen via h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl
Mogelijkheden genoeg dus. Een hartelijke groet
Hubertien Oostdijk

Actie Kerkbalans 2023
In de maand januari wordt ook in onze kerkelijke gemeente weer de actie Kerkbalans gehouden.
De kerkrentmeesters laten weten: “Het jaar 2023 zal op vele gebieden een spannend jaar worden voor velen van u; en ook voor onze kerkelijke gemeente. Er heerst onrust in de wereld, met als gevolg prijsstijgingen en financiële tekorten.
Als kerkrentmeesters willen we, nu we u weer benaderen met de Kerkbalans, daarbij ook samen met u kijken naar de situatie in onze kerk. Per 1 januari jl. zijn de kosten van de verwarming in het kerkgebouw en Het Anker sterk verhoogd. We verwachten dat de kosten hiervan -bij ongewijzigd gebruik van het kerkgebouw en Het Anker- drie keer zo hoog worden als in het afgelopen jaar. Ook andere kosten, van de salarissen tot het drukwerk, zijn gestegen. Tegelijkertijd is het aantal leden van onze gemeente niet gegroeid. Bovendien willen we er in de komende jaren naar streven om onze predikant voor het huidige aantal dagen per week in dienst te houden. En dat is moeilijk wanneer de begroting niet op orde is.
Het zijn dus spannende tijden voor uw kerk. We doen daarom ditmaal opnieuw een dringend beroep op u, om juist dit jaar uw kerkelijke gemeente -ook financieel- niet te laten vallen. Helpt u weer mee om de begroting zo veel mogelijk sluitend te krijgen?
Tevens willen wij er op wijzen dat via een periodieke bijdrage (contract van 5 jaar) de belasting een deel van uw bijdrage vergoedt. Informatie hierover kunt u krijgen bij Hannie van Zoomeren.
Wij hopen met dit schrijven u te kunnen overtuigen hoe belangrijk het is, dat er voldoende door iedereen wordt bijgedragen, zodat we in de toekomst nog samen naar de kerk kunnen gaan en genieten van alle activiteiten die georganiseerd worden. Bij voorbaat dank!”

Kerk op schootviering
Op zondag 13 november om 11.45 uur werd in het koor van ons kerkgebouw de eerste ‘Kerk op schoot-viering’ gehouden voor kinderen van 0 tot 5 jaar met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders. Het werd een knusse ontmoeting rondom ‘het verhaal over ‘Mozes door de Rode Zee’. De tweede Kerk op schoot-viering wordt gehouden op 19 februari (zie nieuws uit de Knechtenkamer)

datum en tijdstip 05-02-2023 om 10.00 uur
Er is kinderkerk voor de basisschoolleeftijd. meer details