NIEUWS NIEUWS
Kerstmarkt
Op zaterdag 10 december wordt een gezellige kerstmarkt in onze Remigiuskerk. Van 11.00 tot 16.00 uur bieden zo’n 20 standhouders sfeervolle kerstartikelen aan, waaronder kerstkaarten, houten accessoires, schitterende kerststukken en kerstartikelen, waaronder dit jaar brocante artikelen. Voor meer informatie lees hier verder.

Winterconcert Full House & Friends 27 november
Al vele jaren houdt vocal groep Full House op de eerste zondag van advent haar Winterconcert. Ook dit jaar gebeurt dat weer, namelijk op zondagmiddag 27 november om 15.30 uur in de Steenderense Remigiuskerk. Voor meer informatie klik hier.

Doopdienst
Op zondagmorgen 11 december is er een doopdienst in onze kerk. Gedoopt worden Saar Gerritje van Veldhuizen, geboren op 6 september 2022, dochter van Yvette Vos en Johan van Veldhuizen en zusje van Juul. Ook wordt de doop bediend aan Matthias Elias Agustín Bertschat, geboren op 19 februari 2021, zoon van Niels Goossen Bertschat en Nelly Mariela Iparraguirre Yovera.

Kerk op schootviering
Op zondag 13 november om 11.45 uur werd in het koor van ons kerkgebouw de eerste ‘Kerk op schoot-viering’ gehouden voor kinderen van 0 tot 5 jaar met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders. Het werd een knusse ontmoeting rondom ‘het verhaal over ‘Mozes door de Rode Zee’. De viering werd geleid door Roelie Reiling en Hubertien Oostdijk. De muzikale begeleiding was in handen van Teus de Mik. In het nieuwe jaar volgt de tweede Kerk op schoot-viering.

Tienerclub op zondag 11 december
Op zondag 13 november kwam de Tienerclub -voor jongeren tussen 10 en 15 jaar van beide Steenderense kerken- weer bij elkaar. De groep was na de eerste keer in september zelfs weer wat groter geworden. Na gezellige gesprekken aan tafel aan de hand van kaartjes met vragen, hadden we het over de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. We keken naar een filmpje erover en lazen het verhaal. Daarna deden we een ‘Barmhartige Samaritaan challenge’, met allerlei spelvormen. De volgende Tienerclub-avond is gepland op zondag 11 december vanaf 18.00 uur.

Kerkgebed op dinsdag 29 november
“In de stilte, als ik rust kan vinden, dan vind ik U soms. Uw aanwezigheid, uw adem. In mensen, in gesprekken, in vreugde en verdriet, dan hoor ik U soms. Uw woorden, uw zorgen. Help me dat te horen, God. Kom ons tegemoet.” Met dit gebed van ds. Harmke Heuver begonnen we het Kerkgebed op dinsdagavond 25 oktober. Een groep gemeenteleden kwam op die avond weer bij elkaar om gedurende ongeveer een half uur samen stil zijn en bidden en danken voor onze kerkelijke gemeente, de wereld om ons heen en alles wat ons bezig houdt.
Het volgende kerkgebed is gepland op dinsdagavond 29 november om 19.00 uur in Het Anker. Iedereen is van harte welkom.

Kerkdiensten nu ook live te streamen
Vanaf eind augustus kunnen alle diensten nu ook live bekeken worden.  Er is nieuwe apparatuur aangeschaft. Heel fijn dat iedereen die dat wil de diensten nu live via Youtube kan bekijken. De liturgie is hier in te zien.
De geluidsopnames van onze diensten zijn terug te vinden onder Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.
Ook kunt u hiernaast in de rechterkolom rechtstreeks op het logo van Youtube klikken.

Collectes
Kunt  niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u  niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers:
Kerkrentmeesters:
Diaconie:
Het Anker:
NL14RABO0361103352
NL11RABO0361100884
 NL07RABO0361156537

Wat te doen bij een overlijden?
Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen, koster. Zijn telefoonnummer is: 06-12306907. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Tweede advent
datum en tijdstip 04-12-2022 om 10.00 uur