uit de gemeente uit de gemeente
Kerkgebed weer van start gegaan
Op dinsdagavond 25 mei kon, na een lange corona-pauze, voor de eerste keer dit jaar weer het Kerkgebed worden gehouden. De avond begon met een bemoediging vanuit Handelingen 1: “Daarop keerden de apostelen van de Olijfberg terug naar Jeruzalem. Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed.”
De bekende predikant en columnist Jean-Jacques Suurmond stuurde ter gelegenheid van Pinksteren een Twitter-bericht hierover: “Het christendom is in ons land bezig te verdwijnen. De kennis van bijbelliederen, de bijbel of traditie in ons land verdwijnen. Maar dit is niet de eerste keer van een ‘sterfbed’ van de kerk. Christus is al eens eerder verdwenen, met Hemelvaart. De apostelen bleven verdrietig en bezorgd achter. Maar de Geest is gegeven, de vonk sloeg over: ‘Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed’ en ‘vuurtongen verspreidden zich en zetten zich op hen neer’. En het resultaat? Een totaal nieuwe kerk die niemand had kunnen voorzien. Voordat je het weet, slaat de vonk van Pinksteren over!”
Bemoedigd door deze woorden, namen we in alle rust gedurende een half uur tijd voor voorbeden en dankgebed. Het volgende Kerkgebed vindt plaats op dinsdagavond 29 juni, vanaf 19.30 uur in Het Anker. Iedereen is weer van harte welkom.

Vanuit de Knechtenkamer
De eindexamenleerlingen wachten in spanning op de uitslag, de rozen hebben hun werk goed gedaan, die van ons hebben de hele examenweek nog gestaan!
Gelukkig zijn er steeds meer mensen gevaccineerd en krijgen we langzaam maar zeker ons ’normale’ leven weer terug!
Dat is ook te merken aan het aantal vergaderingen en overlegjes ook dat begint volop te draaien!
Iedere week weer bezoek ik voor mij nieuwe gemeenteleden. Heel fijn om te doen, ik voel me overal heel welkom! Mocht u bezoek van mij willen hebben, laat het me weten via mail of telefoon en we maken een afspraak.
h.oostdijk.van.andel@hotmail.nl of 026-3237577

Groeten van gemeenteleden aan gemeenteleden
We krijgen leuke reacties van alle kanten op de filmpjes met groeten van gemeenteleden.
In het laatste filmpje op Youtube  een groet van onze vorige predikant ds. Fini van Zoelen. Gemeenteleen waren hier op bezoek en hebben het filmpje opgenomen. Ook een groet van Roelie Reiling die geïnspireerd door Pinksteren een door haar zelf gemaakt schilderij toelicht.
Weet u nog iemand die het leuk vindt een groet op te nemen, laat het ons gerust weten (henkenmarionknol@gmail.com). Wij komen dan langs voor de opname.

datum en tijdstip 20-06-2021 om 10:00 uur

datum en tijdstip 27-06-2021 om 10:00 uur

kerkgebed
datum en tijdstip 29-06-2021 om 19:30 uur